Kadett csapatunk győzelemmel kezdte az idényt
2023. november 03.

Az U16-os csapatunknak is megkezdődött az új bajnoki idény. Hazai közönség előtt léptünk pályára a Szombathelyi Sportiskola csapata ellen. Előzetes információk szerint ellenfelünk leginkább egy rendkívül ponterős, biztos kezű játékos eredményességére épít, tehát legfontosabb feladatunk az Ő lassítása, fárasztása, hibára kényszerítése volt. Több ember felváltva védekezett rajta több-kevesebb sikerrel. Leginkább Csalló Jázmin, később pedig Kocsárdi Réka tudta megnehezíteni a dolgát. Azonban így is nagyon sok kosarat szerzett, sokszor nem volt elég hatékony a besegítés, illetve ha egy kis helye volt távolról is nagyon jó százalékkal dobott. Támadásban legtöbbször szépen alakítottuk ki helyzeteinket, a befejezések viszont sokszor pontatlanok voltak, még a szerzett labdákból indított gyors támadásoknál is sok ziccer kimaradt.

A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt szerezni, fej-fej mellett haladtak a csapatok, csak a félidőre sikerült 8 pontos vezetést elérnünk. Ezt a vezetést növeltük a harmadik negyed végére 14 pontra. Ekkor kicsit úgy tűnt, hogy megelégedtünk ezzel a vezetéssel, és enerváltabbá, figyelmetlenebbé váltunk, ezért a negyedik negyedet 3 ponttal elveszítettük. Úgy érzem a győzelmünk így sem forgott veszélyben, de talán a vártnál nehezebben 11 ponttal nyertünk.

ZTE NKK – Szombathelyi Sportiskola 73 : 62 (22:20, 17:11, 18:12, 16:19)

ZTE NKK: Kocsárdi Réka 19, Sonkoly Fanni 16, Balázs Kitti 10, Csalló Jázmin 8, Németh Léna 4, Kutak Abigél 4, Szőke Dorka 4, Németh Rebeka 4, Baksa Jázmin 2, Czetin Zsófia 2. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Gellérné Gulyás Ildikó: -Az egész mérkőzés eléggé „idény eleji” volt, sok hibával játszottunk, még érezhető volt az összeszokottság hiánya, illetve kicsit több „tüzet” várnék a lányoktól. Kocsárdi Réka, és Sonkoly Fanni ponterőssége, Balázs Kitti harcossága, illetve, hogy minden játékos pontokkal tudott hozzájárulni a sikerhez, ez meghozta számunkra a győzelmet. Ezért gratulálok a lányoknak, de bízom benne, hogy ennél jobban is fogunk tudni játszani!

2023. november 3. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg