Megvan az első
2014. november 01.
Az MTK Budapest ellen megszereztük az idei első győzelmünket.

Két vereség után hazai pályán fogadtuk az MTK együttesét, akik a közvetlen fővárosi rivális Vasas legyőzésével már egyel előbbre jártak nálunk. A találkozót a vendégek kezdték jobban és csak a negyed közepére lendültünk bele igazán. A negyed hajrájában Nagy Dóri távolija adott lendületet a lányoknak és a dudaszó pillanatában Horváth Zsófi kosara már a vezetést jelentette csapatunknak (20-19).

A második negyedben továbbra is lendületben maradtunk és fokozatosan növeltük előnyünket. A félidőhöz közeledve már tíz pont felett jártunk( 39-28). Mindkét oldalon akadtak jó teljesítmények, de a faultproblémák is korán jelentkeztek. A fővárosi oldalon Medgyessy, míg a hazai oldalon Zele ült le ideje korán a hibák miatt. 

A harmadik negyed elején megpróbált zárkózni az MTK, de a különbség nem változott. Az egyre jobban játékba lendülő kék-fehérek rendre visszaverték a vendégek felzárkózási próbálkozásait. A negyed végére sikerült újból ritmust váltanunk és tovább növelni előnyünket( 59-44). 

A záró negyedben távolról is tüzelni kezdtek a csapatok és felváltva hullottak a triplák. A 35. percben Szélesy triplájával ár húszra nőtt a különbség a javunkra. A végjátékban már nem tudtak újítani a vendégek és maradt a húsz pont körüli különbség. A találkozó hajrájában Jurkó Noémi is megszerezte első NB I-es pontjait a ZTE NKK színeiben. 

Összességében a z első negyedet leszámítva, végig meggyőző fölényben játszottunk és megérdemelten szereztük meg első győzelmünket a szezonban. 

ZTE NKK – MTK-Budapest 79-58 (20-19, 23-14, 16-11, 20-14)

ZTE NKK: MacKay 5/3, Nagy D. 20/6, Szélesy 7/3, Varga Zs. 13, Zele 17. Csere: Darida 6/3, Horváth Zs. 2, Ambrus 5, Makitalo 2, Velkey, Jurkó 2. edző: Gáll Tamás

MTK-Budapest: Medgyessy 9/3, Semsei 16/3, Orsó 7, Vincze V. 8, Barnai 17. Csere: Baksa 2, Turóczi 2, Orbán, Szabó V., Zsilinszki, Suppán, Varga B. edző: Stefan Cupic

Gáll Tamás:- Az előző mérkőzéseken sok kosarat kaptunk. Az MTK ellen óriásit javultunk ezen a téren, főleg ennek köszönhetjük sikerünket. A győzelemért alaposan megdolgoztunk.

Stevan Cupic:- Nagyon rossz százalékkal dobtunk, amivel még az NB II-ben sem nyernénk mérkőzést. Egyébként gratulálok a ZTE első győzelméhez, megérdemelték.

Szép volt lányok!

Pity 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg