Küzdöttünk, de kevesen voltunk
2015. február 07.
Két negyedet megnyertünk, de két játékosunk kiesett.

Nem kezdődött jól a találkozó, mivel a mérkőzés előtt kiderült, hogy Varga Zsófi betegsége nem jött rendbe, így csak a kispadon ülve szoríthatott társainak. 

Aztán a mérkőzés elején újabb sokk érte a csapatot. Alig telt el 20 másodperc, amikor Horváth Zsófinak aláfordult a térde és nem tudta folytatni a játékot. A helyére érkező Szélesy Judit kezdte meg a pontgyártást, majd Coulibaly 2+1-es kombinációjával már a hazaiak vezettek. Mackay duplájára Horváth hármassal válaszolt, majd Zele büntetőjével egyenlítettünk. A 4. percben Nagy hármasával újra nálunk volt az előny (6-9). Felváltva potyogtak a kosarak. A 8. percben csereként érkezett, az egykori zalaegerszegi Rasheed Rita, aki egy hármassal, majd két sikeres büntetővel lendített csapata szekerén (18-14). A negyed végére lendületbe jöttek a hazaiak és Allyson pontjaival kilenc pontra növelték előnyüket (25-16). Az utolsó percben Velkey egy hármassal segítette közelebb csapatunkat a DVTK-hoz (25-19). 
 
A második negyed Rasheed távolijával kezdődött (28-19). Nálunk Nagy és Szélesy, míg a hazaiaknál Allyson volt elemében. A 14. percben 32-24-nél Gáll Tamás időt kért. A rövid taktikai pihenő után Nagy Dóri büntetőzött pontosan (32-26). A ritmust mégsem sikerült elkapnunk ellenben a DVTK-nak, akik Szécsi közelijével már 10 pontra elhúztak (36-26). A 16 percben előbb Nagy dobott egy duplát, majd Mackay büntetőzött eredményesen, végül Darida is lőtt egy középtávolit és szinte egy perc alatt négy pontra csökkent a hazai előny (36-32). A 18. percben Rasheed helyett Ciappina érkezett, aki társához hasonlóan egy duplával és egy hármassal mutatkozott be a mérkőzésen (41-32). A hajrában Szélesy büntetőzött, majd Coulibaly tett volna hasonlóan, de neki csak egy sikerült (42-34). Az utolsó percben Ambrus hagyott ki két büntetőt, de szerencsére a DVTK-nak sem sikerült pontot szerezni. Ez a játékrész is úgy fejeződött be, ahogy az első, egy hármassal, amit most Mackay varázsolt a hazai gyűrűbe (42-37). 

A nagyszünet után kicsit az öltözőben maradtunk. A hazaiak egy 7-0 rohammal kezdtek és tíz pont fölé növelték előnyüket (49-37). Remekül védekezett a DVTK és nem találtuk az ellenszerét a játékuknak. Ráadásul a negyed közepén Ambrus Szandra is kénytelen volt befejezni a mérkőzést, mivel neki is a térde sérült meg. A 25. percben Velkey duplája törte meg az öt perces gólképtelenségünket. Mackay egy távolival is megtoldotta, amire Czank szintén hármassal válaszolt. A negyed végére szétesett a játékunk és a hazaiak fokozatosan húztak el. A játékrész végére húsz pontra duzzadt a miskolciak előnye (66-46). 

A záró negyed Bálint duplájával indult, majd Mackay próbált hármasával némi adrenalint fecskendezni csapattársai ereibe. A DVTK lendülete nem apadt, míg nekünk semmi sem sikerült. A 34. percben Horváth kosarával már a harmincat ostromolta a hazai együttes. A 35. percben Velkey rázta meg magát és két remek hármast is elsüllyesztett a vendégkosárban, igaz, közben Ciappina is betalált távolról (80-55). A hárompontos versenybe Bálint Réka is csatlakozott, Velkey Krisztának az ő kosarára is volt egy válaszkosara (83-58). A negyed hátralévő részében próbáltunk faragni a különbségből, ami csak némileg sikerült. De a katasztrofális vereséget elkerültük. Stílusosan hárompontossal fejeztük be, Mackay révén a miskolci kirándulásunkat (90-72). 

Rosszul indult a mérkőzés, hiszen két meghatároz játékosunk is kiesett (Varga, Horváth). Ehhez képest két negyeden keresztül tartottuk magunkat és mindössze öt ponttal járt előttünk húsz perc utána Miskolc. A harmadik negyedben aztán átrobogott rajtunk a hazai csapat és hiába nyertünk meg két negyedet is a csatát elvesztettük. 

Csak remélni tudjuk, vezetőedzőnkkel Gáll Tamással együtt, hogy a sérültjeink állapota nem komoly.

Ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk nekik!!!!

Aluinvent DVTK Miskolc - ZTE NKK (25-19, 17-18, 24-9, 24-26

Miskolc, 600 néző. V.: Gorka, Minár, Bognár T.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (11/6), Czank (5/3), Bálint (5/3), Szécsi (9), Coulibaly (21). Csere: Allison (11), Rasheed (10/6), Ciappina (13/6), Szabó P. (2), Arad (2), Sikora (1). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

ZTE NKK: Nagy D. (14/3), Darida (6), Mackay (18/12), Horváth Zs. (-), Zele (4). Csere: Szélesy (14/3), Velkey(16/12), Ambrus (-), Jurkó (-). Vezetőedző: Gáll Tamás.


Miguel López: – Nagyon nehéz meccsre készültünk, az is lett, a ZTE topcsapatokat vert meg, így nagyon koncentráltnak kellett lennünk. Nyertünk, és tovább dolgozunk azon, hogy a csapatot felépítsük, és hogy eredményesek legyünk a bajnokság további részében.

Gáll Tamás: – Gratulálok a Diósgyőrnek, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Függetlenül attól, hogy két negyedben is mi voltunk eredményesek, a harmadikban olyan pofont kaptunk, amiből nem tudtunk felállni. Nem is annyira a vereség a gond, hanem az, hogy sérültjeink vannak, lettek, hiszen eddig sem voltunk túl sokan. Jó meccsre készültünk, és arra, hogy jól játszunk majd, de ez nem sikerült. Remélem, a sérültjeink hamar felépülnek. 

pity 

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg