tippmix
Győzelemmel mutatkoztunk be hazai pályán
2018. október 06.

Az első hazai mérkőzésünkön, a nyáron átalakult, de nem gyengült Cegléd csapatát fogadtuk. A vendégek kezdőjében kapott helyet, az elmúlt évben még nálunk pattogtató Gorjanácz Ágnes. A csapatok bemutatása után dr. Villányi Antal- ZM-i Kosárlabda Szövetség elnöke, MKOSZ etikai bizottságának elnöke- közreműködésével köszöntöttük az idei U17-es VB negyedik és U18-as EB bronzérmes csapat zalaegerszegi hőseit: Kovács Georginát, Molnár László gyúrót és Gáspár Dávidot!

ZTE NKK-VBW CEKK Cegléd 85-61 (26-20, 21-13, 18-14, 20-14)
Zalaegerszeg, JV: Győrffy, Boros, Horváth (ELL: Forrai)

ZTE NKK: Koizar 19/6, Kovács 6/6, Harrison 14/6, Hegedüs-Őri 10, Parker 14, csere: Horti 12, Gáspár-Szalay -, Ndiba 10, Preisinger -. edző: Gáspár Dávid

VBW CEKK Cegléd: Swanier 6, Király 9/9, Sverrisdottir 15/3, Gorjanácz 4, Hamilton 8, csere: Popovic 13, Kobolák 6, Böröndy -, edző: Peter Jankovic

Sverrisdottir és Harrison váltott kosarat, majd Hamilton büntetőire Hegedüs –Őri Györgyi duplája jött válasznak (4-4). Három perc elteltével, négy ponttal elléptek a vendégek (4-8). Koizar és Kovács Gina hármasával és Parker jó ütemű labdaszerzéséből szerzett pontokkal fordítottunk (12-8). A 4. percben Horti Dóra érkezett Parker helyén, aki gyorsan szerzett egy centergólt és egy büntetőt (15-8). A Ceglédben Sverrisdottirt nem tudtuk kivenni a játékból, míg nálunk Koizar hozta a pontokat (19-12). A 7. percben Király hármasával, majd Popovic büntetőivel két pontra feljött a Cegléd (19-17). A hajrában Harrison távolijával erősítettük meg vezetésünket (26-20). 

A második negyedet Hegedüs-Őri Györgyi kosarával kezdtük, majd Parker és Hamilton küzdött nagyot egymással, aminek a végén Parker szerzett egy közelit (30-20). Vendég időkérés után Hamilton volt eredményes, majd Kovács Gina egy újabb hármast szerzett (33-22). A 14. perc elején Parker büntetőivel növeltük előnyünket (35-22). Állandósult a tíz pont feletti hazai előny. A Cegléd Sverrisdottir büntetőivel mozdult el a holtpontról (38-26). A 17. percben Horti hármasára Király válaszolt ugyancsak triplával, majd hogy a sor ne szakadjon meg Koizar is hintett egyet (43-29). A hajrában Hamilton és Sverrisdottir pontjaival zárkózott a Cegléd, de az utolsó másodpercben Koizar duplájával mehettünk pihenőre (47-33). 

Egy perc elteltével Parker és Swanier büntetőzött pontosan, majd Parker és Harrison kosaraival 18 pontra nőtt az előnyünk (53-35). Harcosan és keményen védekeztünk és ez nem feküdt a vendégeknek. A 24. percben Gorjanácz büntetői után Horti Dóra is mindkét büntetőjét bedobta. A negyed felénél Hegedüs-Őri remek ziccerével már 20 ponttal vezettünk (57-37). A Cegléd teljesen elbizonytalanodott támadásban, szinte csak büntetőkből tudtak pontot szerezni (59-42). A 28. percben Ndiba szerzett egy közelit, míg a vendégeknél Popovic vitte hátán az övéit. A negyed vége egy kicsit pontatlanra és kapkodósra sikeredett, de Horti kosarával tartottuk 18 pontos előnyünket (65-47).

A záró negyed elején két gyors kosarat kaptunk (66-51). A 32. percben Koizar szerzett egy közelit, majd Popovic büntetőzhetett (68-53). A csapatok, néha túl keményen küzdöttek a , olykor a faulthatárt súrolva. Ceglédi időkérés után Popovic duplájára Harrison tripla érkezett (71-55). Hazai időkérés után Sverrisdottirnél láttak sportszerűtlen hibát Hegedüs-Őri Györgyivel szemben. Györgyi pontosan büntetőzött, majd egy remek passzból Parker szerzett egy duplát. A negyed felénél egy labdaszerzés után Harrison gyakorolhatta a ziccer dobást, majd Sverrisdottir büntetői után ismét Parker ziccerezett (79-57). Gáspár Dávid a diósgyőri meccshez hasonlóan most is pályára küldte Preisinger Bogit. Az utolsó két percben volt birkózás, földharc, csúszás, mászás és persze kosár is. Hegedüs –Őri és Koizar pontjaival húsz pont fölötti sikernek örülhettünk a lefújás után (85-61). 

2018. október 6. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Kirby Burkholder
Jurkó Noémi
Janis Ndiba
Horti Dóra
Andjela Delic
Kuttor Enikő
Nagy Dóra
Kovács Georgina
Dömötör Dorina
Preisinger Boglárka
Horváth Fanni
Keyona Hayes
Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV