Második mérkőzését is megnyerte junior csapatunk
2018. október 04.

Hazai pályán fogadhattuk a Kaposvár együttesét az alapszakasz 2. fordulójában és nagy munkával a sok nehézség ellenére is sikerült győzedelmeskednünk.

ZKTE – Gyakorló DSE 73-63 (24-14, 17-17, 17-14, 15-18)

ZKTE: Böcskei Réka (23/3), Czigány Cintia (-), Csarankó Dorottya (3), Horváth Fanni (11), Horváth Fruzsina (19). Cserék: Ujhelyi Fanni (10), Szabó Kinga (1), Sefner Rebeka (6), Gombkötő Lili (-), Bagó Linett (-). Edző: Rózsás Gábor.

Meghatározó játékosunk és egyben legjobb pontszerzőnk, az utánpótlás válogatott Kovács Georgina ezúttal nem tudott velünk tartani, mivel a felnőtt csapattal volt elfoglaltsága Miskolcon, így a többiekre várt a feladat, hogy egymás között elosztva a terheket pótolják kulcsjátékosunkat.

Két sikeres büntetővel megszereztük a vezetést, majd ezután hosszú perceken át tartó mélyrepülésbe kezdtünk, melynek a 6. percben 2-12-es állásnál az volt a megkoronázása, hogy egyik legrutinosabb játékosunk villámgyorsan begyűjtött két sportszerűtlen hibájával a kizárás sorsára jutott. Nem szerettünk volna totálisan belealudni a mérkőzésbe, így egészpályás letámadásra váltottunk, ami alaposan meghozta a tüzet a játékosokba és a következő 4 percben egy szédületes 22-2-es rohanást produkáltak a lányok (24-14). Innentől már nálunk volt a kezdeményezés, előnyünk általában 10-20 pont között váltakozott. 

Fordulás után a 21. percben sajnos sérülés miatt még egy játékosunk kiválni kényszerült a mérkőzésből, ez alaposan nehezítette csapatunk addig sem könnyű dolgát. Ellenfelünk statikus területvédekezésének – legjobb távoli dobónk hiányában is – azonban ügyesen megtaláltuk az ellenszerét, igyekeztünk gyors játékkal rendezetlen védelem ellen támadni, vagy alaposan kisakkozott támadások végén értékesíteni üres helyzeteinket. A 32. percben 65-45-nél a biztos előny tudatában sajnos kissé bealudt a csapat, ami talán az addigi nagy mezőnymunka miatti fáradtság jelentkezésének volt köszönhető, de előnyéből 10 pontot így is megőrzött a végére a szívósan küzdő kaposváriakkal szemben. 

Rózsás Gábor: - Hétről hétre egyre jobban látszik a lányokon, hogy mely dolgokra fektetünk nagy hangsúlyt edzéseinken az utóbbi időben. Mindenki egyre kezdeményezőbb és bátrabb támadásban, így ha koncentráltak vagyunk már sokkal nehezebb ellenünk védekezni, jelentősen több személyi hibát tudunk kiharcolni, mint a korábbiakban, kivéve ezáltal sokszor ellenfeleink kulcsembereit a játékból. A mai sikerünk receptje is az volt, hogy többen is egészen jól bontották a védelmet és találták meg a jó helyzeteket. A 16-18 éves korosztályokban úgymond nagy mumus a zóna, így ezen védekezési fajták ellen rendszeresen készülünk, mert ellenfeleink előszeretettel alkalmazzák. A szükséges alapmozgások elveit egyre inkább kezdik megérteni, átlátni és használni a játékosok, így remélhetőleg az ilyen védekezések elleni lányos zavarunkat hátrahagyva hamarosan már ajándékként tekinthetünk azokra a csapatokra, akik statikus területvédekezéssel próbálkoznak ellenünk. Ennek előszelét már a mai mérkőzésen is többször bemutatták lányaink, helyenként szemre is tetszetősen passzolgatták ki és játszották át különféle cselezésekkel a kaposváriak zónáját. Nagyot küzdött a csapat, s minden hátráltató tényező ellenére megérdemelten nyert. Jövő héten ismét hazai pályán szerepelünk majd, a kiváló játékerőt képviselő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapata lesz a vendégünk, természetesen igyekezni fogunk megtenni mindent, hogy újabb sikernek örülhessünk!

2018. október 4. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg