tippmix
Zalaegerszegi siker a fővárosban
2018. december 08.

A női kosárlabda bajnokság 9. fordulójában a fővárosba látogattunk. Az ELTE BEAC ellen már az első félidőben sikerült tetemes előnyt kiharcolnunk és ezt sikerült is a mérkőzés végig megtartanunk és magabiztosan nyernünk. 

ELTE BEAC Újbuda - ZTE NKK 58-81 (13-23, 14-27, 12-14, 19-17)
Budapest, Gabányi László Spotcsarnok, Jv: Győrffy, Balogh, Csabai-Kaskötő

ELTE BEAC: Szabó D. 20/12, Kovács 2, Vincze-, Laklóth 4, Mandic 4. Csere: Tóth-, György 1, Beckley 7/3, Suppán 11/3, Papp 9, Angyal-. Vezetőedző: Balogh Judit.

ZTE NKK: Koizar 6/6, Maltsi 16/12, Pusztai 3, Ndiba 15/3, Horti 12, csere: Parker 18, Gáspár-Szalay 9, Benke -, Hegedüs-Őri 2, Preisinger –. edző: Gáspár Dávid

A hazaiak kezdőjében helyet kapott a tanulmányai miatt a fővárosba igazolt Vincze Virág. Ahogy Gáspár Dávid kérte, koncentráltan kezdték a lányok a mérkőzést. Janis egy perc alatt hat pontot szórt, közte egy hárompontost (0-6). A második perc elején Szabó szépített, de két újabb hármassal és kettő duplával tovább már kétszámjegyűre nőtt az előnyünk (5-18). A hazaiaknál csak Szabó tudta tartani a lépést csapatunkkal. A csereként pályára lépő Gáspár-Szalay Virág és Parker is betalált (10-23). A negyed hajrájában György és Kovács faragott a fővárosiak hátrányán (13-23). 

A második negyed elején Parker szerzett kettő közelit, majd Papp duplája után Maltsi hintett egymás után két távolit (15-33). A 14. percben Hegedüs-Őri kosarával már közte 20 volt az egerszegi lányok előnye (15-35). Gáspár Dávid bátran forgathatta csapatát, mivel magabiztosan vezettünk. Fokozatosan nyílt az olló a csapatok között. A hajrában Janis rázta meg magát és pontjaival a félidőre elértük az ötven pontot (27-50). 

A nagyszünet után Parker lendült játékba és kosaraival tartottuk előnyünket (29-54). A lendületünk alább hagyott és már nem játszottunk olyan koncentrációval, mint az első félidőben. Ez a negyed már szorosabban alakult és kevesebb pontot is szereztek a csapatok. A negyed végén Horti és Gáspár-Szalay pontjaival, továbbra is magabiztosan vezettünk (39-64). 

A záró negyedben két perc kellett az első kosarunkhoz. A hazaiak nem adták fel és keményen küzdöttek minden kosárért. Papp és Beckley játéka feljavult, míg a mi dobószázalékuk visszaesett. A negyed felénél Mandic büntetőivel 15 pontra felzárkózott a BEAC (54-69). A negyed második felére rendeztük a sorainkat és Parker hasznos és eredményes játékával újra húsz pont fölé növeltük az előnyünket. A végén Maltsi bedobta negyedik hármasát, csak úgy, mint a Csata ellen és ezzel 58-81-re megnyertük a mérkőzést. 

Az első félidőben minden mutatóban felülmúltuk fővárosi ellenfelünket, ami elég volt a magabiztos győzelemhez. 

Lepattanók: 30/54, gólpassz: 10/26, szerzett labda: 7/10, VAL: 45/123

Gáspár Dávid: - Örülök a győzelemnek, annak ugyanakkor kevésbé, hogy a második félidőben nem tudtuk azt a magas hőfokú játékot hozni, amit az első 20 percben nyújtottunk. Megbeszéltük, hogy ugyanazt az energiát vigyük át támadásban és védekezésben is a második félidőre, ez nem sikerült. A BEAC feljavult a szünet után, jól bontották a védekezésünket egy-egyben, ehhez gratulálok nekik.

2018. december 8. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

2018/2019 -es szezonban bronzérmes

a ZTE NKK

Előző mérkőzés
ZTE NKK
80
::
:
Uni Győr
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Horti Dóra
Csutorás Fanni
Ács Alexandra
Horváth Fanni
Horváth Fruzsina
Kovács Georgina
Jurkó Noémi
Dömötör Dorina
Kuttor Enikő
Nagy Dóra
Török Kata
Janis Ndiba
Preisinger Boglárka
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics