A hosszabbítás döntött Pécsen
2018. november 08.

A 7. forduló nyitómérkőzését játszottuk a PEAC Pécs ellen. A forduló rangadójának is nevezhetjük a találkozót, hiszen a negyedik az ötödikkel találkozott. 

PEAC Pécs- ZTE NKK 81-68 (23-16, 17-17, 12-10, 14-23, 15-2)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
JV: Papp, Jakab, Kovács

PEAC Pécs: Venloo 29/21, Wentzel 5, Gémes-Sarok 12, Tetemondova 13/9, Imovbioh 12, csere: Barnai 8, Tenyér 2, Ruják-, edző: Meszlényi Róbert

ZTE NKK: Koizar 26/15, Kovács -, Harrison 5/3, Hegedüs-Őri 9, Parker 4, csere: Gáspár-Szalay 8, Pusztai 2, Ndiba 5/3, Benke -, Horti 9/3, edző: Gáspár Dávid

Nehezen lendültünk játékba a találkozó elején, míg a hazaiak gyorsan elhúztak (5-0). Két és fél perc elteltével Koizar szerzett egy távolit, majd Hegedüs-Őri és Harrison pontjaival fordítottunk (5-7). A negyed feléhez közeledve Koizar szerzett hárompontost, de hazai oldalról kettő jött válaszként (Venloo, Tetemondova). A 7. perc elején Horti büntetőivel még visszavettük a vezetést, de a hajrában Venloo hármasaival és Tetemondova dupláival ellépett a Pécs és megnyerte a negyedet (23-16). 

Harrison hármassal kezdtük a második negyedet, majd Koizar is megfejelte azt egy duplával (25-21). Gémes –Sarok pontjaival tartotta előnyét a PEAC, de a remek formában játszó Koizar újabb triplát szerzett (27-24). A 14. perc elején Hegedüs-Őri szerzett labdát és újabb vendég kosarat. A hazaiak remekül dobták a hármasokat és ebben Tetemondova is jeleskedett. A negyed felénél Gáspár-Szalay Virág ziccerével négy pontra zárkóztunk (32-28). A 17. percben Koizar és Ndiba pontjaival egy pontra feljöttünk, de Venloo egy hármassal távol tartotta csapatát (37-33). A hajrában a belga irányító megszerezte ötödik hárompontosát is, amivel hétpontos előnyt szerzett a PEAC (40-33). 

Parker duplája nyitotta a harmadik negyedet, majd hosszú percek elteltével Venloo szerzett egy közelit. Mindkét csapat a védekezésre koncentrált és támadásban nem figyeltek a pontosságra. Hegedüs-Őri szerzett egy közelit a negyed feléhez közelítve, majd a tarthatatlannak bizonyuló Venloo szerzett két gyors kosarat. Sok labdát elszórakoztak a lányok és Barnai kosaránál már Gáspár Dávid is időkérésre szánta el magát (48-37). A rövid taktikai szünet után Koizar szerzett egy távolit, de ezzel nem sikerült ritmusba kerülni. A hazaiak Wentzel pontjaival távolodtak és az utolsó percen belül Hegedüs –Őri 2+1-es akciójának köszönhetően nem kétszámjegyű maradt a különbség (52-43). 

Egy perc elteltével Koizar és Imovbioh szerzett kosarat, majd Gáspár –Szalay csökkentette a hátrányunkat (54-47). A negyed felére egy 7-0-s futással már 14 ponttal vezettek a hazaiak (61-49). Mindent megpróbáltak a lányok, hogy megközelítsék a baranyaiakat, de a kosarainkra mindig érkezett hazai oldalról válasz. A 39. percben Horti hármasával négy pontra zárkóztunk. Izgalmas végjáték alakult ki. Imovbioh büntetője után Koizar betörésből szerzett kosarat, majd 23 másodperccel a vége előtt Ndiba egy távolival egyenlített és jöhetett a hosszabbítás (66-66). 

A ráadás elején Venloo már a hetedik tripláját szerezte, majd Imovbioh 2+1-vel hatpontos előnyre tett szert a PEAC (72-66). Parker, majd Venloo is kipontozódott. Három percig nem tudotunk pontot szerezni, míg a hazaiak 9-0-át futottak (75-66). Koizar törte meg a gólcsendet egy duplával, de továbbra is a pécsiek maradtak lendületben és tíz pont fölé tornázták előnyüket és megnyerték a mérkőzést.  

Gáspár Dávid:- Nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. Csapatom mentálisan volt ma gyenge és sok rossz döntést hoztunk a rendes játékidőben. Nagy előnyt adtunk ellenfelünknek. Megdicsérem a lányokat, mert sikerült a hajrában ledolgoznunk a hátrányunkat és kiegyenlítenünk. A hosszabbításban már elfáradtunk és így vereség lett a vége. 

A női bajnokságban a többi mérkőzést szombaton rendezik, utána pedig a válogatott EB selejtezője miatt szünet következik. Csapatunk november 28-án az NKE Csata együttesét fogadja majd. 

Fotó: PEAC Pécs facebook oldala 

2018. november 8. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg