Újra hazai pályán!
2013. február 27.
Két és fél hét után végre ismét fehérbe öltözhetünk, hogy hazai pályán a Szekszárd csapatát fogadjuk.

Középszakaszunk utolsó „új” ellenfele következik, az első kör, kicsit eltolódott mérkőzésén, a Szekszárd csapata ellen.

Az elmúlt héten, pénteken játszottunk a fővárosban, ahol egy jó meccsen a BSE csapatát sikerült legyőznünk. Szerencsére sikerült az eddigi jó úton tovább haladnunk és természetesen a soron következő meccsen is ez lesz a cél!

A kicsit hosszabb pihenő és az azóta eltelt edzések után, most ellenfelünk a Szekszárd csapata. A tolnai csapat épp egy, talán nem várt, vereség után van, ami jó és rossz is lehet. Természetesen elkeseríthet egy csapatot az ilyen vereség, de „haragot” is kelthet benne, amitől jobban felszívja magát a következő mérkőzésre. Ez a mérkőzésen majd kiderül, de igazából ez nem lehet számunkra befolyásoló!

Természetesen ezt nem úgy értem, hogy ellenfelünket lenézhetjük és felőlünk aztán bármit csinálhatnak, hanem arra gondolok itt, hogy nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, bárhogy is jön ki az ellenfél a pályára és a mi akaratunkat kell érvényesíteni! Elsődlegesen megint a védekezésünk lesz fontos, hogy az első perctől kezdve agresszívan lépjünk pályára és ne engedjük ellenfelünknek, hogy elkapják a fonalat!

A szekszárdi gárda, velünk ellentétben, szereti inkább túldobni az ellenfeleiket és nem védekezésben leszorítani őket. Játékuk inkább a gyors megoldásokra épül, még akkor is, ha figurákat kezdnek játszani. Több jól dobó játékosuk is van, akik önbizalommal vállalkoznak és képesek sok pontot dobni. Ezért lesz nagyon fontos, hogy a mérkőzés elején megtörjük a játékuk ritmusát és az egész meccs alatt kitoljuk a támadásukat a gyűrűtől minél távolabb. 

Az alapszakaszban, mindkét meccsen legyőztük ezt a gárdát, de nem szabad most a múltra figyelni, csakis előre! Egy új igazulásuk is van a szekszárdiaknak, egy már korábban, szegedi színekben pályára lépő centerről van szó, aki mind pontszerzésben, mind lepattanózásban nagy segítsége lehet csapatának. Egy erős agresszív játékosról van szó, de őt sem szabad kiemelni a csapatból, ellene is csak a megbeszélt taktikával kell védekezni és nem belemenni vele a „kekeckedésekbe”!

Duplán fontos lesz, hogy a győzelem mellett jól játszunk, hiszen pár napon belül újra a tolnaiak ellen fogunk pályára lépni, de akkor már az ő otthonukban. Nem szabad elkövetnünk az a hibát, hogy mi adunk nekik önbizalmat, „reményt” a visszavágóra! A győzelem természetesen a cél, amihez ismét agresszivitásunk lesz a kulcs!

Szerencsére végre hazai pályán lépünk pályára, így remélhetőleg szurkolóinkat sem kell nélkülöznünk! Bár a hétközi meccsek mindig kicsit „nehezebben elérhetőek”, de várunk mindenkit szeretettel és remélem itthon is tudunk egy jó meccset játszani, hogy örömöt szerezzünk a kilátogatóknak! Hajrá, Egerszeg! Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét.

 

Zsófi

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg