tippmix
Benke Sára a 3x3-as Világbajnokságon
2018. október 04.

Ma délután lép pályára az U 23-as női 3x3-as válogatott Kínában. Egyesületünkből Benke Sára is a négyfős csapat tagja. Sára nem régóta játszik a 3x3-as szakágban, amely olimpiai sportággá nőtte ki magát. 

Mit jelent számodra a 3x3 válogatottság?
- Számomra igen megtisztelő hogy Mau bizalmat szavazott nekem a csapatba, arról nem is beszélve, hogy egy világbajnokságon képviselhettem hazám. Szeretném minél jobban meghálálni ezt a lehetőséget és segíteni a csapatnak, amiben csak tudok a pályán is.

 Milyen verseny a kínai? Mi az elvárás, van-e ilyen?
-Október 3-7 között kerül megrendezésre a világbajnokság Xi’anba. Böröndy Vivi, Jáhni Zsófi, Papp Dia és jó magam alkotjuk a csapatot, edzőnk Süle Krisztina. A hangulat nagyon jó az utazás igen hosszú volt, eddig a leghosszabb, amin részt vettem. Az elmúlt napok edzésekkel teltek, készültünk a VB-re. A körülmények extrák, szálloda, kaja kifogásolhatatlan, amíg a FIBA pálya épült, a helyi grundon edzettünk. Vicces a helyiek reakciója, amikor meglátnak, és ahogy figyelnek minket edzés közben. Az erőviszonyokat tekintve nem vagyok teljesen tisztában, hiszen nem olyan régen kerültem bele ebbe a miliőbe. Nyilván beszélgettünk a lányokkal és a stábbal, hogy jó lenne minél előkelőbb helyen végezni, érmet szerezni. Elvárásnak azonban nem mondanám az érmet, fontos, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a sikeres szereplésért, és ha érem lesz, belőle akkor nagyon boldogok leszünk. Célunk a lehető legtöbbet kihozni a világbajnokságból, aztán majd meglátjuk ez mire lesz elég.

Sára nagyon hiányzott a rotációból Miskolcon, de egy világverseny az világverseny! Szurkolunk nektek!

A Magyar Válogatott mai mérkőzései: 
13:00 Kína – Magyarország
14:50 Magyarország – Uganda

Hajrá lányok!

2018. október 4. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

2018/2019 -es szezonban bronzérmes

a ZTE NKK

Előző mérkőzés
ZTE NKK
80
::
:
Uni Győr
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#9 Evanthia Maltsi
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#14 Kovács Georgina
#15 Nadia Parker
#11 Benke Sára
#7 Sigi Koizar
#10 Jurkó Noémi
#13 Pusztai Petra
#8 Janis Ndiba
#5 Horti Dóra
#12 Preisinger Boglárka
#6 Gáspár-Szalay Virág
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics