tippmix
Sírni csak a győztesnek szabad
2018. május 14.
8. kenguru torna

Zalaegerszegen, a Zrínyi Gimnáziumban rendezték meg az utolsó kenguru tornát. A rugalmas szervezőknek köszönhetően szombaton játszhattunk, így minden játékosunk részt tudott venni a szezonzáró fordulóján. Számunkra a már jól ismert csapatokkal kerültünk össze.

Egerszegi Zsebibabák- Zalakarosi Fókák 66-31 (18-8, 18+6-6+6, 9-6, 15-5)

Egerszegi Zsebibabák: Jagodics Lilla 20, Varga Réka 16, Kocsárdi Réka 10, Kiss Virág 5,Jóna-Horváth Jázmin 8, 

Első meccsünk a zalakarosi csapat ellen volt, akik a ballagások és elsőáldozások miatt csak kisebb létszámmal tudták képviseltetni magukat. Magabiztosan kezdtünk és már az első negyed végére 10 pontos előnyt szerzett csapatunk, főként Jagodics Lilla és Kiss Virág kosárra törő játékának köszönhetően. A második negyedben tovább folytattuk jó védekezésünket és ponterős játékunkat, elsősorban Varga Réka és Kocsárdi Réka szép összjátéka örvendeztette meg a nézőket és az edzőket. A második félidőben sem engedtük közelebb ellenfelünket, akik bár nem teljes csapattal voltak hősiesen küzdöttek. Megszereztük első győzelmünket és így nem lehetett más cél, mint 2 győztes mérkőzéssel befejezni a szezont. 

Ricsilla-Egervár-Teskánd – Egerszegi Zsebibabák 36-35 (14-6, 0+5-11+5, 12-5, 5-8)

Egerszegi Zsebibabák: Jagodics Lilla 9, Kocsárdi Réka 7, Varga Réka 6, Szakonyi Nagy Virág 5, Kiss Virág 4

Következhetett a várva várt „döntő”. Lányainkban égett a vágy, hogy visszavágjanak az előző fordulóban elszenvedett vereség miatt. Igazából április óta ezt várták, hogy újra játszhassanak a Ricsilla csapata ellen és megmutathassák, hogy ők a jobbak. Ennek is volt köszönhető egy pontszegény végletekig kiélezett mérkőzés, ahol érezhető volt a lányokon a feszültség. Az első negyedben csapatunk egyik legjobb játékosát sikerült nem túl szabályos védekezéssel megállítaniuk, ami kisebb zavart is okozott nálunk. Azonban a következő negyedben Varga Réka és Szakonyi Nagy Virág harciassága visszahozta csapatunkat a mérkőzésbe. A második játékrész sem hozott túl sok pontot, inkább az agresszív védekezések domináltak és a pontatlan dobások. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 3 perccel a vége előtt zsinórba 6 pontot szereztünk, így 1 pontra megközelítettük ellenfelünket, azonban az utolsó ziccerünk már időn túl esett, így nem sikerült megnyerni a mérkőzést.

Czukor Tünde: - Mérhetetlenül büszke vagyok az egész csapatra, sajnálom, hogy nem sikerült 2/2 győzelemmel búcsúzni a szezontól, ennek ellenére emelt fővel jöhetett le mindenki a pályáról, Székely Évát idézve „Sírni csak a győztesnek szabad” most úgy éreztem mi is győztesek vagyunk. Jó volt látni meccs előtt az arcokon az elszántságot, a tüzet és a győzni akarást. Úgy éreztem mindenki hozzá tudott adni valami pluszt, még azok is akik, eddig esetleg kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Külön köszönet a szülőknek, akik teljes extázisban szurkolták végig a meccset, jó érzés volt a lányok edzőjének lenni. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a lehetőséget a vezetőségnek, hogy egyik edzője lehettem a kenguru csapatnak illetve, hogy ilyen edzőkollégával dolgozhattam együtt. Külön köszönet az Eötvösös játékosaimnak az egész éves munkájukért, kitartásukért, nagyon fognak hiányozni, de ígérem, figyelemmel fogom kísérni őket a továbbiakban is.

Szép volt lányok!

2018. május 14. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. január 26. 18.00

Kozármisleny Sportcsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
75
::
:
Uni Győr
69
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Pusztai Petra
#9 Evanthia Maltsi
#7 Sigi Koizar
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#8 Janis Ndiba
#11 Benke Sára
#15 Nadia Parker
#6 Gáspár-Szalay Virág
#12 Preisinger Boglárka
#14 Kovács Georgina
#10 Jurkó Noémi
#5 Horti Dóra
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics