Az idény leggyengébb játékával kaptunk ki a Csata ellen
2022. december 11.

A 8. fordulóban, az előző idény bajnokához, jelenleg is listavezető Csata DSE együtteséhez utaztunk. Nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát és nagy vereségbe szaladtunk bele a fővárosban. 

Csata DSE- ZTE NKK 78-32 (20-5, 18-7, 19-10, 21-10)
Budapest, JV: Nepp, Lázár

Csata DSE: Bajzáth, Gábor 19, Szörényi, Vladár, Bajzáth, Kastl. Csere: Arnóczki, Willis-Hutlassa 13/12, Farkas 4/3, Tóth 5, Jánosi 4. edző: Mányoky Fanni

ZTE NKK: Óházy 2, Ács 11, Horváth Fru, Horváth Fa. 6, Jurkó. Csere: Molnár 2, Jagodics, Kovács 5/3, Szórád 4, Szakonyi-Nagy 2, Péterfi. edző: Czukor Bence 

Nem indult jól az összecsapás, hiszen a 3. percben egy ütközés következtében elveszettük magas emberüket, Jurkó Noémit. A szerkezetváltás nem igazán jött be, hiszen a házigazda sorra szerezte a könnyű kosarakat. A 6. percben már tíz pont fölé kúszott a különbség (15-3). Sok volt a hiba a játékunkban, támadásban pedig nem voltunk pontosak (20-5). 

A második negyedet Kovács távolijával kezdtük, de Willis-től egyből jött a válasz, majd hamarosan még egy távoli és pillanatok alatt húsz pontra nőtt a Csata előnye (30-8). A 15. percben Kovács törte meg a gólcsendünket. Nem álltak le a hazaiak és a félidőre megnyugtató előnyt szereztek (38-12). 

A nagyszünet után sem változott a játék képe, hiszen sok volt a pontatlanság, védekezésben pedig nem voltunk elég határozottak. A negyed hajrájában úgy tűnt sikerül átlendülnünk a holtponton, de a fővárosiak tettek róla, hogy ne így legyen (57-22). 

A záró negyed formaságnak tűnt hazai szemszögből. Az első kosarunkat négy perc elteltével szereztük. Ács Alexandra gyűjtögette a pontokat, de mint a közmondás mondja, egy fecske nem csinál nyarat. A találkozó utolsó kosarát Szakonyi-Nagy Virág szerezte, mellyel kialakult a 78-32-es végeredmény. 

Czukor Bence: - Nem a megfelelő hozzáállással léptünk pályára, már az első negyedben. Kialakult egy nagy különbség, és igazából onnantól kezdve azt végig tartotta, és minden negyedben egy kicsivel tudta növelni a Csata. Gratulálok az ellenfélnek, mert kiválóan játszottak, ránk nézve ez pedig egy szégyenteljes produkció volt, és csak annyit tudok mondani, hogy ez gáz. Nem arról van szó, hogy kikaptunk, mert ki lehet kapni egy listavezetőtől, de ilyen lélektelenül nem lehet játszani, és ez rossz magunkra és a klubunkra nézve, hogy ezt a teljesítményt, ezt a produktumot ma előadta a csapat. Nyilván komolyan kell változtatnunk az utolsó mérkőzésre, ha eredményesek akarunk lenni.

2022. december 11. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg