"Hozzátenni egy részt a nagy egészhez"
2014. október 18.
Szezonindító beszélgetés Horváth Zsófival.

Ahogy a beharangozóban is olvashatták a PINKK Pécsi 424 ellen kezdjük a bajnokságot. Az alapozásról, az esélyekről, csapatról is kérdeztük csapatkapitányunkat. 

Új csapat épült ebben a szezonban is, hogy értékeled, látod a csapat felkészülési időszakát?
- Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésünk. Hosszú volt az idei "alapozás", mivel a szezonkezdés kitolódott október második felére, de így legalább volt időnk,hogy a később érkezők,külföldiek is beilleszkedjenek. Szerencsére a nagyobb sérülések elkerülték a csapatot (kopp-kopp-kopp) az első hónapokban,így ez sem akadályozta a fizikális és taktikai felkészülésünket sem!

Hat új játékos, köztük két külföldi is érkezett: milyen közösség formálódik Zalaegerszegen?
 -Nagyon jó szellemű kis csapat alakul. Úgy gondolom,hogy emberileg már megtalálta az összhangot a csapat és a pályán is egyre jobban alakul a "kép"! Természetesen kell még rá idő,hogy a pályán is teljes összhang legyen,de jó irányba haladunk!Az edzéseken kívül is próbálunk kis időt együtt tölteni,ismerkedni egymással,kávézás,vacsora,színház és hasonlók.

A felkészülési mérkőzéseken, harcos játékot mutattatok, ez lesz jellemző rátok a szezonban?
 - Úgy gondolom, hogy ez nem is igazán kérdés, hiszen az elmúlt években is mindig ez a játék volt ránk jellemző!  Nem gondolom, hogy idén ez másképp lenne és nem is gondolom, hogy más játék jól állna ennek a csapatnak! 

Mit vársz, a csapattól, mit vársz saját magadtól?
 - A csapattól és saját magamtól is azt várom, hogy minden meccsen úgy menjünk ki a pályára,hogy mindent megteszünk,ami tőlünk telik!Ha ez adott napon 10 pontos győzelem,akkor az,ha 10 pontos vereség,akkor az,de szeretném, ha minden meccs után elégedettek tudnánk lenni. A végeredményt nézve nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, de a bajnokságban mindenféleképpen előbbre szeretnék végezni, mint tavaly,a Magyar Kupában pedig szeretném, ha idén is a legjobb négy közé tudna "kis"Csapatunk jutni!
Saját magamtól azt várom, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak a pályán és hozzátegyem az én részemet a "nagy egészhez"! Remélem,hogy a lepattanózásban sikerül hasonlóan teljesíteni,mint a tavalyi (inkább) második felében,védekezésben,első sorban a magas embereken,szeretnék stabil pont lenni!Ami a támadást illeti,jó elzárásokkal szeretném segíteni a csapat játékát és a ritmusos játékban megtalálni a saját kis helyzeteimet,jó százalékkal befejezni ezeket,büntető százalékomon javítani!!!

Milyen lehet a bajnokság, a többi csapat!
 - Nem vagyok tisztában sajnos az össze csapattal, de igazából nehéz is, hiszen nem sok csapattal találkoztunk a felkészülés alatt, és akikkel találkoztunk is, azoktól a csapatoktól is hiányoztak még játékosok. Nehéz előre bármit is mondani, de valamiért, azaz érzésem van (ami nagyon örömteli lenne), hogy bár idén nem mondhatjuk el magunkról, hogy Euroligás csapatunk van,de mégis egy erősebb bajnokság lesz,mint az előző szezonban.

A PINKK ellen kezdtek, nem könnyű ellenfél indulásnak.

 - A tavalyi bajnok ellen kezdünk, de természetesen ez közel sem jelenti azt, hogy feltett kézzel mennénk a pályára! Hazai pályán játszunk, szezonnyitó meccset. Mindenki erre várta tavalyi szezon lefújása óta, ez biztos plusz izgatottságot is ad, ami jó is "rossz" is. Mint minden meccsünkre főleg a "Mi házunkban", úgy kell kimennünk, hogy meg akarjuk nyerni! Ez most sem lesz másképp! Nem sokat tudunk az ellenfélről, ahogy valószínű ők sem rólunk. A saját játékunkat kell játszani és egy jó meccset produkálni! Nem könnyű ellenfél a PINKK, de nagyon bízom benne, hogy Mi sem vagyunk azok és abban, hogy egyre több csapat jön hozzánk, vendégségbe ezzel az érzéssel!

Várunk mindenkit a  Sportcsarnokba, szurkoljunkegyütt eőbb a lányok, majd a fiúk sikréért!!!

pity

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg