Fontos szerepet kaphatnak a fiatalok
2021. október 23.
Sánta Petra megsérült, hosszú kihagyás vár rá.

Három forduló elteltével kettő hazai győzelemmel és egy idegenbeli vereséggel jelenleg az ötödik helyen áll csapatunk. Két hét telt el a BEAC elleni találkozó  óta, amikor újabb nehéz kihívás vár csapatunkra vasárnap a PEAC ellen. A hét elején A Hepp kupában megyei riválisunk ellen harcoltuk ki a továbbjutás, ami sajnos vezéráldozattal járt. Az elmúlt két hétről Czukor Bence vezetőedzőt kérdeztük, aki a BEAC mérkőzéssel indított. 

-Az eddigi legerősebb keretű csapattal szemben játszottunk a fővárosban. A BEAC-ban szinte az összes A-csoportban szereplő, rutinosnak mondható fiatal játszott, akik így nagy erőt képviselnek. Véleményem szerint jókor érkezett ez a vereség, mert rávilágított a hiányosságainkra. A találkozót követően volt egy hét szünetünk, ahol azon dolgoztunk, hogy a felmerült hiányosságainkat elsősorban védekezésben, de támadásban is kijavítsuk. Harcosságban kell előre lépnünk, aminek jó erőfelmérője volt a Kanizsai Vadmacskák elleni Hepp Kupa mérkőzés. Sajnos a bemelegítés során kezdő irányítónk, Sánta Petra megsérült és nem tudta vállaéni a játékot. Ez a találkozó elejére rányomta a bélyegét a csapatjátékunkra. Mikor ráéreztünk a játékra, megtaláltuk a helyzeteinket és a Kanizsa gyenge pontjait, akkor már magabiztosan játszottunk és sikerült nyernünk.  

Vasárnap 14 órától következik az újabb bajnoki a PEAC ellen. 

-Elég kemény ez a hét, hiszen két mérkőzést is játszunk. A felkészülésünket nehezítette, hogy csapatkapitányunkat, Sánta Petrát hosszú ideig nélkülöznünk kell. Pécsett a saját játékunkat próbáljuk meg játszani. Sérült csapatkapitányunk helyett a rotációban másoknak kell előlépni. Azt gondolom, hogy egyre fontosabb szerepe van a fiatal játékosoknak, és itt lesz a lehetőség, hogy megmutassák, hogy ki az, aki előbbre tud egyet lépni és jól tud teljesíteni. Célunk a győzelem megszerzése, de nagyon nehéz mérkőzésre számítok. 

Sánta Petra hosszú időre kiesett

Pénteken az orvosi diagnózisból kiderült, hogy irányítónk keresztszalag szakadást szenvedett. Pótlása nehéz feladat elé állít bennünket. Természetesen vezetőink körülnéznek a játékospiacon, de elsősorban ezt a nehéz feladatot házon belül kell megoldanunk. Petrának mielőbbi felépülést kívánunk!

2021. október 23. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg