Magabiztos győzelem a fővárosban
2018. október 27.

Az ötödik fordulóban az MTK Budapest csapatánál vendégeskedtünk. Betegség miatt Kovács Georgina nem tarthatott a csapattal, így a bokasérüléséből visszatérő Pusztai Petra szállt be a mérkőzésbe. 

MTK Budapest- ZTE NKK 44-83 (10-14, 15-26, 8-27, 11-16)

Budapest, Városmajori Sportcsarnok, Jv: Rácz, Major, Lengyel.

MTK Budapest: Pusztai 2, Szeitl 2, Süle 9/3, Szabó 8, Hegedüs 10, csere: Gróf-, Baksa 4, Schiroky-, Koch 3, Wéber 4, Czirják 2, Bernáth -, edző: Nagy Dorottya

 ZTE NKK: Koizar 25/9, Pusztai 2, Harrison 5/3, Ndiba 20/6, Horti 7, csere: Gáspár-Szalay 10/6, Benke 3/3, Hegedüs-Őri -, Parker 9, Preisinger 2, edző: Gáspár Dávid

Lendületesen kezdtek a lányok és Koizar, valamint Ndiba pontjaival hamar elléptünk a hazaiaktól (0-6). Szabó és Hegedüs pontjaival zárkózott az MTK, de egy-két ponttal mindig nálunk volt az előny. A hazaiak valamivel pontosabbak voltak ezért alakult szorosabbra a negyed. Az utolsó percben Gáspár –Szalay Virág hármasával kerültünk négypontos előnybe (10-14). 

 A második negyed elejét megnyomták a lányok és egy 0-8-as rohammal kétszámjegyűre növeltük előnyünket (10-22). A hazaiak Süle büntetőivel, három perc elteltével szerezték első pontjaikat. A negyed felénél a közel egy hónapos kihagyás után visszatérő Pusztai Petra közelije után már húsz pont fölé kúszott az előnyünk (12-33). Jól védekeztünk és nehezen tudott fogást találni rajtunk a fővárosi együttes. Főleg Ndiba volt elemében ebben az időszakban. A hajrában Süle és Szabó pontjaival faragott hátrányán az MTK (25-40). 

A nagyszünet után állandósult a fölényünk és fokozatosan növeltük előnyünket. A Koizar ponterős játékkal rukkolt elő és vezetésével három perc alatt 11-2-őt futottunk (27-51). Nem volt megállás és az Ndiba, Gáspár –Szalay, Parker tengely sorozatban hozta a pontokat. A 28. percben Benke Sára is beköszönt egy távolival, amivel már 31 pontosra duzzadt a vezetésünk (31-65). A negyedet végig irányítva mindössze 8 pontot engedtünk a házigazdának (33-67). 

A záró negyed igazából már csak formalitás volt. Az MTK próbált csökkenteni a hátrányából, de kevés sikerrel, mivel Ndiba és Koizar nagyon élt a pályán. A 36. percben Preisinger is betalált, majd Sigi hármasával már 40 ponttal vezettünk (41-81). A végén még Koizar szerzett egy duplát és a rutinos Süle Katalinnak köszönhetően, aki egy hármast szerzett, került negyven ponton belülre a fővárosi alakulat (44-83). 

Az első negyedben még kerestük a fogást ellenfelünkön és a jó védekezésünk mellett pontatlanabbul támadtunk. A folytatásban aztán fokozatosan érvényesítettük az akaratunkat és irányítottuk a mérkőzést és megérdemelten nyertünk. 

Sigrid Koizar: -Nem érkeztünk sok energiával a meccsbe. A második negyedtől rákapcsoltunk, de még mindig visszajött az ellenfél. A második játékrészt mind védekezésben, mind támadásban sikerült meghúznunk.

Gáspár Dávid: - Örülök, hogy főleg védekezésben sokkal jobban tudtunk játszani,mint az elmúlt meccseken. Támadásban a második félidőben döntöttük el a mérkőzést. Sok sikert kívánok az MTK-nak.

Nagy Dóra: Főleg védekezésben esett szét a csapat. Az első félidőben még tartottuk magunkat, de a második félidőben kiütközött, hogy nem egy súlycsoportban vagyunk a Zalaegerszeggel, akik szinte végig három légióssal tudtak játszani. Nekünk ezek a meccsek felkészülésként szolgálnak, de elsősorban védekezésben mintha visszaléptünk volna.

2018. október 27. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg