U16-os csapatunk remekül teljesített az alapszakaszban
2019. december 18.

A kiemelt selejtező három mérkőzése után kadett csapatunk a Regionális Alapszakasz Nyugati-régiójában folytathatta küzdelmeit, ahol öt mérkőzés várt leányainkra. 
A sajátos lebonyolításnak köszönhetően mind az öt ellenfelünk ellen csak egy alkalommal mérkőztünk meg, ráadásul ezek közül négyszer is nekünk kellett utaznunk és csak egy hazai találkozó jutott számunkra. Egyedül a szombathelyi csapattal találkoztunk korábban ebben a korosztályban, nem ismertük az erőviszonyokat, de azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden mérkőzésünket megnyerjük. Ez egy kivétellel sikerült is, Székesfehérváron rögtön az összecsapás kezdetén egy ötperces “lefagyás” megpecsételte sorsunkat a mérkőzést, s mint később kiderült a csoportelsőséget tekintve is. 

Zalaegerszegi KTE - Tatabányai KC 134-6 (38-2, 38-0, 30-2, 28-2)

ZKTE: Gombkötő Lili (2), Kocsárdi Emese (18), Szabó Kinga (15), Lepár Margaréta (24), Markó Vivien (14). Cserék: Horváth Lili (7/3), Török Kata (6), Varga Babett (10), Németh Kincső (12), Ács Alexandra (4), Peterdi Fruzsina (16), Büki Virág (6).
Pillanatok alatt kiderült, hogy nagyon nincs egy súlycsoportban a két csapat. Igyekeztünk különféle dolgok gyakorlására felhasználni a mérkőzést, de sajnos nem volt igazán erre sem alkalmas az összecsapás.

Ajka – Zalaegerszegi KTE 32-112 (12-22, 5-41, 1-25, 14-16)

ZKTE: Büki Virág (6), Kocsárdi Emese (10), Varga Babett (3), Szabó Kinga (5), Markó Vivien (10). Cserék: Horváth Lili (6), Török Kata (16), Gombkötő Lili (20), Ács Alexandra (24), Németh Kincső (7/3), Peterdi Fruzsina (5).
Második mérkőzésünket is egy jelentősen szerényebb játékerőt képviselő csapat ellen vívtuk. A lányok igyekeztek a rájuk bízott feladatokat végrehajtani, ami ilyen helyzetekben nem mindig könnyű. 

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia - Zalaegerszegi KTE 70-51 (23-11, 20-12, 19-11, 8-17)

ZKTE: Török Kata (7), Gombkötő Lili (11/3), Szabó Kinga (11), Ács Alexandra (7), Markó Vivien (8). Cserék: Horváth Lili (3/3), Kocsárdi Emese (2), Büki Virág (-), Varga Babett (-), Óházy Julianna (-), Németh Kincső (2), Peterdi Fruzsina (-).
Sajnálatos, hogy két ilyen mérkőzés után kellett egy akadémiai csapat otthonába látogatnunk, úgy gondolom, hogy ez is közrejátszott abban, hogy a 7. percben 19-2 állt az eredményjelzőn. Gyorsan odaadtuk a mérkőzést ellenfelünknek, aki egy kifejezetten erős csapat, de egy ilyen rossz kezdés mindenkit görcsössé tett volna, s itt 14-16 éves lányokról beszélünk, akik nem bírták el ezúttal a hirtelen rájuk nehezedő terheket. A csapat küzdött, próbálkozott végig, de nem sikerült kikeveredni a negatív spirálból, amibe már rögtön az elején kerültünk, így a DKKA magabiztosan és megérdemelten győzött ellenünk.

Szombathelyi SI – Zalaegerszegi KTE 26-76 (11-20, 7-23, 4-18, 4-15)

ZKTE: Gombkötő Lili (15), Kocsárdi Emese (4), Németh Kincső (2), Szabó Kinga (3), Markó Vivien (8). Cserék: Horváth Lili (4), Török Kata (8), Büki Virág (4), Varga Babett (7), Ács Alexandra (10), Peterdi Fruzsina (2), Lepár Margaréta (10). 
Kemény munkával eljutottunk odáig, hogy kadett és junior korosztályban egyaránt elhagytuk a területvédekezés elleni görcsölést, leblokkolást, s a lányok megtanulták átlátni a zóna elleni támadás lényegét. A mérkőzést nagyon fegyelmezett, taktikus játékkal játszottuk végig, hárompontos kísérlet nélkül jutottunk el 76 pontig egy sokat zónázó ellenféllel szemben, mellé pedig agresszív és precíz csapatvédekezés társult.

Soproni Darazsak Akadémia “B” - Zalaegerszegi KTE 52-56 (20-19, 20-11, 6-11, 6-15)

ZKTE: Gombkötő Lili (20), Kocsárdi Emese (4), Varga Babett (-), Szabó Kinga (12), Markó Vivien (6). Cserék: Horváth Lili (2), Török Kata (2), Büki Virág (-), Ács Alexandra (6), Németh Kincső (-), Peterdi Fruzsina (-), Lepár Margaréta (4).
Hullámzó, de kiegyenlített első negyed után a második periódusban a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést (40-30) és magabiztos előnyt építettek a nagyszünetre. A védekezésünk tulajdonképpen nem létezett az első két játékrészben, ezért jöhetett a fejmosás az öltözőben. A harmadik negyedtől aztán mindenki beállt a sorba és kiváló csapatvédekezést mutattunk be a teljese második félidőben (mindössze 12 pontot kaptunk), aminek és Gombkötő Lili ponterős játékának köszönhetően sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Fontos részlet volt továbbá, hogy bő és szerkezetileg jól variálható keretünk van, így az első két negyedet két külön hatost rotálva teljesítettük, ezért jóval frissebbek tudtunk lenni a fordulás után, mint soproni ellenfelünk.

Rózsás Gábor: -A leány utánpótlás csapatok esetében kifejezetten gyakori egy-egy mérkőzésen belüli komoly teljesítmény-ingadozás, így ezért is volt nehéz dolga a csapatoknak, mert nem volt különösebb lehetőség a hibázásra. A sors iróniája, hogy az öt mérkőzésen sikerült leredukálni mindösszesen kétszer pár percre a rossz periódusainkat, a sopronit sikerült javítani, a fehérvárit sajnos nem és ebben a furcsa lebonyolítási rendszerben ennyin múlik egy csoportelsőség. Függetlenül attól, hogy ötből négyszer játszottunk idegenben a DKKA teljesítménye természetesen nem véletlen, Bukics Zsolt barátomnak ebben a korosztályban is nagyon erős, jól felkészített együttese van, akiknek ezúton is szeretnénk gratulálni remek szereplésükhöz! Bennünk több okból is maradt hiányérzet, csapatomat azonban csak dicsérni tudom, mert mind az öt mérkőzésen odatették magukat maximálisan a lányok!.

2019. december 18. ZTE NKK

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg