Újabb hazai győzelem
2014. november 29.
Triplaeső a második félidőben

Ha azt halljuk, hogy ZTE NKK- Szekszárd, akkor mindenképpen egy rangadóra kell gondolnunk, hiszen a két csapat a közelmúltat nézve mindig szoros mérkőzéseket vívott egymással. A bajnokság hetedik fordulójában, decemberről előrehozott mérkőzésen találkoztak a felek. 

Az első negyedet a vendégek kezdték jobban. Főleg magas embereik éltek a palánkok alatt. Nagy Dóri és Horváth Zsófi pontjaival átvettük az vezetést az 5. percben. Rengeteg hiba volt mindkéz oldalon, amiből mi hibáztunk valamivel kevesebbet. A vendégeknél főleg Stjepanovic volt elemében. A negyed végén próbáltunk némileg elhúzni, de a Szekszárd szívósan tartotta magát és így 20-20-as döntetlennel szusszanhattunk egy kicsit. 

A második negyed hasonlóan szoros küzdelmet hozott. Próbáltunk elhúzni, de mindig volt egy szekszárdi, aki közelebb segítette csapatát. A játékrész közepére elkapták a lányok a fonalat és a Zele Dorina pontjainak köszönhetően lőtávolon kívülre kerültünk (36-28). De újra jöttek a védekezésbeli hibák és a vendégek a negyed hajrájára két pontra faragták hátrányukat (36-34). A slusszpoént Sam Mackay dudaszó pillanatában elhintett hármasa adta meg és így ötpontos előnyel várhattuk a folytatást (41-36). 

A harmadik játékrész elején felváltva estek a kosarak, de egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. A negyed közepén Mackay nyitotta ki a gólzsákot és hárompontosainak köszönhetően új lendületet kapott csapatunk. Feljavult a védekezésünk és a támadásaink is pontosabbá váltak. Elkaptuk a ritmust és a Szekszárd ezt nem tudta gyorsan lereagálni. Húsz pont körülire nőtt az előnyünk és ez megnyugtatta a lányokat (66-49).

A záró negyedben próbáltak felzárkózni a vendégek, főleg távoli dobásokkal. Hazai oldalon Nagy Dóra kapta el a fonalat és szemfüles ziccerekkel demoralizáltaa szekszárdiakat. Kicsit kiengedtünk a hajrára, de így is magabiztosan hoztuk a játékrészt és ezzel a mérkőzést is.(83-63).

Összességében, a harmadik negyedben mutatott harcos és pontos játékunknak köszönhetjük az újabb sikert és a statisztikán is látszik, hogy az elmúlt három mérkőzéshez képest javultak a z eladott és a szerzett labdáink számai. Fontos volt, hogy a kinti dobásaink is nagy százalékban ültek és könnyű ziccereket is dobhattak a lányok.  Ez a győzelem is fontos volt, hogy a céljainkat továbbra is tartani tudjuk. 

ZTE NKK – Atomerőmű KSC Szekszárd 83-63(20-20, 21-16, 25-13, 17-14)
JV: Kapitány G., Gorka Sz., Jakab L. Ellenőr: Schäffer

ZTE NKK: Nagy  17 Makitalo 3/3, Darida 3/3, Horváth Zs. 10, Zele 9. Csere: Varga 8, Mackay 23/15, Ambrus 5/3, Szélesy 5/3. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Scekic 12/6, Hajdu 6/6, Studer Á. 8, Theodoreán 7/3, Stjepanovic 20. Csere: Kovalcsik 2, Tamis 6, Simon 2, Lénárt ­. Vezetőedző: Magyar Gergely

Gáll Tamás: – Az elmúlt három meccs közül, ezen játszottunk a leggyengébben,ugyanakkor most adtuk el a legkevesebb labdát, ez számomra több mint örömteli. 

Magyar Gergely:– Jobb volt a Zalaegerszeg. Próbáltuk megtenni, ami tőlünk tellett, sajnos csak ennyire volt elég. Míg a hazaiaknak a padról rengeteg pont érkezett, a miénk rövidnek bizonyult. Gratulálok a Zalaegerszegnek. 

Szép volt lányok!!!

pity 

 

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
78
::
:
Törekvés SE
65
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg