Két győzelmet is elért U18-as csapatunk a B-döntőben lejátszott három mérkőzésén
2023. július 21.

Korosztályváltás után is sikerült megismételni, illetve túlszárnyalni az előző szezonban mutatott remek szereplésünket.
Május hónapban a nagyon sűrű program miatt elsődleges szempont volt a megmaradt bevethető játékosok fizikális épségben tartása és mentális frissítése, rengeteg játékos feladat, rehabilitációs blokk szerepelt a programunkban, emellett pihenőnapokkal is jutalmaztuk a csapatot, illetve az edzői stáb folyamatosan “belecsempészett” azért a programba erőnléti és taktikai jellegű játékokat, feladatokat, hogy rendben legyenek a lányok a végső megmérettetésekre. 

Az sajnos már a B-döntő előtt kiderült, hogy a nagyon távoli helyszín (Nyíregyháza), a péntek délelőtti (10.00.) nyitómeccs és játékosainkat érintő csütörtök késő délután véget érő földrajz érettségi miatt számunkra nincs igazán ideális forgatókönyv az első mérkőzésre. 

BEAC-Újbuda KA/B - ZKTE 65-58 (26-9, 15-15, 10-20, 14-14)
ZKTE: Óházy Julianna (17), Szórád Anna (11/3), Péterfi Anna (-), Ács Alexandra (8), Peterdi Fruzsina (-). Cserék: Jagdics Lilla (6), Szakonyi-Nagy Virág (16/12), Horváth Réka Panna (-), Molnár-Oravecz Ella (-), Martonics Linda (-), Horváth Hajnalka (-). 

A játékosok figyelmét igyekeztünk elterelni a nehezítő körülményekről, ennek ellenére az első negyed borzalmas volt, ezzel kapcsolatban azonban nem tehetünk szemrehányást a kerettagoknak.  Minden nehézségünk ellenére egy a második negyedben eszközölt védekezés-váltással rendeztük a sorokat és a végjátékra visszajöttünk a mérkőzésbe, többször egészen egylabdás különbségig (39.p.: 60-57), de végül nem maradt elég erőnk fordítani. A rossz kezdés megpecsételte a sorsunkat, ezt fővárosi ellenfelünk ügyesen kihasználta és megérdemelten szerezte meg végül a győzelmet.

Zalaegerszegi KTE – DVTK Akadémia/B 80-65 (22-12, 18-20, 18-20, 22-13)
ZKTE: Óházy Julianna (16/3), Szórád Anna (12), Martonics Linda (-), Péterfi Anna (4), Ács Alexandra (36). Cserék: Szakonyi-Nagy Virág (2), Jagodics Lilla (6), Peterdi Fruzsina (-), Horváth Réka Panna (4), Horváth Hajnalka (-)? Molnár-Oravecz Ella (-). 

A nyitómeccs után az egész pénteki napot úgymond “akklimatizálódásra” használtuk fel, ez alaposan meg is látszott a második napi teljesítményünkön. Az elejétől a végéig magabiztosan kézben tartottuk a mérkőzést, minden játékos jelentős perceket tudott a pályán tölteni, belekóstolni egy bajnoki döntő légkörébe, minőségébe, illetve fontos dolgokat hozzátenni a csapat összteljesítményéhez a parketten is. 

Zalaegerszegi KTE – PVSK NKA/A 95-90 (24-29, 14-10, 20-25, 21-15, 9-9, 7-2) kétszeri h.u.
ZKTE: Óházy Julianna (30/9), Horváth Réka Panna (2), Szórád Anna (5), Molnár-Oravecz Ella (-), Ács Alexandra (38). Cserék: Péterfi Anna (7/3), Jagodics Lilla (8), Szakonyi-Nagy Virág (5), Peterfi Fruzsina (-).

Az elejétől fogva nagy iramú mérkőzés volt a pécsiek ellen, akiktől nagy vereségeket szenvedtünk a szezonban. A három nap három mérkőzés azonban nekünk kedvez, mivel bővebb a keretünk még ha közel sem vagyunk olyan fizikálisak, mint ők. Az már a találkozó elején kiderült, hogy az Ács-Óházy duót ellenfelünk nem tudja szabályos eszközökkel megállítani, így természetesen igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt támadásban.  A mi oldalunkon is jelentős mértékben gyűltek a személyi hibák, ezért a teljes mérkőzésen néhány percenként háromféle védekezést is váltogattunk. A végjátékra emiatt teljesen elfogyott ellenfelünk szó szerint is, ugyanis 4 bevethető játékosuk maradt egy sérülés és több kipontozódás miatt. Ez a nem mindennapi esemény eléggé görcsössé tette a csapatunkat, de amikor sikerült lehiggadnunk végre, akkor a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. 

Ács Alexandra és Óházy Julianna a három mérkőzés alapján mondhatni, hogy a teljes mezőnyből kiemelkedő összteljesítményt nyújtott, de minden játékosunknak nagyon fontos szerepe volt abban, hogy egyáltalán idáig el tudtunk ismét jutni, illetve, hogy egy B-döntőben két győzelmet is tudtunk szerezni. Külön kiemelendő, hogy sérülés miatt az előző szezonban a teljes B-döntőt kihagyó Péterfi Anna a harmadik mérkőzés 4. negyedében súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, ami után rögtön azt kérte, hogy maradhasson a pályán, majd végigjátszotta a hátralévő kb. 15 percet, s védekezésben és támadásban is kulcsmomentumai voltak csapatunk sikerében.

A 2022/2023-as szezonban remek teljesítményünknek köszönhetően végig a Kiemelt Bajnokságban szerepelhettünk. 11 ellenféllel találkoztunk (volt több olyan csapat is, akikkel 4 alkalommal is összemértük tudásunkat), akik  közül 10 csapatot is sikerült legalább egyszer kétvállra fektetni és csak a végül A-döntőben szereplő BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia “A” gárdája ellen nem tudtunk sikert elérni. 

Rózsás Gábor: “Számomra edzőként utánpótlás szinten nem fontos a csapatszintű eredményesség, nyilván a játékosok számára viszont igen, így sokszor kompromisszumokat kell kötnünk egymással, hogy mindenki tudjon egyénileg is úgy haladni, ahogy én szeretném és tudjunk csapatként is lépkedni előre úgy, ahogy ők szeretnék. A rendszerünk, amelyet évek óta próbálgatunk védekezésben és támadásban is működőképes, ezt mutatja az is, hogy a szezon végére egy kezdőötösnyi meghatározó játékos elvesztése/kiesése után egy korosztállyal feljebb a sok akadémiai csapat között is el tudtunk érni egészen a B-döntőig. Ehhez elengedhetetlen volt a szisztéma és az alapelvek megértése, elsajátítása mellett, hogy az U16-U18-as játékosok mindegyike annyit fejlődött egyénileg is az elmúlt szezonokban, hogy amikor kellett, akkor akármelyikük elő tudott lépni, meg tudta ugrani azt a szintet, amit kellett. 19 játékosunk lépett pályára a szezonban, közülük 17 főnek volt legalább 10 perc játékideje átlagban és 15 játékos is legalább egyszer kezdőként léphetett parkettre, szerintem ez közel sem szokványos. Abban, hogy ezeket meg tudjuk tenni minden az egyesületünknél dolgozó személynek és pallérozódó játékosnak komoly, sokéves kemény munkája van! Ezek a dolgok mind-mind fontos alkotóelemei a közösségünknek, jövőnknek. Gratulálok minden csapatunk teljesítményéhez, egyúttal köszönöm ismét a játékosoknak, kollégáimnak a befektetett munkát, mindenkinek jó pihenést kívánok a nyárra!”.

2023. július 20. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg