Győzelemmel zártuk az alapszakaszt
2015. március 01.
Szekszárdon, a második félidőben döntöttük el a találkozót

Az alapszakasz utolsó mérkőzését vívtuk Szekszárdon. A tétnélküli találkozón, mindkét csapatnak az egymás elleni presztízs maradt. A mérkőzésen visszatért a betegségéből Darida Csilla és újsérüléséből Zele Dorina. 

A találkozót jobban kezdte a hazai csapat. Hajdú és Stjepanovic pontjaival 3-0-ra elhúztak. Csak a harmadik percben szereztük első pontjainkat Nagy Dóri révén. Kapkodtunk ebben az időszakban, belementünk a Szekszárd által diktált tempóba és sokszor pontatlanul céloztunk. Ennek köszönhetően a hazaiak, a negyed végére 10 pontos előnyt szereztek ( 23-13).

A második játékrészben próbáltunk faragni a hátrányunkon, de a támadásainkkal még mindig akadtak gondjaink. Szélesy nyitott egy hármassal, majd Nagy és Zele vitte a hátán a csapatot. Többször egy pontra is felzárkóztunk, de nem sikerült sem egyenlítenünk, sem a vezetést átvennünk. A 15. percben Darida két büntetővel zárkóztatta csapatunkat ( 32-31), de Theodorán és Stjepanovics pontjaival újra elhúztak a hazaiak. A félidőre öt pontos hátránnyal mehettük pihenőre (45-40). 

A szünetben Gáll Tamásnak sikerült felrázni a lányokat és helyre tenni a védekezésbeli hiányosságokat. 

A harmadik negyedre egy teljesen más felfogásban játszó ZTE jött ki. Szélesy újabb hármasával közelítettünk, majd a 22. percben utolértük ellenfelünket (47-47). A védekezésváltás és a csapdázás jó húzásnak bizonyult, mert megtörtük ellenfelünk lendületét és átvettük az irányítást. Mackay is elkapta a fonalat és sorozatban ontotta a pontokat. A 24. percben Velkey hármasával már hat ponttal vezettünk, majd a 27.percben Zele büntetőivel már tíz volt a különbség a javunkra (51-61). A negyed zárásaként Mackay is betalált kívülről és ezzel magabiztos előnyhöz juttatta csapatunkat (55-69). 

A záró felvonást Zele Dorina nyitotta egy hármassal, tovább növelve előnyünket. A hazaiak próbáltak zárkózni, de a tíz pont feletti különbség állandósulni látszott. A védekezésünk továbbra is jól működött és a támadással sem voltak gondjaink. Varga –Szélesy-Zele- Mackay sor folyamatosan bombázta a szekszárdi gyűrűt, méghozzá pontosan. A negyed végére elfárad a hazai csapat és húsz pont közelébe kerültünk. A vége magabiztos győzelem az alapszakasz zárásaként (71-90). 

Az első félidőben nem találtuk a ritmust, majd a második félidőben a védekezés váltással megzavartuk ellenfelünket és megfordítottuk a találkozót. A lányok most is megmutatták mennyire tudnak küzdeni és egymásért is harcolni. 

Atomerőmá KSC Szekszárd- ZTE NKK 71-90 ( 23-13, 22-27, 10-29, 16-21)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok
JV: Tőzsér D., Radnóti M., Kovács N. (Faidt)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Z. 8, Stjepanovic 21, Theodorán 9, Mansare 10, Boskovic 2 csere: Hajdú 5/3, Scekic 5/3, Tamis 4, Simon 6, Kovalcsik 1 edző: Magyar Gergely

ZTE NKK: Nagy 13, Varga 13, Mackay 21/6, Szélesy 15/9, Zele 17/3 csere Velkey 3/3, Darida 6, Jurkó 2 edző: Gáll Tamás

Gáll Tamás: - Rosszul kezdtük a mérkőzést és belementünk egy dobópárbajba, amiből nem mi jöttünk ki győztesen. A félidőben rendeztük sorainkat és mind védekezésben, mind támadásban feljavultunk. A harmadik negyedben mindössze 10 pontot engedtünk a Szekszárdnak és ezzel eldöntöttük a mérkőzést. Ez a győzelem méltó lezárása volt az alapszakasznak. 

Szép volt lányok!

Pity 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg