A felnőttek után a serdülő csapatunk is bronzérmet szerzett
2019. május 30.

A Serdülő Bajnokság Országos „B” Döntőjét Baján rendezték. 

Csapatunk az A csoportban a DVTK Akadémia, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Török Flóris Törekvés SE csapataival szemben vette fel a küzdelmet.  A B csoportban a     Bajai NKK, a Nyíregyházi Kosár Suli, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és a Szeged Kosárlabda Egyesület csapatai küzdöttek. 

Az első csoportmérkőzést a PVSK ellen játszottuk. Mindkét csapatnál nehezen születtek meg az első pontok, és mi később is nagyon rossz százalékkal dobtunk a kissé kemény palánkra és gyűrűre. Az első félidőben mindemellett 24 labdát adtunk el, ami elfogadhatatlan, és csak a rengeteg kihagyott dobás utáni lepattanó szerzéssel lehettem elégedett. Szerencsére a védekezésünk relatív jól működött, így ezzel a rossz játékkal is tíz ponton belül tudtunk maradni a félidőre. A második félidőben az eladott labdák számát sikerült a felére leredukálni, és a letámadásunk is hatékonyabbá vált, amiből több labdát is szereztünk. Dobószázalékunk csak minimálisan javult fel, de a lányok nagy szíve izgalmas végjátékban egy pontos, nagyon értékes győzelmet eredményezett. 

PVSK NKA – ZKTE 62:63 (15:11, 15:10, 14:16, 18:26)

ZKTE: Ács Alexandra 27, Török Kata 10, Lepár Margaréta 9, Kovács Gréta 5 Óházy Julianna 4, Horváth Nadin 4, Horváth Réka 3, Büki Virág 1, Molnár Hanna, Pauliscsák Lili, Peterdi Fruzsina

Másnap reggel csoportunk legjobbjával néztünk szembe. Tudtuk róluk, hogy rendkívül jól indulnak, gyorsak, energikusak, és keményen védekeznek. Főleg az indításaik megakadályozására, lefékezésére kellett koncentrálnunk, ami elég sokszor sikerült is. A legfájóbb az volt, hogy egy-egy kivédekezett támadás után megszerzett labdát szinte azonnal eladtuk a védő palánkunk alatt, amiből ziccert kaptunk. Az első félidőben összeszedett hátrányt nagy akaraterővel próbáltuk lefaragni, de ellenfelünk szívósan tartotta magát, és bár a második félidőt megnyertük, de kilenc ponttal így is kikaptunk.

 

ZKTE – DVTK Akadémia 70:79 (13:17, 19:29, 21:19, 17:14)

ZKTE:Ács Alexandra 27, Török Kata 16, Óházy Julianna 11, Lepár Margaréta 9, Kovács Gréta 6, Horváth Réka, Büki Virág, Pauliscsák Lili, Horváth Nadin, Peterdi Fruzsina, Molnár Hanna

Utolsó csoportmeccsünkön a lányok talán azt hitték, hogy könnyebb dolgunk lesz az eddig nyeretlen együttes ellen, de a Törekvés csapata nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Egy szoros első félidő végén öt pontos Törekvés előnyt mutatott a tábla. A harmadik negyedben néhány perc alatt kiegyenlítettünk, ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az igazi áttörést a negyedik negyed hozta meg, amikor az utolsó öt percben már csak mi dobtunk kosarat, így alakult ki a 14 pontos biztos győzelem.

Török Flóris Törekvés SE – ZKTE 47:61 (16:16, 17:12, 8:16, 6:17)

ZKTE: Ács Alexandra 32, Lepár Margaréta 12, Török Kata 7, Pauliscsák Lili 5, Molnár Hanna 3, Peterdi Fruzsina 2, Óházy Julianna, Kovács Gréta, Büki Virág, Horváth Nadin, Horváth Réka

A szombati keresztjátékban a másik csoportot veretlenül nyerő hazai csapattal játszottunk. Nálunk sérülés miatt pihentetni kellett Ács Alexandrát, és többen is játszottak olyanok, akik eddig ezen a tornán még nem. Tartalékos csapatunk a 34 pontos különbség ellenére elég jól helytállt, mert ennél sokkal nagyobb arányú vereségbe is könnyen belefuthattunk volna.

Bajai NKK – ZKTE 87:53 (31:10, 18:12, 12:11, 26:20)

ZKTE: Török Kata 14, Lepár Margaréta 14, Óházy Julianna 9, Pauliscsák Lili 6, Kovács Gréta 4, Horváth Nadin 2, Horváth Réka 2, Paragi Csenge 2, Völgyi Veronika, Molnár Hanna, Suder Zsófia, Peterdi Fruzsina

Vasárnap a helyosztón a bronzéremért játszhattunk a DVTK-val. Nagyon elszántan léptek pályára a lányok, és végre előnnyel zártuk az első negyedet. Második ötösünk is jól tartotta magát, majd néhány elsietett támadás, bután eladott labda után három pontos hátrányba kerültünk a félidőre. Egy pillanatig sem engedtünk ki. A meccs első percétől az utolsó pillanatáig maximálisan koncentráltak a lányok, és az ötödik sorozatmeccsen olyan energiákat mozgósítottak, amiről talán ők sem tudták honnan vették elő. Úgy gondolom elsősorban mentálisan múltuk felül ellenfelünket, a nagy akarat végül meghozta a sikert.

Ebben az évben négyszer játszottunk a DVTK-val, két súlyos vereség után itt a csoportmeccsen kilenc ponttal kaptunk ki, és negyedszerre, talán a legfontosabb meccsen megszületett a győzelem. Egy edzőnek ez igazán nagyszerű érzés.

ZKTE – DVTK Akadémia 73:71 (19:17, 16:21, 19:14, 19:19)

ZKTE: Ács Alexandra 26, Török Kata 15, Lepár Margaréta 12, Óházy Julianna 5, Pauliscsák Lili 5, Büki Virág 5, Kovács Gréta 3, Horváth Nadin 2, Peterdi Fruzsina, Molnár Hanna, Horváth Réka

Gellérné Gulyás Ildikó:- A „B” Döntőben bronzérmet szereztünk, összességében pedig 11. helyen végeztünk a bajnokságban, ami nagyon szép eredmény csapatunktól. Köszönöm a lányoknak, gratulálok mindenkinek, aki pályára lépett, és azoknak is, akik a kispadról szurkoltak, valamint köszönöm a segítséget kollégámnak, Rózsás Gábornak is. Bravó csajok! Nagyszerű évzárás volt.

2019. május 30. ZTE NKK

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg