Kadett és junior csapatunk is győzelemmel folytatta bajnoki szereplését
2022. december 14.

Fontos volt, hogy a sok betegség és sérülés ellenére bizonyítsunk magunknak, hogy bármilyen felállásban, nehéz helyzetben is tudunk mérkőzéseket nyerni erős ellenfelek ellen ha megfelelően koncentrálunk és keményen dolgozunk az edzéseken és mérkőzéseken is.

Zalaegerszegi KTE – Szolnoki MÁV SE “A” 80-59 (16-6, 21-18, 25-17, 18-18)
U18 – Kiemelt Bajnokság

ZKTE: Jagodics Lilla (8), Szórád Anna (31/3), Horváth Réka Panna (2), Molnár Hanna (12/6), Ács Alexandra (8). Cserék: Lepár Margaréta (1), Péterfi Anna (4), Sonkoly Fanni (2), Peterdi Fruzsina (7), Molnár-Oravecz Ella (5), Martonics Linda (-), Büki Virág (-). Edző: Rózsás Gábor.

Ellenfelünk egy kifejezetten jó szerkezetű, magas és fizikális csapat, így hatványozottan fontos volt a kemény és koncentrált 1:1 védekezés. Ezt az első percektől fogva fegyelmezetten hozták a lányok, így kisebb-nagyobb megingásokkal ugyan, de fokozatosan építgette a csapat az előnyét. Ebből tudtuk a saját, kontollált játékunkat játszani, megnyertük a lepattanó-csatát 54-30-ra és a gólpasszok tekintetében 23-5-el zártunk. Amikor ez a két mutató hasonlóan alakul, azaz keményen védekezünk és változatosan, ötletesen, csapatként támadunk, akkor van esélyünk a győzelemre, s ezt realizáltuk is. 

Galéria a képre kattintva

Soproni Darazsak Akadémia - Zalaegerszegi KTE 49-53 (7-16, 17-7, 11-14, 14-16)
U16 - Regionális Bajnokság - Nyugati “A”-csoport

ZKTE: Jagodics Lilla (19), Bartáky Panka (11), Szakonyi-Nagy Virág (7/3), Kiss Virág (2), Varga Réka (13). Cserék: Csalló Jázmin (1), Balázs Kitti (-), Jóna-Horváth Jázmin (-), Pintér Viola (-), Németh Szonja (-), Bekő Ráhel (-). Edző: Rózsás Gábor. 

Nagyon koncentráltan kezdtünk, az első 6 percben nem kaptunk pontot, 9-0-ra vezettünk. Ezután kiegyenlítődött az összecsapás, mivel a hazaiak gyorsan területvédekezésre váltottak. Nálunk az elsőéves kadettektől még nem elvárás, hogy ilyen védekezési forma ellen úgymond otthonosan mozogjanak, így a rotációnkat emiatt szűkítetnünk kellett, hogy ellenfelünk ebből szerzett előnyét minimalizáljuk. 
Támadásban eszközöltünk egy gyors változtatást, amit nagyon szépen megoldottak a lányok, illetve tartottuk a kemény, fegyelmezett védekezést, amelynek alappillérei ezúttal Kiss Virág (5 lepattanó, 4 blokkolt dobás) és Varga Réka (16 lepattanó, 9 blokkolt dobás) voltak, de a többiek is alaposan kivették a munkából a részüket, Bartáky Panka például 5 labdát szerzett a mérkőzésen. Többször sikerült jelentősebb előnyt kiharcolnunk, de buta hibákkal mindig magunkra húztuk az ellenfelet, így egy szorosabb végjáték után sikerült megszereznünk a győzelmet. 

Zalaegerszegi KTE - Török Flóris Törekvés SE 83-60 (25-23, 15-15, 24-15, 19-7)
U18 – Kiemelt Bajnokság

ZKTE: Jagodics Lilla (15), Szórád Anna (10/3), Martonics Linda (-), Molnár Hanna (11/3), Ács Alexandra (25/3). Cserék: Horváth Réka Panna (9), Péterfi Anna (7/3), Peterdi Fruzsina (6), Molnár-Oravecz Ella (-), Varga Réka (-), Szakonyi-Nagy Virág (-), Horváth Hajnalka (-). Cserék: Rózsás Gábor. 

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, ellenfelünk az első 5 labdabirtoklásából 5 könnyű ziccert dobott (7-10), rögtön időt is kellett kérnünk annak ellenére, hogy a támadásunkkal nekünk sem volt gond. Ez az egész első félidőt meghatározta, amelyben a vendégek akarata érvényesült, gyors, támadásokat vezettek, sok dobási kísérlettel rendelkeztek. Fontos volt, hogy már ekkor igyekeztünk minél több plusz energiát mozgósítani a kispadról is. 40-38-ra vezettünk a nagyszünetben, de érezhető volt, hogy ha ezt a játékstílust folytatjuk, akkor vereséget fogunk szenvedni.
A második félidőre lehiggadt a csapat, védekezésben és támadásban is megcsinálták a lányok azokat a helyezkedési finomításokat amelyek addig hiányoztak és türelmesen elkezdték játszani a saját játékukat. A végére mindenki magára talált, így ha nyögvenyelősen indult is, de végül sikerült magabiztosan megszerezni a fontos hazai győzelmet. A kulcs ezúttal a bővebb rotáció és jobban elosztott játékpercek voltak, a kispadokról érkező pontok tekintetében 22-7-re, lepattanókban 12-3-ra bizonyultunk jobbnak, amivel meg tudtuk törni a vendégek ellenállását. 

Galéria a képre kattintva

Rózsás Gábor: Fontos volt mindhárom mérkőzés számunkra, hogy bizonyítsunk magunknak. Kezdik megérezni és megérteni végre a lányok, hogy a területvédekezés úgymond egy ajándék, hogy ha magabiztosan, felszabadultan és ötletesen támadnak ellene, így ilyen esetkeben már többször okoz gondot magának vele ellenfelünk, mint nekünk. Ez ismét egy nagy előrelépés számunkra, amit szeretnénk tovább csiszolni, javítani. Megérte a munka, amelyet az elmúlt hetekben az 1:1 védekezésünkkel kapcsolatban unalomig ismételtünk, mert az összképet tekintve egyre jobban kezd hasonlítani ahhoz amit mindig látni szeretnénk a parketten, ennek visszaigazolása az 59, 49, illetve 60 kapott pont. Ezt szeretnénk most minél többször és minél hosszabb ideig fenntartani, s a támadó repertoárunkat tovább bővíteni! Gratulálok csapatainknak a győzelmekhez, sokat dolgoztak értük a lányok!

2022. december 14. ZKTE 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg