A régiek mellett két új arc a keretben
2016. június 24.
Őri Györgyi és Kirby Burkholder az új igazolásunk

Lázas munka folyik a háttérben az idei csapat összeállításán. Gáspár Dávid vezetőedző és a szakmai stáb közösen alakítja ki a szezonra a keretet. Az előző szezonban szerepelt játékosokkal folyamatosan egyeztetett a klub és elsőként Nagy Dórával sikerült megegyezni a folytatásról. Ami biztos, hogy a Licskai Zsófia a PEAC csapatához igazolt, Míg Szélesy Judit nem lesz tagja a keretnek. A rutinos játékosnak sokat köszönhet a klub és harcosságával, rutinjával az elmúlt szezonban is sokat segített a csapatnak. A kiváló játékosnak a vezetők az utánpótlás nevelésben szánnának szerepet. Irányító poszton Gáspár-Szalay Virággal is a maradók névsorát erősíti, aki szülés után visszatérve lett csapatunk egyik vezéregyénisége. A kettes poszton két újabb maradóról beszélhetünk Böröndy Vivien és Velkey Krisztina személyében. 

A 3-as poszton egy légióst igazolt csapatunk, az amerikai Kirby Burkholdert. A 183 cm magas játékos 2-3 –as poszton bevethető. A James Medison University (NCCA) egyetemi évek után olasz és belga első osztályban szerepelt. A 2013/2014-es szezonban a CAA bajnokságban a legjobbnak választották. 

-Erős egyéniségű, határozott játékost szerettem volna erre a posztra, aki ráadásul remekül is dob. Ponterőssége mellett igazi csapatjátékos, ami számunkra szintén fontos.-érvelt a vezetődző. 

Az amerikai lány várhatóan szeptember 1-én csatlakozik majd a társakhoz.A hármas poszton Orsó Viktóriával is sikerült egyességre jutni, így ő is újabb egy évre a csapatunk tagja lesz. Csak úgy, mint Jurkó Noémi, akinek a fejlődés folyamatos volt az előző években. A fiatal játékos a 4-es poszton lesz bevethető.

Mellé Szekszárdról teszi át Zalaegerszegre a székhelyét Őri Györgyi. A 185 cm magas játékos 18 évesen lett profi játékos. Azóta a Cegléd, a Győr, a Pinkk és a Szekszárd csapatában játszott. 

-Tehetséges, harcos játékost ismertem meg a személyében, aki sokat segíthet majd a csapatunknak. Hasonló kvalitásokkal rendelkező játékost kerestünk és így akadt a figyelmünkbe Györgyi, akivel sikerült megegyeznünk a közös munkáról. –vázolta a döntését Gáspár Dávid. 

A center poszton Horváth Zsófira számítunk, valamint egy külföldi játékos szerződtetését tervezik a vezetők. A vezetőedző beszélt még a szövetség fiatalokra vonatkozó rendelkezéséről is, így a keretet három U20-as korosztályba tartozó fiatallal töltik még fel. 

A felkészülés várhatóan augusztus elsején kezdődik majd a régi és új játékosokkal. 

A keret tagjai: Nagy Dóra, Gáspár-Szalay Virág, Böröndy Vivien, Velkey Krisztina, Orsó Viktória, Kirby Burkholder, Jurkó Noémi, Őri Györgyi, Horváth Zsófi. 

fotó: VAOL.hu

pity 

 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg