A védekezésünk jó volt, a támadásaink nem
2017. február 10.

A női kosárlabda NB I-ben a remek formában lévő KSC Szekszárdot fogadtuk. 

ZTE NKK- Atomerőmű KSC Szekszárd 55-72 (13-14, 14-22, 15-18)
Zalaegerszeg, 200 néző, Jv: Pálla Z., Kulcsár T., Gyuris P. ( Forrai)

ZTE NKK: Nagy 17/9, Böröndy D. -, Burkholder 12/3, Bays 8, Hegedüs-Őri 9/3, csere: Gáspár-Szalay 2, Orsó -, Kovács G. -, Horváth 5, Böröndy V. 2, edző: Gáspár Dávid

KSC Szekszárd: Studer Á. 10/6, Bálint 12/6, Erkic 16/3, Theodoreán 12/6, Lisec 8, csere: Studer Zs. -, Pirsic 12, Gereben 2, Antóni-, edző: Zeljko Djokic     

Jól kezdtek a lányok és a 3. percre 8-2-re elhúztunk. A lassan ébredő Szekszárd Lisec pontjaival hamar felzárkózott. Keményen védekezett mindkét csapat és sok volt a ponttalanság a támadásaikban. A negyed felénél Bays büntetőivel újra hat ponttal vezettünk (12-6). A játékrész végére légiósai kosaraival átvette a vezetést a vendégcsapat (13-14). 

A második játékrész elején a tolnaiak védekezése nem ízlett a lányoknak és zavarunkban sok labdát veszítettünk. A vendégek játékának javulásával a pontok is rendre érkeztek. A 13. percben Theodoreán duplájánál már tíz pontra duzzadt a Szekszárd előnye (13-23). Továbbra sem találtuk a játék ritmusát és félő volt, hogy Zeljko Djokic együttese eldöntheti a mérkőzést. A vendégek közel öt perc alatt 13-0-át futottak, míg a ZTE csak a negyed felénél Bays révén tudott szépíteni (15-27). Gáspár Dávid feddő szavai használtak, mert határozottabb lett a lányok védekezése és jöttek a pontok is. Nagy Dóra hármasával és büntetőivel zárkóztunk. A vendégek Erkic remek játékának köszönhetően tartották előnyüket és kilenc pontos vezetéssel mehettek a nagyszünetre (27-36). 

A harmadik negyedet koncentráltan kezdtük, de erőfeszítéseink ellenére a vendégek tartották a tíz pontkörüli távolságot. A 25. percben Studer Ágnes hármasánál Gáspár Dávid időkéréssel próbálta megtörni a vendégek lendületét. Ez csak pillanatokig sikerült a lányoknak, mert sajnos a támadásainkat nem tudtuk pontosabbá tenni. A Szekszárd taktikusan játszott és a negyed végére növelni tudta előnyét (40-54). 

A záró játékrészt jobban kezdték a vendégek és lerohanásokból szereztek pontokat. Miután szorítottunk a védekezésünkön, hasonlóképpen indításokból zárkóztunk (50-62). A hajrában a pontosabban célzó Szekszárd irányított és kihasználta a üresjáratainkat A végére még maradt egy Bálint hármas, amivel kialakult a végeredmény. A vendégek megérdemelten nyertek, mivel támadásban sokkal pontosabban játszottak. A védekezés rendben volt, de támadásban nagyon gyengén teljesítettek a lányok. 

Gáspár Dávid:- Gratulálok a Szekszárdnak. Ma is bebizonyították, hogy nem véletlenül vannak a bajnokságban, az élbolyban. Védekezésben összességében jól teljesítettünk, rengeteg labdát szereztünk, de ezeknek csak a töredékét tudtuk pontokra váltani. A támadásainkon van mit javítanunk, így a következő időszakban ezen fogunk dolgozni.

Zeljko Djokic:- Gratulálok a hazaiaknak, mivel remekül felkészültek a játékunkból. Nehéz héten vagyunk túl, de úgy érzem a második negyedtől remekül koncentrálva sikerült a magunk játékát játszva megnyernünk a mérkőzést. Csapatom ezt a győzelmet a hétfőn megsérült Maja Scekic-nek ajánlja, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

Studer Ágnes:- Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen hét után, betegség és sérülést követően sikerült így felállnunk. Azt gondolom mindent megoldottunk, amit elterveztünk. Mindenki odatette magát és bíztattuk egymást és ez plusz energiát adott nekünk. A győzelmet Maja Scekicnek ajánlottuk fel. 

Nagy Dóra: - Gratulálok a Szekszárdnak! A védekezésünk hellyel, közzel jó volt, sok labdát szereznünk, de az ő védekezésük ellen nem tudtunk mit kezdeni. Rossz pillanatokban adtuk el a labdát. 

207. február 10. ZTE NKK 

 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg