Rossz napot fogott ki kadett csapatunk a hétvégi fordulóban
2018. október 17.

Nagykanizsára látogattunk október 13-án, ahol a hazai Kanizsa DKK csapata mellett a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia gárdája volt az ellenfelünk. Mindkét mérkőzést nagyon jól kezdtük, majd 6-8 perc koncentrált játék után érthetetlen módon átengedtük a kezdeményezést ellenfeleinknek, akik ezt köszönték szépen is könyörtelenül kihasználták a lehetőséget.

Kanizsa DKK - ZKTE 71-44 (9-13, 24-11, 24-12, 14-8)

ZKTE: Gombkötő Lili (-), Ács Alexandra (-), Markó Vivien (10), Horváth Fanni (20), Horváth Fruzsina (6) Cserék: Török Kata (2), Horváth Lili (2), Szabó Kinga (4), Németh Kincső (-), Kocsárdi Emese (-). Edző: Rózsás Gábor.
Az első negyedben azt játszottuk, amit elterveztünk és megbeszéltünk, sikerült is jól kezdeni az összecsapást. A második negyedtől az ellenfél területvédekezése ellen viszont már teljesen szétesően, fegyelmezetlenül és dekoncentráltan kosárlabdáztunk, rengeteg ki nem kényszerített ajándékba adott labdával örvendeztettük meg a hazai csapatot, akik 33-24-es előnnyel vonulhattak a félidei pihenőre. A második félidőben sem sikerült megvalósítani azt, amit tudunk, illetve nem azt játszottuk, amit a megbeszéltek szerint kellett volna, széteső és kapkodó volt a játék, nem volt vezére csapatunknak, így esélyünk sem volt még egy szorosabb mérkőzés megvívására sem, a hazai csapat megérdemelten győzött.

ZKTE - Dávid Kornél KA 76-97 (16-28, 18-32, 23-21, 19-16)

Egy mérkőzésnyi szünet után fehérvári ellenfelünk ellen próbáltunk ébredni, felpörögni, ez a 6-7. percig sikerült is, jó ütemben játszottunk, nálunk volt a kezdeményezés. Ezután azonban ismét vészesen elkezdett fogyni a türelem és koncentráció, sok-sok buta eladott labda és ütemtelen, késő egyéni védekezés jellemzett minket. A félidőig jelentős hátrányt szedtünk össze. A harmadik negyedben ismét pislákolt a reménysugár, hogy esetleg egy nyitottabb mérkőzést tudjunk vívni, de igazi átütőerő nem volt a játékunkban, így kísérleteinket mindig rutinosan visszaverte ellenfelünk. Rengeteg pontot kaptunk rossz védekezésünknek köszönhetően, így a második összecsapáson sem volt lehetőségünk javítani az elsőn beszedett vereséget, ismét kudarccal végződött a fellépésünk.

Rózsás Gábor: -Ez finoman fogalmazva sem a mi napunk volt, szinte minden játékosunk mélyen tudása alatt játszott, ráadásul a gyenge produktum miatt rossz irányba hergelték magukat a lányok és egyre mélyebbre kerültek a spirálon, fogyott az önbizalom, a rossz döntéseket még rosszabbak követték ahelyett, hogy összeszorított fogakkal, kettőzött erővel küzdöttek volna tovább, ugyanis az ilyen napokon ezt kell tenni. Előbb vagy utóbb meg kell tanulnunk az elénk dobott kesztyűt felvenni, mert ha túl jó fejek vagyunk mindig, akkor azt keményebb ellenfeleink könyörtelenül kihasználják, ennek a mai forduló ékes bizonyítéka volt. A következő körben, ebben is szeretnék már jelentős javulást, előrelépést látni csapatunknál. Nagyon sok dolgunk lesz még ezzel a fiatal kadett csapattal, de a lányok partnerek a munkában, így remélhetőleg előbb-utóbb az ilyen erősségű, agresszív ellenfelek ellen is fel tudjuk venni a harcot és tudunk a feladatainkra, saját játékunkra koncentrálni.

Fotó: Cseszneki ildikó

2018. október 16. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg