Főtáblára jutottak a serdülők
2019. február 19.

A serdülő bajnokság Főtábla Selejtező első fordulóját Kecskeméten rendezték. Gellérné Gulyás Ildikó csapatának a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia „A”, a Vasas Akadémia „B” és a Soproni Darazsak Akadémia „B” csapatával kellett megküzdenie. A selejtező tétje a Főtáblára jutás volt. Az Alsóház A csoportjából az első helyezett csapat kerülhetett a Felsőházba, a második, harmadik a selejtező 2. fordulójában még a felkerülésért játszhat, a negyedik pedig a régiós bajnokságban folytatja.

Első ellenfelünk a Sopron „B” csapata a régiós bajnokságból érkezett, ez számunkra a kötelezően megnyerendő mérkőzések közé tartozott. Ennek megfelelően lányaink szisztematikusan őrölték fel a még kissé tapasztalatlan soproni csapatot, mind a tizenkét játékosunk sok játéklehetőséget kapott, de győzelmünk egy pillanatig sem volt kétséges. 

ZKTE – Soproni Darazsak Akadémia „B” 77:44 (25:14, 16:7, 14:11, 22:12)
ZKTE: Ács Alexandra 16, Török Kata 16, Óházy Julianna 16, Lepár Margaréta 9, Pauliscsák Lili 8, Horváth Réka 6, Peterdi Fruzsina 4, Suder Zsófia 2, Kovács Gréta, Büki Virág, Horváth Nadin, Köcse Napsugár

Ezután ismét egy akadémiai „B” csapattal játszottunk, akik azonban egy kicsit más színvonalat képviseltek. A középház keleti csoportjának 4. helyezettjeként érkeztek, és főleg remek védekezésükkel hívták fel magukra a figyelmet. Ezzel a mi labdafelhozásunkat és támadójátékunkat is nagyon megnehezítették, és végig nagyon koncentráltan kellett játszanunk, hogy ezt a tizenkét pontos győzelmet elérjük.

ZKTE – Vasas Akadémia „B” 58:46 (15:3, 8:16, 22:12, 13:15)
ZKTE: Ács Alexandra 21, Török Kata 13, Horváth Nadin 8, Lepár Margaréta 5, Pauliscsák Lili 4, Óházy Julianna 3, Peterdi Fruzsina 2, Kovács Gréta 2, Büki Virág, Horváth Réka

Vasárnap a csoport két még veretlen csapata találkozott. A Kecskemét a felsőház keleti csoportjának ötödikjeként érkezett, és korábban azt a soproni „A” csapatot ütötte el a felsőházi szerepléstől, akiktől az idén mi már háromszor nagyarányú vereséget szenvedtünk. Most látva őket azonban úgy ítéltük meg, hogy jó hozzáállással, és jó játékkal nem vagyunk esélytelenek. Úgy utaztunk el erre a tornára, hogy ha lehet, maximális célként már itt biztosítsuk a Főtáblára kerülést. A lányok ennek megfelelően nagyon elszántan léptek pályára. Váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladtak a csapatok, senki sem tudott néhány pontnál nagyobb előnyt szerezni. Mindkét csapaton látszott a fáradtság, ráadásul nálunk a végjátékra már három játékosunk is kipontozódott, egyre fogytunk. Az utolsó percben 69: 69-es egyenlő állásnál ellenfelünk három büntetőt is hibázott, nálunk viszont Óházy Julcsi remek passzából Szása (Ács Alexandra) az utolsó előtti másodpercben faulttal együtt szerzett kosarat, majd a plusz büntetőt is bedobta. A maradék időben a kecskemétiek már nem jutottak el dobásig, így nyertünk három ponttal. Egy sok hibával tarkított, nem látványosan szép, de nagyon küzdelmes mérkőzésen az a csapat szerezte meg a győzelmet, aki jobban akarta a sikert.

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia „A” – ZKTE 69:72 (13:17, 18:15, 21:20, 17:20)

ZKTE: Ács Alexandra 25, Lepár Margaréta 13, Horváth Réka 9, Peterdi Fruzsina 8, Török Kata 6, Pauliscsák Lili 5, Óházy Julianna 4, Kovács Gréta 2, Büki Virág, Horváth Nadin

Gellérné Gulyás Ildikó: -Nagyon örültem a győzelemnek, minden egyes lányt kivétel nélkül dicséret illet, mindenki tudott valamit hozzátenni a sikerhez, az utolsó erejüket is mozgósították, igazi csapatként tudtuk elérni ezt az eredményt. Megnyugtató, hogy már itt az első selejtező fordulóban biztosítottuk a helyünket a Főtáblán, elérve ezzel az év elején kitűzött célunkat. Innentől kezdve még nehezebb mérkőzések jönnek, de nekünk már nincs vesztenivalónk. 

Szép volt csajok!

2019. február 19. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg