tippmix
Minimális vereség Pécsen
2017. szeptember 06.
Az utolsó negyedben már 13 ponttal is vezettünk

Szerdán este a PEAC Pécs ellen játszottunk felkészülési mérkőzést a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A hazaiak magyar kerete nem sokat változott, Raksányi, Licskai képviselik a rutint, míg sok tehetséges fiatal próbálgatja a szárnyait a csapatban. A spanyol vezetőedző, Gabriel Carrasco jó érzékkel választotta ki légiósait, így az irányító poszton a szerb Mandic, a kettes pozícióba az újonc amerikai Roberson, a bedobó poszton a szerb Vucurocic, míg a center poszton a nigériai válogatott Imovbioh szerepel a szezonban. 

PEAC Pécs - ZTE NKK 81-80 (17-17, 21-22, 17-27, 26-14)

Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok

PEAC Pécs: Mandic 23/9, Roberson 19/9, Vucurovic 14, Szűcs L. -, Imovbioh 17, csere: Demeter 6, Szűcs R.-, Wentzel 2, Sellei-, edző: Gabriel Carrasco

ZTE NKK: Koizar 9/3, Kovács G. 4/3, Gáspár-Szalay 4, Jeffrey 10, Parker 24, csere: Hegedüs-Őri 7, Jurkó-, Vincze -, Pavel 16/3, Gorjanácz 6/6, Varga K.-, edző: Gáspár Dávid

Az erős kerettel rendelkező hazaiaktól Raksányi és Licskai és Juhász is hiányzott. A találkozó elején mindkét csapat kapkodva, pontatlanul játszott. Az első negyed eredménye is mutatja, hogy fej –fej mellett haladtak a csapatok (17-17). A második játékrészben jobban koncentráltak a lányok és volt ritmusa a játékunknak. A negyedet végül megnyertük és a félidőben egy ponttal vezettünk (38-39). A nagyszünet után jól védekeztünk és a támadásaink is jó százalékkal sikerültek. Főleg Parker volt elemében. A záró negyedre 11 pontos előnnyel mehettünk. A negyedik negyed elején még tartott a lendületünk és már 13 ponttal is vezettünk, de összeszedte magát a Pécs, Mandic és Roberson vezérletével visszajött a mérkőzésbe. A végére kiestünk a ritmusból és teljesen elfáradtak a lányok. Végül Demeter Nóra dudaszóra esett kosarával 81-80-ra nyertek a hazaiak. 

A mérkőzésen ismét igazolták a lányok, hogy remek csapat van alakulóban Zalaegerszegen. Míg hétfőn Jeffery, addig szerdán Parker volt elemében (24 pont, 11 lepattanó, 1 blokk, 34 IBM). 

Gáspár Dávid:- Látszott a lányokon a fáradtság, mivel nagy terhelést kaptak az elmúlt napokban. Hullámzó volt a játékunk, de voltak nagyon jó periódusok, amikor megleptük a PEAC-ot és tíz ponttal elléptünk. Sajnos a végére teljesen elkészültünk az erőnkkel és nem tudtuk megtartani az előnyünket. Összességében jól dolgoztak a lányok. 

Sajnos a szombatra tervezett visszavágó elmarad, mivel a Pécs sérülésekre hivatkozva lemondta a találkozót. 

2017. szeptember 5. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
::
vs
Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Kovács Cintia
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#12 Ashley Daniels
#9 Velkey Krisztina
#6 Gáspár-Szalay Virág
#13 Horváth Zsófia csk
#14 Kovács Georgina
#11 Kirby Burkholder
#8 Nagy Dóra
#7 Orsó Viktória
#16 Vincze Virág
#15 Böröndy Vivien
#10 Jurkó Noémi
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark