Varázslatos nap- ZTE NKK blog
2012. december 12.
Varázslatos nap a mai -2012-12-12 -, reményeink szerint a lányok is a naphoz hasonlóan varázslatosan játszanak majd Miskolcon. Horváth Zsófi szezonbéli 13. írásából kiderül, milyen előjelekkel készül a csapat.,

 

Sajnos a legutóbbi blogban ígértek nem valósultak meg, kezdve azzal, hogy nem álltunk harcra készen mindannyian.  Ez nem a játékosokon múlott, hanem a múlt heti sérülés dömpingen, ami sajnos utolért minket! Szandi ujja sínbe került a meccsre, de ha minden igaz, a rá kiosztott pihenő jóval rövidebb lesz, mint azt elsőre megjósolták!  Ez örömteli és az is, hogy talán a többi kisebb-nagyobb sérülés is rendbe jött már, vagy hamarosan teljesen rendbe jön!
 
A másik „ígéret” vagy talán nem is az igazán, a jó játék volt, ami sajnos nem sikerült 40 percen keresztül. Az azonban még így is pozitív, hogy a mérkőzés elején tudtuk hozni azt a védekezést és ritmust, amit az előző meccseken. A lényeg az lesz a következőkben, hogy ne legyenek akkora hullámvölgyek a játékunkban, mint a Szekszárd mérkőzésünk utolsó negyedében! 
 
Ami azért fontos, hogy az első győzelem megszületett, a már emlegetett idei utolsó nagy rohamból! Bár nagyobb arányú is lehetett volna, de győzelmet ne magyarázzunk…..inkább nézzünk előre! A következő nagy lépcső, talán a legnagyobb ebben az etapban, az idegenbeli DKSK mérkőzés. 
 
Természetesen az idei szezonhoz méltóan, újabb „csavar” történt, hiszen hozzánk hasonlóan, úgy mondott „közép csapat” verte az egyik „nagy csapatot” és így még jobban besűrűsödött a középmezőny, azon csapatok csoportja, akik az első négybe szeretnének jutni az alapszakasz végére. Ebben a küzdelemben lesz nagyon fontos összecsapás a miénk, hiszen ellenfelünknek szinte ez az utolsó lehetősége, hogy megszerezze az áhított első négy hely egyikét. 
 
Ebben próbáljuk majd mi megakadályozni a diósgyőri csapatot! Ez elég nagy feladat, de természetesen nem lehetetlen! A szezon elején játszottunk még a miskolci gárdával, a mi pályánkon és akkor egy egész jó mérkőzésen sikerült legyőznünk őket. Most mi utazunk az ő „házukba”, ahol lelkes szurkolótábor fogja őket bíztatni, ami biztos sok pluszt ad, az amúgy is jó csapatnak. 
 
Szokásos módon felkészültünk az ellenfélből, ahol a videózás alatt jól láthattuk a piros-fehérek erősségeit és gyengéit! A feladat adott….ismét!  Természetesen az „alaphangot” a védekezésünkkel kell megadni, hiszen csak ez hozhat a végén jó eredményt! Egy biztos, nagyon kemény, nehéz mérkőzés áll előttünk, de ami kicsit nyugtató lehet és ezzel a gondolattal kell a pályára lépnünk…..először is,a teher nem rajtunk van….másodszor is, idén egyszer már sikerült legyőznünk őket! 
 
Tehát az agresszív védekezés, könnyű kosarak, a nagyobb hullámvölgyek elkerülése és a csapatmunka lehetnek a kulcsok ezen a mérkőzésen. Úgy gondolom kis csapatunk ezt mind tudja, így remélem, hogy egy jó esti pihenés után, egy „röpke” buszút után, mindenki készen áll majd a mérkőzésre! Most ismét a „táv energiákat” kérjük szurkolóinktól, biztos vagyok benne, hogy a pozitív gondolatok még ebben a nagy hidegben is célba fognak érni!  Előre is köszönjük a szurkolást és remélem ezen a „varázsos” napon (2012.12.12  ) jó híreket „küldhetünk” majd vissza Zalaegerszegre! Hajrá, Csajok! 
 
Horváth Zsófi
 
Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg