Szívvel-lélekkel küzdve hajszálra volt a bravúrtól U16-os csapatunk
2018. május 11.

A Régiós Rájátszás Döntőjére utazott csapatunk április végén Pécsre. A mini-tornán négy csapat versengett egymással, ebben a fordulóban már egyenes kieséses rendszerben. Ismét a szombathelyi és nagykanizsai csapatokkal találkoztunk, akiktől az elmúlt fordulóban Zalakaroson vereséget szenvedtünk. Azzal a nem titkolt céllal készültünk a döntőre, hogy  visszavágjunk ellenfeleinknek és megmutassuk van keresnivalónk a legjobbak között. 

Zalaegerszegi KTE - Szombathelyi SI 51-29 (12-4, 12-10, 11-6, 16-9)

ZKTE: Gáll Janka (2), Török Kata (-), Csarankó Dorottya (14), Horváth Fruzsina (12), Horváth Fanni (16) Cserék: Böcskei Réka (3), Szabó Kinga (3), Sefner Rebeka (-), Ács Alexandra (1). Edző: Rózsás Gábor.

Legutóbb egylabdás mérkőzésen alulmaradtunk vasi ellenfelünkkel szemben, így a megszokottnál is többet készültünk a területvédekezésük ellen. Remekül sikerültek az általunk eltervezett dolgok, a lányok nagyon masszívan védekeztek és támadásban megtalálták a festékben és környékén az üres leosztásokat. Az elejétől fogva magabiztos játékkal sikerült győzedelmeskedni és megérdemelten bejutni a döntőbe. 

Zalaegerszegi KTE -Kanizsai Vadmacskák 58-59 (26-12, 7-17, 15-15, 11-14)

ZKTE: Gáll Janka (4), Böcskei Réka (4), Csarankó Dorottya (6), Horváth Fanni (17), Horváth Fruzsina (19) Cserék: Török Kata (2), Szabó Kinga (-), Ács Alexandra (6). Edző: Rózsás Gábor.

Nem először találkoztunk megyei riválisunkkal a szezonban, akik jelenleg egy nálunk jobb játékerőt képviselő csapat, de közel sem annyival, mint amit az utóbbi pár mérkőzésen tapasztalhattunk ellenük. A kanizsai lányok rendkívül agresszív, kemény védekezést és letámadást alkalmaznak, egyértelműen a faulthatáron folyamatosan presszionálva és piszkálva a labdát birtokló játékost. Ez a harcmodor általában nem ízlik nekünk, most azonban felvették lányaink is a kesztyűt, kiválóan alkalmazták a területvédekezést és ügyesen játszották át a kanizsaiak letámadását. Nagyon közel álltunk a bravúrhoz, azaz a Regionális Bajnokok Tornájára való bejutáshoz, de sajnos a lányok már nem először a szezonban megijedtek a nagy lehetőségtől és nem realizálták nyerési lehetőségüket a szoros végjátékban.

Rózsás Gábor: - Kiválóan felkészültünk erre a fordulóra, ezúttal szeretném is megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak idősebb utánpótlás játékosainknak, akik az elmúlt két hétben (is) nagyon sokat segítettek edzésmunkájukkal U16-os csapatunk számára! Az első mérkőzésünket magabiztosan abszolváltuk, majd a másodikra a szezon egyik legjobb védekezésével rukkoltunk ki. Számos tényező akadt az összecsapáson, ami miatt végül nem mi örülhettünk, ezt a lányokkal át is beszéltük részletesebben is. Ezen mérkőzés alapján mi érdemeltük volna meg a továbbjutást, viszont a szezon teljes egészét nézve nem férhet kétség ahhoz sem, hogy a Kanizsai Vadmacskák méltán végeztek a csoport élén. Gratulálunk riválisunk teljesítményéhez és sok sikert kívánunk nekik a Regionális Bajnokok Tornájához! Második szezonom volt ez leány csapat edzőjeként, nagyon sokat tanultam, tapasztaltam ezalatt a két idény alatt edzőkollégáimtól és játékosainktól is, köszönöm nekik az alázatos hozzáállást és kemény munkát, nagyon büszke vagyok a csapatunkra az ezen a tornán mutatott teljesítmény és az egész szezonban nyújtott produktum miatt is! Előző csapatom, a Zalakerámia-ZTE KK U14-es fiú gárdája nemrég bejutott az országos serdülő döntőbe, azaz a legjobb 8 csapat közé, itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a srácoknak és felkészítőiknek is gratuláljak ehhez a szép teljesítményhez!

Szép volt csajok!

 

Köszönjüka fotókat Cseszneki ildikónak!

2018. május 11. ZTE NKK

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg