Hiába hajráztunk…
2015. november 15.

PEAC-Pécs-ZTE NKK 71-64 (24-5, 20-12, 17-15, 10-32)
Női kosárlabda NB I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 200 néző. V.: Rácz, Radnóti, Lövész. 

PEAC-Pécs: Pedrals 7, FŰRÉSZ 7, RAKSÁNYI 17/6, Zele 6, KAPOSI 8. Csere: Szücs 2, SZTANKOVICS 10, Parks 14/3. edző: Roberto Hernandez. 

ZTE NKK: Nagy D. 9/3, BÖRÖNDY 11, Orsó 2, Velkey, Licskai 8/3. Csere: SZÉLESY 23/9, Horváth Zs. 4, Gáspár-Szalay, JURKÓ 7. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Nagyon beragadtunk az elején és a hazaiak a 3. percre7-0-ra elhúztak. Licsakai Zsófi büntetője jelentette az első pontunkat. Tovább robogott a PEAC és Raksányi duplájával már tízpontosra növelték előnyüket (11-1). A 6. percben Nagy Dóri szerzet újabb pontokat, majd a újabb három percet kellett várnunk Böröndy Vivi kosarára. Ezzel el is lőttük a puskaporunkat a negyedre, míg a légiósai által repített pécsiek meg sem álltak 24-ig (24-5). 

A második negyed elején lendületét vesztette a hazai csapat. Szorítottunk a védekezésünkön és a támadásaink is jobban működtek. Szélesy Judit és Böröndy Vivi pontjaival némileg kozmetikáztuk az eredményt a 16. perce (28-15). Újra lendületbe jöttek a hazaiak, míg nekünk semmi sem sikerült. Raksányi irányításával fokozatosan húzott el a PEAC és már az első félidőben szinte el is döntötte a mérkőzést (44-17). 

Raksányi hármassal lett vége a második negyednek és ugyancsak ő dobott egy távolit a harmadik elején és már 30 ponttal vezettek a hazaiak (47-17). A 23. percben Horváth Zsófi közép távolijára Barrios válaszolt, mire Gáll Tamás időt ért (49-19). A rövid szünet után Szélesy kapta el a fonalat és egymás után két duplát is szerzett, majd Kaposi kosarára egy hármast is hintett (51-26). Egy hazai eladott labdából Nagy is eredményes volt, amire a hazaiak időkéréssel válaszoltak (51-28). A 27. percben Parks törte meg a hazaiak góltalanságát. A negyed végére összekapta magát a pécsi együttes és újra harminc közelébe tornázta az előnyét (61-32). 

A záró negyedre Jurkó Noémit is pályára küldte Gáll Tamás, aki rögtön egy duplával mutatkozott be a pécsi közönségnek. Az egykori ZTE játékos Zele Dorina válaszolt egy duplával, majd a 32. percben Parks büntetőzött pontosan (65-34). A hazaiak elhitték, hogy megvan számukra a mérkőzés és könnyelművé váltak. A 33. perc elején a remekül játszó Szélesy egy hármassal indította meg a hajrát, majd Horváth Zsófi szerzet egy duplát (65-39). Szélesy-t nem tudták tartani a pécsiek és ő élt a kínálkozó lehetőségekkel és egy újabb hármast dobott. A 35. percben Licskai Zsófi előbb egy kettest, majd egy hármast is szerzett, majd Nagy Dóra is egy hármassal tolta meg a csapat szekerét (65-50). A ZTE 16-0-s rohanását Stankovic állította meg egy büntetővel (66-50). Nem volt megállás és Széley újabb duplát szerezve vitte hátán a csapatot. A 37. percben Jurkó Noémi szerzett újabb duplát, majd az a dobás közbeni faultért járó büntetőt is értékesítette (66-55). Böröndy duplájával már tízen belülre kerültünk (66-57). Teljesen szétesett a hazaiak játéka. Jurkó Noémi maximálisan meghálálta edzője bizalmát és újabb két sikeres büntetőjével hét pontra olvadt a PEAC előnye (66-59). Az utolsó percre felébredtek a pécsiek és csak annyit tettek hozzá a negyedhez, hogy ne legyen gondjuk a végén. A végén még Böröndy és Licskai is betalált, de a vereséget már nem tudtuk elkerülni (71-64). 

Nagyon rosszul játszottunk három negyeden keresztül és a hazaiak tetemes előnyt szorgoskodtak össze. Az utolsó negyedre egy olyan csapat lépett parkettre, amilyet mindig is szeretnénk látni. A lányok ezt is tudják, csak eddig nem láttuk tőlük!! Szélesy Judit minden rutinja és tehetsége bent volt a mai produkciójában és sokadszorra is megmutatta, hogy lehet rá számítani. Jurkó Noémi pedig remekül szállt be a játékba a padról és zalaegerszegi pályafutása legjobbját nyújtotta. A bajnokságban két hét szünet következik így lesz idő dolgozni azon, hogy ne csak a végén legyünk jók!

Roberto Hernandez: - Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedben csak öt pontot kaptunk, vagyis jól védekeztünk. Az utolsóban viszont harminckettőt, ilyesmit pedig egész egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak!

Gáll Tamás: - Sajnos hamar nagy hátrányba kerültünk. Bár a végére vállalható lett az eredmény, így is maradt némi hiányérzetem: nem csak a játékunk, hanem két játékvezető miatt is.

pity 

 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg