Kész tények - ZTE NKK blog
2012. november 22.
Buszra fel hangzik a felkiáltás Horváth Zsófi tollából, és ez azt is jelenti hogy elszántan utaznak a lányok Komlóra a "Szezonnyitóra".

 

Sajnos múlt pénteken egy újabb sorozatot törtünk meg, de ez nem olyan jó hír, mint az előző heti idegenbeli nyeretlenség megszakítása. Elvesztettük veretlenségünket hazai pályán és ezzel a vereséggel meg is nehezítettük saját helyzetünket a továbbiakra. Viszont a visszavágás lehetősége máris előttünk, hiszen alig egy rövidke hét elteltével a PINKK otthonába utazunk. 
 
Ezzel a mérkőzéssel kezdődött volna anno valamikor októberben a bajnokság. Vajon hogyan alakult volna a sorsunk, ha akkor találkozunk a fekete-fehérekkel és lett e volna bármi féle más hatása az egész eddigi első fordulóra?! Mi lett volna ha…ugye ezen fölösleges is filozofálni, hiszen nem így történt és most kész tények elé vagyunk állítva!
Előző mérkőzésünkön nem érdemeltünk győzelmet, mert az ellenfelünk jobban játszott, védekezése agresszívabb volt, helyzeteit jobban olvasta és használta ki, ami összességében egy végső pár pontos sikert hozott nekik. Kezünkben volt a sorsunk, de sajnos mi, talán kicsit fejben szétesve, nem tudtuk jól kihasználni ezeket a helyzeteket. A negatívum mellett legyen pozitív, hogy csak pár ponttal maradtunk alul, ami lehetőséget ad, hogy most mi is idegenben mutassuk meg, hogy ott is tudunk rangadót nyerni, remélhetőleg legalább eggyel több ponttal, azaz hattal! 
 
A feladatunk nem lesz egyszerű, hiszen a lejátszott meccs biztos senkiben nem múlt el nyomok nélkül és láthattuk, hogy egy jó csapat ellen fogunk játszani. De semmi sem lehetetlen és ők is „csak” egy női csapat, ahogy mi! Természetesen tanulmányoztuk az előző mérkőzést és megnéztük videón a mérkőzés nagy részét, hogy lássuk mind a negatív, mind a pozitív dolgokat. Egyértelmű, hogy a pozitív dolgokat kell erősítenünk és a negatívokat kell levágnunk, hogy minél kevesebb legyen belőle! Az első és legfontosabb talán az lesz, hogy a védekezésünkben csak, mint ellenfelünk közelebb kerüljünk a támadókhoz ezzel megnehezítve, hogy azt a játékot játsszák, amit ők szeretnének. Azzal, ha az ő ritmusokat megtörjük, talán pár szerzett labdából, könnyű kosarat szerezhetünk, ezzel magunknak adva ritmust. 
 
Úgy gondolom, hogy tudjuk, hogy mi az, amit játszanunk kell és tudjuk, hogy csak a „régi” ZalaVolántól megszokott agresszív védekezés vihet minket előre, csak fel kell vennünk az elvesztett fonalat! Remélhetőleg ma egy nagy lépést teszünk előre és csapatként együtt szerzünk egy nagyon fontos győzelmet, Komlón!
 
Biztos, hogy a hazaiakat lelkes kis szurkolótábor fogja biztatni, de nekünk egymásra koncentrálva, a külső dolgokat kizárva kell játszanunk, hogy a végén nyugodt szívvel hagyhassuk el a pályát és szurkolóink is örömmel olvashassák a holnapi újságok, sport rovatát.
 
Tehát buszra fel és irány a „szezonnyitó”! Bízzunk benne, hogy jól sikerül ez a meccs és egy „új” magabiztosabb, kisebb hullámokkal teletűzdelt, második forduló következik ezután! 
 
Hajrá, Lányok! Csak a kék-fehér!
 
Horváth Zsófi
 
Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg