Célunk mielőbb visszakerülni az élvonalba
2021. július 09.

Az elmúlt szezon minden szempontból nehéz volt klubunk számára, hiszen a koronavírus járvány miatt sok minden nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Az elmúlt időszakról és a jövőt érintő tervekről, változásokról Bencze Tamás sportszakmai managerrel beszélgettünk. 

-A tavalyi csonka szezon után nehéz helyzetbe került csapatunk. A pandémia miatt szponzorokat veszítettünk, jelentősen csökkentek a lehetőségeink. Szinte csak az utolsó pillanatban tudtuk beadni anevezésünket, és csak ezt követően láthattunk neki a csapatépítésnek. a lehetőségeinkhez mérten, nagyon szerény költségvetésből igazoltunk játékosokat. Ez alapvetően meghatározta szezonunkat. A szakmai stáb mindent megtett, és kihozott, amit ebből a keretből lehetett. A versenykiírás egyértelmű, az utolsó helyezett csapat kiesik. Maga a tény viszont mégis csalódást keltő, mert év közben, különösen az első félévben abszolút az volt a kommunikáció felénk, meg a szakma felé, hogy ez egy olyan bajnokság lesz, amiben nem elsősorban a szakmaiság a fontos, hanem, hogy életben maradjon a sportág, lejátszuk a mérkőzéseket. Tehát valahol azt éreztük, hogy nem lesz kieső, aztán végülis a döntések értelmében lett.

Bencze Tamás kiemelte, hogy igazából ez most egy olyan helyzet, melynek révén egy új impulzussal megújulhat a klub. A cél pedig nem is lehet más, mint a B csoportból visszakerülni az NB I-be. 

- Szerencsére a törekvéseinket a város is támogatja, tehát nem maradunk egyedül, amiért köszönet jár a városvezetésnek. Nyilván a szponzorainknak is, akik lehetővé teszik, hogy olyan keretet alakítsunk ki, amivel reális esélyünk lehet megnyerni a B csoportot. 

A klubnál a háttérmunka már korábban elkezdődött és elmondható, hogy a keret kialakítása jó ütemben halad, mint ahogy a szakmai stáb kialakítása is. 

-Ebben az évben az volt az elsődleges célunk, hogy főállású edzője legyen csapatunknak. Elsősorban azért, hogy a délelőtti, délutáni edzéseket is ugyanaz a személy vezényelje, hogy olyan kapcsolatot kell kialakítania a játékosokkal és olyan légkört kell teremtenie, ami a szoros mérkőzések megnyeréséhez elengedhetetlen. Tavaly talán ebben volt egy kis hiány, ami miatt azt az egy-két szoros mérkőzést nem tudtunk megnyerni. Ez nem elsősorban szakmai hiba, hanem egyszerűen a helyzet adta. Itt köszönöm meg Ambrus Péter munkáját, aki mindent megtett azért, hogy egyáltalán el tudtunk indulni, mert nélküle ez sem sikerült volna tavaly. Viszont az, hogy Péter főállásban testnevelő tanár volt, és ezt a szándékát jelezte az idei évre is, ez nagyjából azt jelentette, hogy új edző után kellett néznünk. Az edzői posztra végül egy fiatal szakembert, Czukor Bencét választottuk, aki a soproni utánpótlásban dolgozott. Most utolsó éves a szakedzőin, nyilván abban is támogatni fogjuk, hogy befejezhesse az egyetemet. Egy nagyon motivált, fiatal, modern kosárlabdát ismerő edzőről van szó, aki azért nyilván mérkőzésrutinnal nem rendelkezik, ezért kérésének megfelelően mentorálni és támogatni fogom. 

A játékoskeret kialakításáról is tájékoztatott Bencze Tamás, mellyel kapcsolatban elmondta, hogy a csapat több mint a fele saját nevelésű játékos lesz. Így Dömötör Dorina, Horváth Fruzsina és Fanni, , Szabó Kinga, Németh Kincső, Óházy Julianna és a Sopronból visszatérő Ács Alexandra alkotja majd a zalai magot. Szombathelyről visszatér csapatunkhoz a szintén saját nevelésű Kovács Georgina. A vezetőség célja, hogy minél több zalaegerszegi, zalai kötődésű játékos legyen a keretben. 

-Gina mellé még két rutinos NB1es játékost igazoltunk. Egyikük a Ceglédről érkező Gorjanácz Ágnes, aki korábban már játszott Zalaegerszegen, így nem ismeretlen számára a közeg. A másik játékos Sánta Petra, aki a PEAC Pécs csapatától érkezik hozzánk. Center posztra a Sopron B csoportos csapatából igazoltuk Soós Dorinát. A magas posztot meg kell még erősítenünk, így tervezzük egy meghatározó magyar játékos igazolását. A DVTK fiatal játékosával, Frindt Nikolettel is már az aláírásnál tartunk. A 21 éves játékos, az elmúlt idényben a Miskolc felnőtt keretének a tagja volt.

Zárásként Bencze Tamás elmondta, hogy a felkészülés augusztusban kezdődik majd és olyan rendszerben folynak majd az tréningek, mint ahogy az első osztályban voltak, azaz napi két edzéssel.

2021. július 9. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg