tippmix
Az első félidőben megleptük a Szekszárdot, de a második félidő végén már ők örülhettek
2019. december 21.

A 12. forduló rangadóján a tabellaszomszéd Szekszárd csapatát fogadtuk. Az első játékrészben jó védekezéssel megleptük ellenfelünket és a félidőt meg is nyertük. A másodikban a vendégek kerültek fölényben és ez győzelmet ért a számukra. 

ZTE NKK- Atomerőmű KSC Szekszárd 56-72 (25-16, 11-13, 8-23, 12-20)
Zalaegerszeg, 350 néző, Jv: Kapitány, Vida, Györfy

ZTE NKK: Nagy 10/6, Kovács 2, Burkholder 6, Ndiba 1, Horti 18/3, csere: Delic 2, Hayes 17/3, Kuttor-, edző: Horváth Zsófia

KSC Szekszárd: Dojkic 14, Miklós -, Marshall 15, Kiss -, McCall 7, csere: Theodorean 5/3, Studer 10/6, Krnjic 10, Ruzickova 8, Bálint 3/3, edző: Zeljko Djokic

Burkholder szerezte a találkozó első kosarát, amire Dojkic büntetői érkeztek válaszul. A vendégek az első pillanattól kezdve az alapbedobásnál próbáltál megzavarni játékosainkat a labdafelhozatalban. a 3. percben Nagy és Theodoreán váltott távolit, majd Dojkic büntetőivel próbált ellépni a KSC (6-9). A negyed feléhez közeledve Horti rázta meg magát és pontjaival fordítottunk (11-9). A csereként pályára lépő Delic és Hayes adott új impulzust a játékunknak és a 7. percben utóbbi triplájával már 6 ponttal vezettünk (18-12). Jól védekeztünk ebben az időszakban. A hajrában Nagy triplájával és Hayes újabb pontjaival kilenc pontos előnyt szereztünk (25-16). 

A második negyed elején Ruzickova és Studer kosaraival zárkózott a Szekszárd (25-20). Újra Hayes kellett, hogy tovább lendüljünk, majd Burkholder pontjaival tíz pontra növeltük előnyünk (32-22). A vendégek nehezen találták a rést a védekezésünkön. A negyed felénél Kovács duplájával már 12 ponttal vezettünk (34-22).  Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon. Marshall vezetésével hét pontra feljött a vendégcsapat és ennyi is maradt a félidőre a csapatok között (36-29). 

Ruzickova és Dojkic kosaraival három pontra zárkózott a Szekszárd a második félidő elején (36-33). Horti törte meg a gólcsendünket (38-33). A negyed felénél egy újabb Horti duplával még sikerült megtartani az előnyünket, de Krnjic pontjaival már a vendégeknél volt az előny (40-43). Időkérésünk után sem változott a játék képe, a KSC lendületesen játszott és jól védekezett, míg nekünk semmi sem sikerült. A hajrában Horti büntetőivel zárkóztunk, de az utolsó momentum Studeré volt (44-52). 

A negyedik negyed elején Ruzickova kosaraival lépte át a bűvös tízpontos határt a Szekszárd (44-56). Burkholder kakaskodott Studerrel, ami után támadóhibát ítéltek játékosunk ellen, majd a következő támadásnál az amerikai lány látványosan meglökte Studer és ezzel kipontozódott. Bálint hármasával távolodott a Szekszárd (44-59). A 33. percben egy pillanatra felcsillant a remény a felzárkózásra: Hayes két kosarával és Horti közelijével tíz pontra feljöttünk (49-59). Nem volt tartós a lendületünk, a Szekszárd már az idővel is játszott. A 37. percben Studer távolija adta meg a végső döfést (51-66). Az utolsó percben a végiig nagyot küzdő Horti szerzett egy triplát, majd a mérkőzést Hayes duplája zárta (56-72). 

Az első félidőben harcosan játszottunk, meglepve a vendégeket. A második félidőben a Szekszárd igazi arcát mutatta és ez elég volt neki, hogy fordítsanak és megnyerjék a mérkőzést. A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek a lányok!

2019. december 21. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
ELTE-BEAC
ELTE-BEAC

2020. február 29. 17.00

Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok

Előző mérkőzés
TFSE-MTK
75
::
:
ZTE NKK
72
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Jurkó Noémi
Preisinger Boglárka
Horváth Fruzsina
Andjela Delic
Kirby Burkholder
Kovács Georgina
Horváth Fanni
Kuttor Enikő
Janis Ndiba
Horti Dóra
Keyona Hayes
Dömötör Dorina
Nagy Dóra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV