Serdülő bajnokság- Itt nincsenek előre lefutott meccsek
2022. november 05.

Serdülő csapatunk megkezdte szereplését a „Középházban”. Itt pillanatnyilag az országos 11-20. csapatok szerepelnek. A tíz csapat két csoportra van osztva (Nyugat, Kelet), és az alapszakaszban alkalmanként négy mérkőzést rendeznek, (csapatonként kettőt), az ötből egy csapat mindig szabadnapos, és így az öt fordulóban végül mindenki mindenkivel játszik oda-vissza. Itt már nincsenek könnyű, vagy előre lefutott meccsek, minden egyes győzelemért nagyon meg kell küzdeni, csak jó játékkal lehet nyerni. Gellérné Gulyás Ildikó edző beszámolója.

A nagykanizsai fordulóban először a Soproni Darazsak Akadémia/A csapatával játszottunk. Ők közel egyforma képességű, gyors, agresszív játékosokkal álltak fel ellenünk. A mi lányaink is felvették a ritmust, és bár támadásban minden pontért megszenvedtünk, a kemény védekezéssel végig szorosan tartottuk az eredményt. Az első negyedben megszerzett négy pontos előnyt nyolc pontos vereség követte a második negyedben, így a félidőre négy pontos hátrányba kerültünk. A harmadik negyedben sikerült ledolgozni hátrányunkat, a végjátékban pedig a rendkívül kiélezett küzdelem, végül a mi egypontos sikerünket hozta. Győzelmünket a lányok nagy akaratának, kitartásának,(a második félidőt hat emberrel játszottuk végig, miközben ellenfelünk folyamatosan cserélt), és nem utolsó sorban Pintér Viola pontjainak köszönhetjük.

ZKTE – Soproni Darazsak Akadémia/A 54:53 (12:8, 12:20, 16:12, 14:13)
ZKTE: Pintér Viola 24, Németh Léna 10, Szőke Dorka 6, Németh Rebeka 6, Banitz Boróka 2, Sonkoly Panna 2, Nagy Emma 2, Baksa Jázmin 2, Kutak Abigél, Csalló Nárcisz, Molnár-Oravecz Ada, Szűcs Rozina

Második meccsünket a hazai csapattal játszottuk, akiket három hete tizenöt ponttal vertünk. De mint azt korábban írtam, ez itt nem jelent semmit, és ezt próbáltam tudatosítani a lányokban is. Jól kezdtünk, ellenfelünk pedig kissé bénultan, így már az első negyedben 25:10-re vezettünk. Ezután védekezésben figyelmetlenebbé váltunk, majdnem minden támadásból kosarat kaptunk, nem tudtunk szerzett labdákból könnyű pontokat dobni, felállt védelem ellen pedig elképzelés nélkül, rossz felfogásban játszottunk. A Kanizsa kiegyenlített, majd a harmadik negyed végére a vezetést is átvette. Bár a negyedik negyedben kicsit jobban védekeztünk, a pontszerzés továbbra sem nagyon ment, és végül nyolc ponttal kikaptunk. Szembetűnő a két félidőben szerzett pontjaink különbsége: 43 szemben a 22-vel. 

ZKTE – Kanizsa DKK 65:73 (25:10, 18:23, 12:25, 10:15)
ZKTE: Pintér Viola 12, Baksa Jázmin 11, Molnár-Oravecz Ada, Szőke Dorka 9, Németh Rebeka 7, Sonkoly Panna 4, Banitz Boróka 4, Csalló Nárcisz 4, Németh Léna 3, Kutak Abigél, Nagy Emma, Szűcs Rozina

Mindkét mérkőzésen kiütközött, hogy felállt védelem ellen nehézkes a játékunk, illetve, hogy magas játékosaink nem elég harcosak. Azt nem mondhatnám, hogy a lányok nem akartak, mindent megpróbáltak, küzdöttek, de ezen a napon ez csak egy győzelemre volt elég.

2022. november 5. ZKTE 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg