Női válogatott - a felkészülés jegyében
2014. június 07.
Varga Zsófi a válogatott felkészülésén

A bajnokság végeztével május közepén kezdte mega felkészülést Farkas Sándor szövetségi kapitány vezetésével női kosárlabda válogatottunk a Vasas pasaréti csarnokában. A keretet 4 külföldön pattogtató játékos és 12 hazai bajnokságban edződött kosaras alkotja.  Farkas Sándor szakmai stábjában továbbra is ott van csapatunkból Tuboly József erőnléti edző.  Egy változás is történt, ugyanis a közelmúltban anyai örömöknek örvendő  gyermeknek életet adó Kocsis Boglárka helyett Völgyi Péter lett a kapitány segítője. A jövő évi magyar- román közös rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülést a következő játékosok kezdték meg:

Bálint Réka,  Bozóki Bettina,  Czank Tímea, Honti Kata,  Horti Dóra, 
Laklóth Anna,  Mansaré Manty,  Őri Györgyi,  Rasheed Rita,  Ruják Nóra, 
Sarok Nikolett,  Simon Zsófia,  Vajda Anna,  Zele Dorina
és a csapatunkat erősítő Varga Zsófia. 

A keretből hiányzik családi okok miatt Fegyverneky Zsófia és Nagy Bujdosó Nóra, valamint  Zsovár Orsolyára és Krivacsevics Tijanára és Raksányi Krisztina is sérülés miatt kénytelen kihagyni az összetartást idén.Farkas Sándor a kosársport.hu-nak elmondta, hogy a  felkészülés során elsősorban a már tavaly elkezdett taktikai gyakorlás kerül előtérbe, a tavalyi közösen töltött időszakhoz képest újra a kerettel készülő, ha úgy tetszik visszatérő két törökországi légióssal, Hortival és Vajdával, valamint a pár éve már szintén a nemzeti csapatban szereplő Varga Zsófiával kiegészülve próbálják csiszolgatni a védekező és a támadó stratégiát. 

Az edzésekről és a csapat mindennapjairól az internet segítségéven Varga Zsófi tudósított( még az edzések kezdetekor):

„Megkezdtük ma a felkészülést a válogatottal. A délelőtti edzésen csak a fele társaság volt jelen, a másik fele a Sportkórházban volt orvosi vizsgálaton. A kondi termet is meglátogattuk, ahol Tubi vezényelte az erősítést. Délután csapatedzés volt, amit Völgyi Peti tartott, ő lett a válogatott edzője. Két figurát tanultunk. Az egész nyarat 15 fős kerettel fogjuk végigdolgozni. A Körszállóban van a szállásunk, Pasaréten pedig az edzések és az étkezések. Az edzőtábor második hete  is mozgalmasan telt, szerda délután jégszaunába ment a társaság, csütörtök délelőtt a pszichológusunk töltetett ki velünk egy tetszet, este pedig a junior fiukkal játszottunk edzőmeccset. Péntek délelőtt a Városmajorban edzettünk, ezután pedig mindenki utazott haza.”

A csapat először május  30-án, 31-én és június 1-én Kassán vett részt nemzetközi tornán, a házigazda szlovákok mellett a szintén Eb-selejtezőre készülő német és észt válogatott volt az ellenfél. A németek ellen vereséggel kezdte a tornát a magyar csapat( 66-74), majd az észtek ellen sikerült javítani, főleg a hajrában mutatott eredményes játéknak köszönhetően( 73-60). A torna záró mérkőzését a házigazda Szlovákiával játszották a lányok, ahol szoros csatában maradtak csak alul(62-59). A kassai tornát követően június 3-án és 4-én a horvátországi Slavonski Brodban a horvát csapattal mérte össze erejét Farkas Sándor együttese, ahol mindkét mérkőzésen kikaptak a lányok( 73-60, 81-61). 

Az elmúlt napokról Varga Zsófi a következőket írta: 

„Túlvagyunk két külföldi túrán. Múlt héten péntektől vasárnapig Kassán vettünk részt egy négyes tornán. Pénteken 8 pontos vereséget szenvedtünk a németektől, szombaton győztünk az észtek ellen, vasárnap pedig egy rossz 17-1-es kezdés után egy labdás meccset vesztettünk a szlovák válogatott ellen. Hétfőn már utaztunk is Horvátországba, Slavonski Brod-ba. Kedden és szerdán játszottunk a horvát válogatottal, mindkétszer alulmaradtunk.”

A horvát túrát követően a csapat két napod edzett a fővárosban majd a pünkösdi hétvégére hazatért. A folytatásban Június  13-án és 14-én Debrecenben az Eb-társrendező Románia válogatottjával mérkőztek meg farkas Sándor tanítványai és egy győzelem és egy vereség a mérlegük. Varga Zsófi inne is küldött néhány sort:

" Előző héten Debrecenben kezdtünk meg az edzéseket. Viszonylag rövid hét volt, de tartalmas. Minden nap edzések voltak, csütörtökön körbevezettek minket az ujjonnan elkészült focistadionban. Pénteken és szombaton a románokkal játszottunk felkészülési meccset. Pénteken ők nyertek, de szombaton sikerült visszavágnunk!"

Rövid időn belül harmadszor is összecsapott egymással a román és a magyar női kosárlabda-válogatott. A 2015-ös Eb-rendezők csatáját ezúttal – Vajda, Honti és Horti vezérletével – a mieink nyerték hét ponttal Aradon. Ma ismét összecsap, rövid időn belül negyedik alkalommal, a két nemzeti csapat. A felkészülési mérkőzések sorozata június 28-án és 29-én Szombathelyen az osztrákok elleni két összecsapással zárul.

pity

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg