Riválisunk érkezik ma hozzánk
2013. március 16.
A középszakasz első helyéért lépünk ma parkettre, hazai pályán. A PINKK csapatával csatázunk, hogy a rájátszást mi kezdhessük előkelőbb helyről.

Egy rövid hét eltelte után már itt is középszakaszunk utolsó mérkőzése. Ha az időjárás is úgy akarja és a pécsi csapat sikeresen veszi a (hó)akadályokat, akkor ma este 5 órakor csapunk össze a középszakasz első helyéért.

Múlt heti ceglédi túránkon sajnos megtört a hosszú veretlenségi sorozatunk, de az egy szerencse, hogy ez a vereség nem befolyásolta igazán a végleges eredményünket. A középszakaszbeli végső sorrendet mindenféleképpen az utolsó forduló meccse dönti el.

A vereség felett természetesen nem mentünk el egy szó nélkül, de most mindenféleképpen a PINKK mérkőzésre kell fókuszálnunk. A szombati mérkőzés után jól jött a másfél napos pihenő, de azóta folyamatos munka és felkészülés folyt! 

Mivel egy egész hetünk volt, így kicsit a régi „hagyományoknak” éltünk és a hétfő, keddi szokásos csapatedzések után szerdán egy edzőmérkőzést játszottunk a ZTE utánpótlás csapatával. Hét elejétől folyamatosan néztük át a fekete-fehérek figuráit, játékosait és csütörtökön, videón is megnéztük egyik korábbi mérkőzésüket.

Természetesen ismertük eddig is az ellenfelünket, hiszen idén már 3-szor csaptunk össze, kétszer idegenben és egyszer hazai pályán. Mióta legutóbb játszottunk a pécsiekkel, egy újabb külföldi játékost igazoltak, ráadásul őt is center posztra. Eddig is erősek voltak a belső poszton, így most még egy magas ember került be a 10-12 emberes rotációjukba.

De, ezek a tények és eddig is tudtuk, hogy valósínű nem számíthatunk könnyű mérkőzésre! Ám nem szabad elfelejtenünk, hogy az eddigi mérőzéseinken is tapasztalhattuk, hogy jól kommunikálva, agresszív védekezéssel meg tudjuk oldani az esetleges problémákat, ami a magasságkülönbségből adódhat. 

Két nagyon hasonló csapat fog ma összecsapni, hisz a „komlói” gárdára is jellemző a kemény védekezés és kicsit több a figurális játékuk, mint az elmúlt ellenfeleinknek. Ők jobban erőltetik a belső dobásokat, kintről kevésbé erősek. Ez lehet az egyik kulcs momentum, hogy minél távolabb szorítsuk őket a gyűrűtől és a távolabbi dobásaik után, nagyon koncentráljunk a lepattanókra, hogy ne jussanak könnyű, második dobásokhoz. 

Tehát kemény védekezéssel a mi akaratunkat kell érvényre juttatni és bár nem kell a mérkőzést az első percben eldönteni, de minél előbb tudatosítani kell, hogy kinek a „házában” vagyunk! Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét. Várhatóan nem ez lesz (megint csak) a szezonunk legszebb meccse, de 40 perces kemény játékkal, agresszív védekezéssel, szerzett labdákból pár könnyű kosárral megtalálhatjuk a számunkra megfelelő ritmust és elérhetjük a végső sikert! Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét.

Ehhez várjuk a segítséget a lelátókról is! Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét. A hideg elől várunk mindenkit egy mérkőzés erejéig a Sportcsarnokba,hogy közösen harcolhassuk ki az első helyet a rájátszás utolsó szakaszára! Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét.

 

Zsófi

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg