A balszerencse áradása junior csapatunknál
2018. december 20.

Sajnos a Daniel Handler által - Lemony Snicket álnéven - írt könyvsorozat címe az amivel legjobban lehetne jellemezni U18-as csapatunk utóbbi heteit. Játékosaink csekély hányada volt az, akit elkerültek a sérülések és betegségek, a teljesség igénye nélkül hátráltatta az edzésmunkánkat és bajnoki szereplésünket: vakbél-műtét, térd- és bokaszalag sérülés, egyéb lábsérülések és végül egy betegséghullám is beköszöntött közénk.

A legutóbbi három mérkőzésünk ennek jegyében zajlott, de a hadrafogható lányok természetesen igyekeztek mindent elkövetni annak érdekében, hogy méltóképpen képviseljék klubunkat és meg tudják szerezni a győzelmeket. Három alkalommal lépett pályára felforgatott és megtépázott csapatunk, egy győzelem és két vereség került a mérleg serpenyőibe.

ZKTE - Szombathelyi SI 89-75 (25-18, 24-14, 23-15, 17-28)
ZKTE: Kovács Georgina (18/6), Böcskei Réka (9), Czigány Cintia (10), Horváth Fanni (16), Horváth Fruzsina (18). Cserék: Sefner Rebeka (4), Ujhelyi Fanni (4), Kocsárdi Emese (-), Markó Vivien (8), Bruszik Anna (-). 

Az első percektől igyekeztünk kézben tartani a mérkőzést, ez jó dobóformánknak köszönhetően meg is valósult. Változatos támadások és szépen eloszló pontok jellemezték csapatunkat, a mérkőzés második félidejében már többször is 20-25 ponttal vezetett csapatunk, de az utolsó percekre kissé kiengedett az együttes, így ellenfelünk ügyesen felzárkózott egészen 14 pontig.

ZKTE - Kanizsa DSE 59-90 (16-27, 12-17, 21-20, 10-26)
ZKTE: Horváth Fanni (22), Csarankó Dorottya (4), Czigány Cintia (1), Ujhelyi Fanni (5), Horváth Fruzsina (12). Cserék: Sefner Rebeka (3), Horváth Lili (10/9), Gombkötő Lili (2), Bruszik Anna (-).

Utánpótlás-válogatott játékosunk és a felnőtt csapat oszlopos tagja Kovács Georgina nem tudott rendelkezésünkre állni, ahogy másik irányítónk Böcskei Réka sem, aki az előző fordulóban, Pécsett szenvedett lábsérülést, míg a találkozó közben Csarankó Dorottya is kiesett a játékból térdsérülés miatt, mindezek fényében kifejezetten jól helytálltunk 30-35 percen keresztül. A negyedik negyed első perceiben 8-10 ponttal járt előbbre kemény és agresszív ellenfelünk, de sajnos az utolsó 5-6 percre teljesen elfogytak erőtartalékaink, így megyei riválisunk alaposan kinyitotta az ollót.

Gyakorló DSE - ZKTE 72-65 (14-12, 17-21, 22-10, 19-22)
ZKTE: Böcskei Réka (14/3), Czigány Cintia (-), Ujhelyi Fanni (5), Horváth Fanni (26), Horváth Fruzsina (16). Cserék: Gombkötő Lili (-), Sefner Rebeka (2), Szabó Kinga (-), Bruzsik Anna (-).

Foghíjas és több sebből vérző csapatunk Kaposvárra látogatott, ahol tovább tetézte a nehézségeinket, hogy mindenféle külső körülményt figyelembe véve összességében egy rossz kézilabda mérkőzést voltunk kénytelenek játszani. Igyekeztünk a saját játékunkra koncentrálni, de az U18-as korosztályban fiatal átlagéletkorú csapatunk mentálisan nehezen viselte a viszontagságokat és ez percről-percre egyre jobban kihatott a teljesítményre és fizikális állapotra is. A 25. percig bírta a csapat, akkor a kaposváriak kiegyenlítettek és átvették a kezdeményezést és onnantól már szó szerint felőrölték csapatunkat a palánkok alatt, ahol általában semmilyen kosárlabdával kapcsolatos szabály nem volt érvényben a mérkőzésen. 

Rózsás Gábor: - Nagyon sajnálom a lányaimat, az ilyen nehéz időszakokat nem könnyű átvészelni, de bízunk benne, hogy együtt sikerülni fog. A sérültjeinknek, betegeinknek jobbulást, mielőbbi felépülést kívánok, egyúttal köszönöm az egész csapatomnak, hogy a nehéz időszakban is igazi sportemberekként, sportszerűen, becsületesen, tisztán küzdöttek a parketten utolsó leheletükig, külön kiemelve azokat, akik betegen, kisebb-nagyobb sérüléssel is vállalták a játékot!.

2018. december 20. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg