Megharcolt győzelem
2022. január 27.

A 11. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolta csapatunk a TFSE MTK ellen. Az eredeti időpontról a fővárosiak kérték a halasztást. Három negyeden keresztül a vendégek vezettek, de az utolsó tíz percben sikerült robbantanunk és megnyernünk a mérkőzést. 

ZTE NKK- TFSE MTK 67-55 (14-20, 15-9, 17-13, 21-13)
Zalaegerszeg, 50 néző,  Jv: Kovács, Antoni

ZTE NKK: Kovács 13/6, Frindt 21/3, Gorjanácz 2, Soós 2, Pap 29. Csere: Ács, Óházy, Szórád, Molnár. edző: Czukor Bence

TFSE MTK: Dömötör 4, Úr 10/6, Kenyeres 5, Boros 9, Gróf 12/3, csere: Vígh 5, Hejreczki 7/3, Barbarics 2, Kozma 1. edző: Patai Benjamin

Egyik csapat sem kezdett túl acélosan, hiszen a 4. percben még csak 6-5-re állt a mérkőzés. Az MTK-nak sikerült ritmust váltania és a tavaly még a nálunk játszó Úr Boglárka hármasával kerültek előnybe (6-10). Komótosan, ritmustalanul szövögettük támadásaikat, a gyűrű alatt nehezen tudtuk játékba hozni Pap Reginát. Sajnos a lepattanókat is gyengébben szedtük, mint ellenfelünk. A negyed végére a különbség hatpontosra duzzadt (14-20). 

A második negyed elején még egy távolival tartották előnyüket a vendégek. Szorítottunk a védekezésen és felgyorsítva a játékot próbáltunk zárkózni. Sok ziccer kimaradt és továbbra is sok lepattanót engedtünk ellenfelünknek. A 16. percre Pap és Frindt kosaraival két pontra sikerült felzárkóznunk (21-23). A vendégek egy újabb hármassal még visszaverték a fordítási kísérletünket és a negyed hajrájáig vezettek is. Az utolsó percben Pap egy közelivel egyenlített (29-29).

A nagyszünet után sokkal dinamikusabban kezdtek a fővárosiak, mi lassan reagáltunk a dolgokra. A kemény védekezés nem igazán feküdt nekünk. Az MTK a 24. percre ismét hat ponttal ellépett (31-37). Pap 2+1-es akciója hozta közelebb csapatunkat (34-37). A 28. percben Kovács hármasával egy pontra feljöttünk, de egyből kaptunk egy közelit (39-42). A hajrában Pap Regina volt a kulcsember, hiszen előbb egy pontra hozta fel csapatunkat, majd labdát szerzett és ziccerével átvettük a vezetést.  Ismét labdát szereztünk és az utolsó másodpercben Kovács Georgina hármasával lőtávolon kívül kerültünk (46-42). 

A záró negyed elején Frindt Niki rázta meg magát és egy triplával és egy közelivel növelte előnyünket (51-44). Járt a labda a kezeken és a védekezésünk is hatékonyabban működött. Pap és Frindt hozta a pontokat (55-44). A 34. percben Gorjanácz is feliratkozott a pontszerzők közé. A nyomást nem bírta az egyre jobban fáradó MTK és egyre többet hibáztak. A hajrában koncentrált játékkal sikerült megtartanunk a megszerzett előnyt és megnyernünk a mérkőzést. A számok magabiztos győzelmet mutatnak, pedig ez sokkal nehezebb volt.

2022. január 27. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Köszönjük a szurkolást!

Találkozunk a következő szezonban!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#14 Horváth Fanni
#77 Molnár Hanna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV