Ismét Pécs a végső ellenfél
2013. április 07.
Bár idén sajnos csak az ötödik helyért játszunk a bajnokság végén, de szégyenkezni nincs okunk! Itt most még lehetőségünk van pozitívan befejezni a szezont! Ez a mai utunk célja, hogy megtegyük az első lépést ezen az úton!

Elérkeztünk az idei bajnokság utolsó állomásához. Csalódottak vagyunk ugyan, de úgy gondolom, hogy nem szégyen az a pozíció sem, ahol most vagyunk.

Két, talán kicsit megtört csapat találkozik és így az egyik legfontosabb momentum az lehet, hogy melyik társaság tud jobban erre a két, három meccsre koncentrálni még!

A PEAC-cal csapunk össze az ötödik helyért, maximum három mérkőzés van így hátra ebből a szezonból, hiszen ez a párharc is két győztes meccsig tart. 

Az előző párosításban mi nem tudtuk legyőzni a DKSK csapatát. Hiába voltunk közel hozzájuk mindkét mérkőzésen, de nem tudtuk elcsípni a pros-fehéreket, így most már ők csatáznak a Győrrel a döntőbe jutásért. A másik oldalon a két „pécsi” csapat játszott egymás ellen és itt az alapszakaszban hátrébb végzett PINKK tudott a „felsőházba” bejutni.

Itt most már nincsenek további lépcsőfokok, erre az utolsó szakaszra kell koncentrálnunk. Ellenfelünk nem ismeretlen, hiszen az alapszakaszban már kétszer játszottunk ellenük. Természetesen volt időnk „újra ismerkedni” a pécsi csapattal és ezen az elmúlt héten részletesen átnéztük játékaikat az edzéseken és videózás során is!

Nem valószínű, hogy ezek a hátralévő mérkőzések nagyon szépek lesznek, itt most inkább a küzdelem fog dominálni! A pécsi csapat, ahogy mi is, épít az agresszív védekezésre, így nagyon kemény csatákra számítunk! Valószínű ez lesz a végső döntő szempont is, hogy ki tudja jobban a másikra kényszeríteni ezt a védekezést és ezzel megakadályozni, hogy saját ritmusában kosárlabdázzon. Fontos lesz, hogy felvegyük a kesztyűt és kemény védekezés után, pár könnyű kosárral megtaláljuk a ritmusunkat és mindvégig meccsben maradjunk!

Ez tehát a mai nap feladata.  Kell még két győzelem erre a szezonra, ami nem lesz egyszerű, de bízom csapatomban, hogy még benne van ez az utolsó kis lendület!

Irány Pécs és előre a győzelemért! Gyerünk Csajok!

 

Zsófi

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg