Visszavágtak a vendégek
2014. március 15.
Szoros mérkőzésen győzött a PEAC

Három héttel ezelőtt idegenben sikerült egy szenzációs mérkőzésen, meglepetésre idegenben legyőznünk a PEAC Pécset. Zejko Dokic csapata most a revansra készült Zalaegerszegen. 

Az elő negyed elején csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd a harmadik percben Raus egy hármassal indította meg a pontgyártást. Bishop pontjaival meglépett némileg a Pécs, de elszakadni nem tudott csapatunktól. A 
8. percben Czukor Tünde két büntetőjével egyenlítettünk, majd Horváth Zsófi duplájával átvettük a vezetést (12-10). Felváltva estek a kosarak. A negyed vége előtt 10mp-cel Mányoky Juci hintet egy távolit és így két pontos előnnyel várhattuk a folytatást (18-16).

A második negyed elején a vendégeknél Reid vette kezébe a karmesteri pálcát, míg hazai oldalon Ivanovic melegedett bele a mérkőzésbe. A negyed hajrájában három pontos előnyre tettek szert a lányok, de a félidőben Bishop sikeres büntetőjének köszönhetően egy ponttal a PEAC vezetett (36 - 37). 

A harmadik negyed elején Török Szili talált be távolról és jelezte nem adjuk könnyen a skalpunkat. A csapatok a negyed közepéig fej-fej mellet haladtak. Csapatunk némi hullámvölgybe került és ezt Nagy- Bujdosó Nóra vezérletével kihasználta a vendégcsapat. 48-55-ös állásnál reklamálásért Gáll Tamást technikaival büntették a játékvezetők (megjegyzem jogosan reklamált) és a PEAC tíz pont fölé növelte előnyét. Csapatunk szekerét Ivanovic vitte előre és pontjainak köszönhetően a negyed végére nem alakult behozhatatlan különbség a két csapat között (53-61). 

A záró negyedben tartotta előnyét a vendégcsapat és minden felzárkózási kísérletünket meghiúsították a baranyai lányok (68-75). 
A PEAC-nak sikerült a visszavágás, de a lányok nem vallottak szégyent ezen a találkozón. Harcoltak, küzdöttek, de a hosszabb cseresorral és légiósokkal rendelkező pécsiek ellen ezen az estén ez kevésnek bizonyult. Ivanovic megvillantotta tehetségét, a palánkok alatt Czukor és Horváth óriásit küzdött a vendégek magas embereivel. 

ZTE NKK – PEAC-PÉCS 68-75 (18-16, 18-21, 17-24, 15-14)

ZTE NKK: Török 6/6, Fuisz 6, Varga 6, Czukor 10/6, Horváth 8. Csere: Darida 3, Ivanovic 22/3, Mányoki 7/3, Vágvölgyi -. Edző: Gáll Tamás

PEAC-PÉCS: Raksányi 5/3, Read 15, Raus 12/6, Nagy-Bujdosó 17/6, Bishop 15. Csere: Kublina -, Kaposi -, Szűcs -, Jovanovic 11/9. edző: Zejko Dokic

Gáll Tamás: – A jobb csapat győzött. Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, ha ezt a harcosságot át tudjuk menteni a következő mérkőzésekre, akkor érhetünk el még szép sikereket.

Zeljko Dokic: – Gratulálok a csapatomnak és a ZTE-nek is. Harcos mérkőzést vívott a két csapat. Elégedett vagyok a győzelemmel, de a védekezésünkben sok hibát láttam.

Szép volt lányok!

pity

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg