Két győzelemmel nyitotta az évet junior csapatunk
2021. február 10.

Az idei év első mérkőzésén, hazai pályán fogadhattuk a pécsi székhelyű Petőfi SE csapatát, majd a Szombathelyi Sportiskola vendégei voltunk.

ZKTE - Petőfi SE 79-70 (21-19, 20-10, 21-19, 17-22)

ZKTE: Németh Kincső (6/6), Óházy Julianna (10), Szabó Kinga (8), Horváth Fanni (11), Horváth Fruzsina (22). Cserék: Varga Babett (8), Kocsárdi Emese (6), Varga Regina (2), Büki Virág (2), Peterdi Fruzsina (4), Molnár Hanna (-), Péterfi Anna (-). Edző: Rózsás Gábor.

Változatos, tetszetős csapatjátékokkal kezdtük a mérkőzést támadó oldalon, minden távolságból hatékonyan céloztak a játékosok, a másik térfélen azonban nem voltunk ilyen élesek ezúttal. Egyfajta dobópárbaj alakult ki a találkozón, amelyben pár ponttal rendre előbbre tartottunk ellenfelünknél az elejétől fogva. Amikor sikerült koncentráltabb perceket produkálni saját palánkunknál, akkor rendre el tudtunk lépni ellenfelünktől 8-12 ponttal, majd a félidei pihenő és fordulás után egészen 19 pontig növeltük előnyünket (54-35). A pécsiek azonban szívósan küzdöttek, nem adták fel és jó egyéni megoldásaiknak köszönhetően többször vissza tudtak jönni tíz ponton belülre. Az összecsapáson egyik játékosunk sem játszott 25 percnél többet és mind a tizenketten legalább 7-8 perc játékidőt kaptak. Horváth Fruzsina kicsivel több, mint egy félidőnyi játék alatt ért el dupla-duplát (22 pont, 10 lepattanó) és mellette volt 7 labdaszerzése és 3 gólpassza is, ezzel egyértelműen csapatunk vezére volt mindkét térfélen. A szokásosnál gyengébb védekezésünk és sok buta eladott labdánk ellenére a győzelmünk nem forgott veszélyben, a hibákból pedig igyekezni fogunk tanulni és építkezni tovább.

Szombathelyi SI – ZKTE 45-71 (9-20, 10-16, 11-18, 15-17)

ZKTE: Németh Kincső (2), Kocsárdi Emese (10), Szabó Kinga (5), Horváth Fanni (24), Horváth Fruzsina (18). Cserék: Varga Babett (4), Varga Regina (-), Peterdi Fruzsina (-), Óházy Julianna (6), Büki Virág (-), Péterfi Anna (2). Edző: Rózsás Gábor.

Sokkal koncentráltabban, élesebben kezdtük a mérkőzést, mint legutóbb hazai pályán, remekül működött az egyéni és csapatvédekezés egyaránt, ebből pedig rendre jó támadásokat tudtunk vezetni. A 3. percben már 12-0-ra vezettünk, a találkozó hetedik percében kaptunk először kosarat, a félidőben 19-36-ot mutatott az eredményjelző. A kiváló és fegyelmezett kezdés után tudtuk tartani ezt a teljesítményt a teljes játékidőben, így minden játékosunk sokat tudott játszani. A gyakori cserék, s különféle ötösök ellenére a védekezés hatékonysága és agresszivitása nem csökkent, ez mindenképpen nagyon pozitív a jövőre nézve. 

Rózsás Gábor:- Lépésről-lépésre próbálunk haladni, célunk, hogy minden játékosunk fejlődjön egyénileg amennyit csak lehet, s közben csapatként is egységesen, hatékonyan tudjunk működni. Ehhez nyilván a sok edzésen felül mérkőzések és játékpercek szükségesek minden kerettag számára. Nagy örömömre szolgál, hogy a lányok nagyon motiváltak és szorgalmasak, remek közösséget alkotnak, így bízom benne, hogy tudunk haladni tovább a megkezdett úton. Pozitívum továbbá az is, hogy a stabil U18-as magunk mellett U16-os játékosaink is egyre többet és többet hozzá tudnak tenni már a junior meccseken is az összteljesítményünkhöz. Csapatomnak gratulálok a két győzelemhez, edzünk, fejlődünk tovább és készülünk a következő megmérettetésekre.

2021. február 10. ZKTE

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg