Szoros mérkőzésen győztük le a MAFC együttesét
2018. február 21.

Közvetlen riválisunkat, a MAFC-ot fogadtuk az amatőr bajnokság 16. fordulójában. 

ZTE NKK II. - MAFC 72-65 (22-21, 14-19, 18-8, 18-17)

Zalaegerszeg Ostoros Csarnok
Játékvezetők: Benedek Zoltán, Lovas Péter

ZTE NKK II.: Kovács C. 8, Vincze 13, Kovács G. 19, Hersics 7, Liska 16, csere: Preisinger 3, Kaj 6, Czigány -, edző: Horváth Zsófia 

MAFC: Fülep 17, Horváth A. 10, Tarnai 5, Rozsics 4, Hercze 5, csere: Horváth E. 14, Rózsavölgyi 10, edző: Gorácz Árpád

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ami nagyon jól jött a múltkori meccsünk után. Sajnos ez a lendület meg is tört, miután az ellenfél edzője időt kért és kicsit felrázta a csapatát. A több mint 10 pontos előnyünkből a negyed végére 1 árva pont maradt. A második negyedben sajnos folytattuk a rossz ember elleni védekezésünket és rengeteg könnyű kosarat kaptunk. Ezt a játékrészt el is veszítettük és a félidőre 4 pontos hátránnyal mentünk szünetre. 

A nagyszünetnek megint a 1-1 védekezésről kellett szólnia az öltözőben, de most volt is foganatja a lányoknál, ezeknek a gondolatoknak. Ebben a negyedben mindössze 8 pontot kaptunk, a mi 18-unkkal szemben és így ismét nálunk volt az előny a végső roham előtt. Egyre jobban jött ki a lányokon a fáradtság és az ellenfél fel is jött a nyakunkra, de azért tartottuk magunkat. Sokat segített, hogy nem csak kívülről akartunk kosárlabdázni, hanem támadtuk is az ellenfelet. A budapesti gárda kicsit bekeményített a végére, agresszivitásukkal próbáltak minket kizökkenteni, de szerencsére ez csak részben sikerült. Ismét hozzá kellett nyúlnunk a zónavédekezéshez, ami megint kisegített minket a "bajból". Így az utolsó negyedet is 1 ponttal nyerve, összesítésben 7 ponttal nyertünk a MAFC csapata ellen.

Horváth Zsófia: - Üde színfolt volt a lányok játéka a mérkőzés elején, de sajnos nem tartott sokáig. A védekezésünk megint nagyon puha volt és dekoncentrált a meccsnek ezen a részében. Nagyon örülök, hogy a második félidőre sikerült agresszívabban kimennünk és ez meg is hozta nekünk az eredményt! Büszke vagyok azért a Lányokra, hogy a megérdemelten kiharcolt előnyt valamennyire tudtuk tartani és a meccs végén nem estünk szét a nagyobb nyomás alatt. Ez úgy gondolom fejlődés az szezon elejéhez képest, hiszen egy viszonylag szoros meccset nyertünk meg, nem is kifejezetten jó játékkal! Gratulálok a Lányoknak és remélem, a pozitívumokat visszük tovább a következő meccsekre, a többiből meg tanulunk és fejlődünk tovább!

A következő fordulóban február 25-én az ELTE-BEAC csapatát fogadjuk, 17.30-tól az Ostoros Károly csarnokban. 

2018. február 21. ZTE NKK


 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg