Közel voltunk az újabb bravúrhoz
2018. március 11.

A 20. fordulóban a közvetlen rivális Cegléd otthonába látogattunk. 

VBW Cekk Cegléd – ZTE NKK 74-70 (16-19, 14-19, 20-13, 24-19)
Cegléd, 500 néző. Jv.: Pozsonyi, Balogh Gy., Sallai.

VBW CEKK Cegléd: Medgyessy 17/3, Katona 8/6, Cooper 15/6, Kanyasi 4, Mokango 6. Csere: Popovic 18/3, Zsovár 6, Maksimovic, Révész. Vezetőedző: Cziczás László.

ZTE NKK: Koizar 14/12, Hegedűs-Őry 12/3, Kovács G. 6/6, Parker 17/3, Jeffery 9. Csere: Gáspár-Szalay 5/3, Pavel 3, Gorjanácz 4. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Koizar és Cooper váltott hárompontost az elején, megadva az alaphangot a találkozónak. A folytatásban Parker és Hegedüs-Őri harcosságának köszönhetően négy ponttal elléptünk (9-13). A 6. perc elején Kovács hármasával növeltük az előnyünk (11-16). A negyed hajrájában Medgyessy és Popovic pontjaival zárkózott a Cegléd, de Gáspár-Szalay Virág büntetőivel nálunk maradt az előny (16-19). 

A második negyed elején Pavel szorgoskodott össze három pontot, de Cooper egy távolival válaszolt (19-22). A negyed feléhez közeledve Parker, majd Kovács is hintett egy-egy triplát (21-28). A vendéglátókat Popovic tartotta mérkőzésben. A 17. percre Mokango pontjaival két pontra feljött a Cegléd, de Jeffery és Gáspár –Szalay Virág pontjaival visszavertük a fordítási kísérletet (30-35). A negyed végén Hegedüs-Őri is szerzett egy távolit, így nyolcpontos vezetéssel mehettünk nagyszünetre (30-38). 

A harmadik játékrészre egy sokkal keményebb védekezéssel rukkoltak elő a hazaiak, amit nehezen tudtunk feltörni. Popovics és Medgyessy vezérletével zárkózott a Cegléd. Koizar hármasával még tartottuk előnyünk, de Medgyessy sorozatban szerzett öt pontjával már a hazaiak vezettek a 24. perc elején (43-41). Kemény csata alakult ki a parketten, kevés pontot szereztek a csapatok. A CEKK vezetett minimális különbséggel. A 28. percben Parker és Jeffery pontjaival egyenlítettünk, majd Hegedüs-Őri büntetője és Koizar hármasa már nekünk jelentett vezetést (50-51).

 

A záró negyedben továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 33. percben Medgyessy duplájával és Zsovár büntetőivel, négy ponttal ellépett a Cegléd (61-57). Parker próbált faragni a hátrányunkból, de Katona hármasa és Cooper közelije már hét pontra duzzasztotta a hazai vezetést (66-59). Két perc alatt Hegedüs-Őri, Gorjanácz és Parker kosaraival ledolgoztuk a hátrányunk (66-65). A hajrában Cooper duplájára Hegedüs-Őri válaszolt. Az utolsó percben Katona hármasával távolodott a Cegléd, majd ezt Popovic és Cooper büntetői erősítették meg. A végén Koizar szerzett még egy távolit, de ez már csak az eredményen változtatott a győztesen nem. 

Az első félidőben irányítottuk a mérkőzést, és ha kevesebb ziccert hibázunk, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség a félidőre. A második félidőben a hazaiak harcos és kemény védekezése megtörte a ritmusunkat és innentől fej-fej mellett haladtunk a Cegléddel. A hajrában sokat hibáztunk, de így is volt esélyünk a fordításra, ami ezúttal nem sikerült. 

Cziczás László: – Nagyon fontos volt számunkra a győzelem, mert elképzelhető, hogy a későbbiekben is találkozunk a ZTE-vel. A közönség nélkül valószínűleg nem tudtunk volna fordítani, nagyon boldog mindenki, készülünk a következő mérkőzésre.

Gáspár Dávid: – Gratulálok a Ceglédnek, ez egy igazi rangadó volt, de sokkal többet hibáztunk, mint ami megengedhető egy ilyen meccsen. Sajnálom, mert jó esélyünk volt egy bravúr győzelemhez, de az előbb említett hibák miatt ez nem sikerült. Sokkal jobban kell koncentrálnunk, ha a jövőben a hasonló mérkőzéseket meg akarjuk nyerni. 

2018. március 11. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg