Szoros győzelem a Sopron ellen
2014. szeptember 15.
A csapatunk felkészülési mérkőzésen győzte le az Uniqua Euroleasing Sopront.

Közel egy hónapja kezdték meg a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra a kosárlabdázóink és  a vezetk elérkezettnek látták az időt az első hivatalos edzőmérkőzésre. Az ellenfél a többszörös bajnok és kupagyőztes Uniqua Euroleasing Sopron volt, akik a honi bajnokság mellet az Európa Kupában is képviselik hazánkat. A keretük még nem teljes, ahogy a miénk sem. 

A mérkőzés elején megleptük  ellenfelünket és egy  9-0-val indítottunk. A negyed közepére összekapta magát a Sopron és közelebb férkőzött, de a játékrész végén az előny továbbra is nálunk  volt ( 20-14).
A másodi negyed kiegyenlített csatát hozott. A soproniaknál a légiósok jeleskedtek, főleg távolról, míg a hazai oldalon Zele Dorina és Nagy Dóra vitte hátán a csapatát. A félidőre megőriztük előnyünket és négypontos vezetéssel várhattuk a folytatást (37-33).

A második félidő első fele továbbra is nagy iramot hozott, amelybe olykor a hibák is belecsúsztak. A Sopron továbbra is futott az eredmény után, a hazaiak pedig taktikusan játszottak és helyenként remek kosarakat szereztek. A negyedik negyed elején állandósult a tíz pont körüli ZTE vezetés. A Sopron beleerősített a negyed hajrájára és szorossá tette a találkozó végét. De három ponton belülre nem tudta megközelíteni a jól koncentráló zalai lányokat. A vége négy pontos hazai győzelem, ami bíztató lehet a jövőre nézve.

Csapatunk a találkozón jól védekezett és a támadásokban is ötletesen játszott. Az új játékosok Zele, Nagy, Velkey mind bíztató játékot mutattak, ugyan úgy, mint a visszatérők Szélesy, Darida és Ambrus. De ki kel emelni a csapatkapitány Horváth Zsófi harcosságát is. A találkozó végén Gáll Tamás vezetőedző is elismerően szólt a játékosairól, de óva intett a messzemenő következtetésektől. Csapatunk jó úton halad a felkészülésben és Samantha Mackay-el kiegészülve egy erős és harcos csapatot alkothatunk.  A következő hétvégén a  Gumiflex 45. Göcsej Nemzetközi Kosárlabda Tornán a Győr a Pécs és a Sopron ellen újra bizonyíthatnak. 

ZTE NKK – Uniqua Euroleasing Sopron 77-73 (20-14, 17-19, 18-16, 22-24)

ZTE NKK: Darida 10/6, Varga 12, Makitalo-, Szélesy 8/6, Nagy 11/3 csere: Velkey 2, Jurkó-,Ambrus 2, Horváth 12, Zele 20 Edző Gáll Tamás

Uniqua Euroleasing Sopron : Lisckai 2, Simon  10, Zsovár-, Ciglar 16/9, Crvendakic 23/12 csere: Weninger 2, Stankovic 13, Kuttor -,Nagy-Budosó 7/3 edző: Igor Polenek 

Szép volt lányok!

pity

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg