Hazai fordulót rendeztünk a Kenguru Kupában
2022. december 06.

A Kenguru bajnokság alapszakaszának második fordulóját, nagy örömünkre hazai pályán szervezhettük meg. A mérkőzésre nagyon sokan ellátogattak, és bíztatták a lányokat. A melegítés közben már érezhető volt az izgalom a gyerekeken. A Hersics Adrienn és Molnár Anita irányította csapatunknak az első mérkőzésen a Tapolcai Szöcskék együttese volt az ellenfele. 

Zalaegerszegi KTE-Tapolcai Szöcskék 37-57 (13-8, 9-18, 11-11, 4-20)
Legjobb dobók: Molnár Betta 9, Varga Zsófia 7, Lőcsei Kitti 7, Kámán Dorina 5

Az első negyedben nagyon szépen kezdtünk, labdákat szereztünk a jó védekezésünknek köszönhetően, melyeket könnyű kosarakkal be is tudtuk fejezni. Különösen Molnár Betta volt a negyedben a csapat motorja, illetve a csereként beszállt Varga Zsófia.
Sajnos a második negyedben már nem tudtuk tartani a ritmust. Lőcsei Kitti és Boronyák Emma próbálkoztak az ellenfélben a két gyors fiúnak a megfogásával, akik ketten összejátszva hozták a negyedet. A félidőben a sikeres büntető dobásokkal közelebb tudtunk kerülni a Tapolcai Szöcskékhez, így 4 pontos hátrányból folytathattuk a mérkőzést. Fej-fej mellett haladva döntetlen lett a III. negyed. Az utolsó negyedre sajnos, ellenfelünk akarata érvényesült, és alakult ki a 20 pontos különbség.

A második mérkőzésen a Körmend ellen bizonyíthattak a lányok. 

KWBC Körmend- ZKTE 40-28 (7-6, 16-8, 9-4, 8-10)
Legjobb dobók: Lőcsei Kitti 7, Dulgyovai Lia 6, Molnár Betta 5

Rövid pihenő után folytatódott a második mérkőzésünk. Dulgyovai Lia kosarainak köszönhetően szoros első negyedet játszottunk. A második negyedben a körmendi lányok sajnos megleptek bennünket, így a félidőre 9 pont volt a hátrányunk. A második félidőben kicsit összeszedettebb volt a játékunk, Molnár Betta, Lőcsei Kitti is ponterősek voltak, így az utolsó negyedet sikerült megnyernünk.

Galéria a képre kattintva

Hersics Adrienn:  A nagy öröm, hogy végre itthon játszhattunk hazai pályán, egy kicsit vissza is vett a lányokból. A lámpalázuk leblokkolta őket, és nem a valós tudásukat mutatták meg. Talán ez lehetett az oka, hogy néhányan nem tudták hozni a formájukat. Fiatal kislányok még, ez teljesen természetes ebben a korban. Meg kell szokniuk azt is, hogy nem csak lányokkal állunk szembe. Míg a fiúknak ez öröm, addig a lányok inkább jobban izgulnak a mérkőzésen. A csapatban szerencsére akadt jó teljesítmény, Molnár Betta, Dulgyovai Lia, Lőcsei Kitti és Varga Zsófia személyében. A hibákat ki fogjuk javítani, az építkezést pedig folytatjuk.

2022. december 6. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg