Megvan az idei első…
2015. október 31.

ZTE NKK – ELTE- BEAC Újbuda 64-41  (17-14, 14-7, 19-15, 14-5)
Zalaegerszeg, Városi sportcsarnok
Jv: Boros Tamás, Tözsér Dénes, Vida József (G. Müller Zsuzsanna)

ZTE NKK: Nagy 13/9, Böröndy 7, Orsó 6, Licskai 9, Horváth 19, csere: Szalay 4, Szélesy 4, Velkey 2, Jurkó-,  edző : Gáll Tamás

ELTE-BEAC Újbuda: Pusztai P. 9/6, Bagi 8, Pusztai S. 4, Süle 7/3, Horváth -, csere: Pál 7/3, György 2, Kádár -, Reiner -, Barnai 4, Gocsmann-, edző: Balogh Judit

A nyeretlenek csatájából mindenképpen győztesen szerettünk volna kijönni és erre minden esélyünk megvolt. 

Horváth Zsófi büntetőjével szereztük az első pontunkat a találkozón, majd a rutinos center sorozatban háromszor is mattolta a fővárosi védelmet. A vendégeknél Bagi szerezte  az első  pontokat, így a 4. percben kiírhattuk volna az eredményjelzőre, hogy Horváth- Bagi 7-2. Próbáltuk gyorsítani a játékot és Böröndy, valamint Orsó és Horváth pontjaival 13-4-re elhúztunk. A vendégek egy 6-0-val zárkóztak, míg Szalay Virág két büntetővel megszerezte első pontjait (15-10). Licskay pontjaira Pusztai válaszolt és hárompontos hazai vezetéssel ért véget az első játékrész( 17-14). 

A második játékrész is óriási csatát hozott a palánkok alatt. Minden labdáért meg kellet küzdeni.  Az első percekben mindkét együttes pontatlanul játszott. A 12. percben Böröndy egy büntetővel törte meg a gólcsendet. Továbbra is kapkodó volt a játék. A 13. percben orsó Viktória szerzett remek középtávolit, majd időkérés következett( 20-14). Lassan csordogált a mérkőzés, de valamivel harcosabban játszott a csapatunk. A 16. perc elején Szélesy büntetőivel kilenc pontra nőtt a különbség a javunkra (23-14). Időt kértek a vendégek. A próbálkozásaikat végre siker koronázta és hat perc elteltével megszerezték első pontjukat a negyedben Pál Szandra révén( 23-16). Süle Krisztina büntetőivel tovább közelített a BEAC (23-18). Most nekünk deszkázták be a vendég gyűrűt, hiszen képtelenek voltunk betalálni, még büntetőből sem. A negyed utolsó két percébe lépve Böröndy törte meg a rossz sorozatot és két sikeres büntetőjével hozta lendületbe csapatinkat. Felpörgettük a negyed végét és előbb Szélesy hintet egy szép tempót, majd a rettentő hasznosan játszó Horváth Zsófi szerzett labdát, de dobás közben odaütöttek neki. Sajnos csak az egyik büntető ment be, de így is már tíz ponttal vezettünk (28-18). Az utolsó perc mindkét oldalon egy-egy hármast hozott. Nagy Dóra szerezte meg első pontjait egy távolival, amire a vendégek legeredményesebb játékosa Pál Szandra válaszolt egy hasonlóval (31-21). Ezzel véget is ért a találkozó fele , ami látványos játékot nem, de küzdelmet hozott. 

A nagyszünet után ismét Horváth Zsófi szerezte az első pontjait a ZTE-nek, így már 11 pontnál járt a center. Agresszíven védekeztünk és ennek nem örült a vendégcsapat. Horváth Zsófi pedig újabb duplával növelte előnyünket ( 34-21). A 23. percben Bagi Melinda szerezte az első vendégpontokat (34-23). Szalay Virág két büntetőjével és egy végletekig kijátszott támadás végén Licskai Zsófi ziccerezett (38-23). Mielőtt még megnyugodhattunk volna Pusztai Petra  két távolijával újra tízen belülre jött vissza a BEAC (38-29). Gáll Tamás időt is kért. A rövid pihenő után Nagy és Licskai is betalált, majd Horváth is megtoldotta még néggyel a pontjainak számát (46-29). Barnai törte meg egy sikeres tempóval a rohanásunkat, de csak egy pillanatig mert egy labdaszerzést követően Orsó Viki ziccerezett pontosan (48-31). Balogh Judit időt is kért. Az utolsó másfél percben főleg büntetőből közelített a vendégcsapat. A záró negyedre 14 pontos vezetéssel fordulhatott a ZTE (50-36). 

Az első támadásunkat elhibáztuk a záró negyed elején, míg a fővárosiak Barnai révén betaláltak. A válasz nem késett Nagy Dóra hintet egy kettest, majd megtoldotta egy triplával is (55-38). A 33.perc elején Süle is távolról volt eredményes (55-41). Három perces gólcsend következett, amit Nagy Dóri tört meg egy hármassal, majd Horváth Zsófi toldott meg egy duplával (60-41). Jött is vendég időkérés. A Time out után Böröndy Vivien szerzett újabb pontot, mellyel átléptük a húszpontos különbséget (62-41). A fővárosiak nehezen találtak a gyűrűbe, míg mi sokszor a rohanásban vétettünk hibákat és vesztettük el a labdákat. Az utolsó percben Licskai szerzett még egy duplát és ezzel kialakult a mérkőzés végeredménye a 64-41-es hazai győzelem. 

Csapatunk megszerezte szezonbeli első győzelmét egy nem látványos, de annál küzdelmes mérkőzésen.  Gyakran még akadozott a játékunk, de ezt most írjuk a görcsösség és idegesség számlájára, hogy nyernünk kellett. Küzdeni tudásból mindenki jelesre vizsgázott, de közülük is kiemelkedik Horváth Zsófia, aki 30 perc alatt dupla duplát csinált. 19 pontot szerzett( 12/8), 12 lepattanót is begyűjtött, valamint 1 szerzett labda, 1 blokk és 6 kiharcolt fault és 29 VAL érték is a neve mellé került. 

Remélhetőleg ez  a győzelem kellő lökést ad a folytatáshoz, ami nem lesz könnyű, mivel egy hét múlva a bajnoki címvédő Sopron látogat Zalaegerszegre. 

Szép volt lányok!

Pity 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg