Remek alapszakaszt zárt felnőtt csapatunk
2024. április 04.

Sikeresen zárta az alapszakaszt csapatunk az Amatőr bajnokság Fehér csoportjában, melyben az előkelő második helyen végzetek a lányok. A rájátszás már a hétvégén elindul, de előtte még egy rövid értékelésre kértük Rózsás Gábor vezetőedzőt. 

Kijelenthetjük, hogy remek alapszakaszt zárt a csapat? Mi volt ennek a nagyszerű eredménynek a hátterében?
-Úgy gondolom, hogy egyértelműen kiválóra értékelhetjük az alapszakaszban nyújtott összteljesítményünket, a 11-5-ös mérleget és a 2. helyezést. Természetesen rengeteg edzésmunka áll az eredményeink hátterében, illetve fontos volt az is, hogy mindenki elfogadja, megértse a szerepét a csapatban és egyénekként és csapatként is találjunk motivációt, célokat. Fiatal, alacsony-szerkezetű csapatunk van, így a szezon előtt erre kellett kidolgoznom az ötleteket mindkét térfélre. Aztán a lányokkal közösen végeztük a finomhangolásokat az edzéseken és mérkőzéseken, hogy minél otthonosabban mozogjunk ebben a stílusban, s sikeresek tudjunk lenni.

Fiatal csapat révén, hogyan sikerült az egyéni képességeket csapatjátékká formálni?
-Természetesen itt is a legfontosabb tényező az edzésmunka volt. Mennyiségben és minőségben is nagyon jól dolgoztunk, szépen fejlődött minden játékosunk egyénileg is, és közben jó kis csapattá kovácsolódtunk. Igaz ez utóbbival eddig sem volt különösebb gondunk, a legtöbben már hosszú évek óta dolgoztunk együtt az utánpótlás csapatoknál és a felnőtt együttesnél.

Mik voltak az erősségei és gyengeségei a lányoknak? 
-Az úgymond gyengeségeinkkel kezdeném és két dolgot jegyeznék fel ebbe a kategóriába. Az első az az igazi gyilkos ösztön hiánya, amivel sokszor könnyebben és gyorsabban zárhatnánk le mérkőzéseket. Amikor minden túl jól működik, akkor számos alkalommal könyörülünk meg az ellenfeleken, akik ezt viszont könyörtelenül ki is szokták használni. Nyilván ahogy az idő és mérkőzések múlásával egyre inkább rutinnal felvértezettek lesznek játékosaink, úgy lesznek majd - csúnya szóval kifejezve – egyre könyörtelenebbek. A másik pedig a lepattanózás, ami a mai kosárlabdának az egyik legfontosabb eleme. Ellenfeleinknél általában több 185-195 cm magas alsó posztos játékos szerepel, míg nálunk a legmagasabb játékosok 178-180 cm körüliek. Ezt nem is gyengeségnek, hanem hátránynak nevezném, amely a fizikai paramétereinkből adódik, ezen változtatni nyilván nem tudunk, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy a lepattanózásban fejlődjünk és más szegmensekben ellensúlyozzuk ezt. Ezt a mutatót 4-12-es mérleggel zártuk, így még inkább bravúros a 11-5-ös mérlegünk és jelzi azt is, hogy jól tudtuk más dolgokkal eltüntetni ezt a hátrányunkat.
Az erősségeink között mindenképpen megemlíteném a támadójátékunkat úgy összességében, azon belül is kiemelve a távoli dobások hatékonyságát, a jó helyzetkiválasztást és a rengeteg gólpasszt, amit a lányok kiosztottak egymásnak a szezonban. 

Hogyan alakul a folytatás? Mit jelent ez a második helyezés a Fehér-csoportban?
-Ez az alapszakasz 2. helyezés számunkra nagyon sokat jelent és úgy gondolom, hogy komoly siker ez fiatal csapatunk számára. Erős, rutinos keretekkel rendelkező, masszív csapatokat előztünk meg és ezt már nem vehetik el tőlünk. A rájátszás már egy teljesen más bajnokság lesz, főleg, hogy oda-visszavágós alapon kuparendszerben zajlik. A Piros-csoportban 5. helyen végző MAFC lesz az első körben az ellenfelünk, a győztes az 1-8., a vesztes a 9-16. helyért folytathatja majd. Itt már egy rosszabb-jobb pár perc is eldönthet egy párharcot, nem igazán van hibázási lehetőség. Azért fogunk dolgozni, hogy legyen lehetőségünk újabb bravúrt, bravúrokat elérni!

2024. április 4. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg