"Indul a mandula"....kezdődik a kosár szezon! :-)
2013. október 05.
Ismét itt vagyok,igyekszem kicsit más hangvételben jelentkezni, mint eddig, hogy talán többet tudjanak meg a szurkolók Rólunk, a Csapatról és ne csak a meccsekről és eredményekről.Remélem sikerül és örömmel olvassátok majd a sorokat!

Újra eltelt egy nyár, újra eltelt egy alapozás, a felkészülés és már kezdődik is a szezon……úgy ahogy…. De ne rohanjunk ennyire előre!

Tehát megvolt a nyár. Van, aki pihent, van, aki edzett, van aki mindkettő, de augusztus elején újra összegyűltünk,hogy nekiugorjunk a 2013/14-es szezon alapozásának. Juca nincs velünk ott a Parkerdőben, de meg-meglátogat minket egyre nagyobb pocakjával. Viru még ott van az első nap,meg a másodikon,meg a harmadikon, talán még a negyediken is,de ha emlékeim nem csalnak,akkor már az örömhírrel érkezik hozzánk. Így maradtunk kilencen. Régiek (Szani,V.Zs., H.Zs.), újak(Petra, Viki, Jucus, Julcsi, Töszi), régi újak (Cuki) yes

Az alapozás lassan telt…mint mindig wink , de újra ismerkedtünk a Parkerdő fáival, a műfüves pálya fűszálaival, a konditermünk poros súlyaival és labdázni átjártunk a Munka Csébe. Mind ezalatt csarnokunk szépül, épül……porosodik sad Mi persze egyre gyorsabbak, erősebbek vagyunk, de ezt lehet csak én gondolom így, igazából kicsit másképp alakulnak az edzések, mint amikor ott van nekünk a csarnok, de panaszra nincs okunk!

Közben már edzőmeccseket játszunk a ZTE fiúkkal, fiatalokkal, ahol az első meccsen meglepően jól játszunk. Aztán következő héten szerdán a PINKK-kel játszunk, akik a Balatonnál edzőtáboroznak. Kis létszámunk ellenére jól bírjuk a meccset és szinte végig vezetünk, sajnos a végén 2 ponttal alulmaradtunk, de szégyenkezni nincs okunk. Ennek a hétnek a végén lenne a Krasznai Kupa, Sopronban, de programváltozás miatt nem megyünk el, így pénteken ismét a Fiúkkal csapunk össze.

Bár nem tartozik szögesen a csapatunk alapozásába, de a történetben következő szombaton olyan dolog történt, amit nem fogok soha elfelejteni! Sajnos! A győri csapat buszbalesete, ahol életét vesztette Tapodi Péter és Füzy Ákos. Gyerekkoromtól dolgoztam Velük és tudom, nem lennék itt ma, ahol vagyok, ha Ők nincsenek! Oldalakat tudnék írni, ami itt feltör belülről, de nincs itt a hely, így csak ennyit, Nyugodjatok Békében! Lányok, Ti pedig gyógyuljatok mielőbb!

A pályán nem állt meg az élet és következő szerdán már a soproniak jöttek hozzánk edzőmeccsre, ahol sok jó dolog mellett, sajnos már sok hiba is megmutatkozott, amit egy ilyen profi csapat kegyetlenül kihasznál!

A hétvégén Szekszárdra utaztunk, ahol a Sió kupán a Szekszárdot hosszabbításban sikerült legyőznünk, majd következő nap a TF-et is és így vasárnap döntőt játszhattunk a PINKK-kel. Sajnos ezen a napon nem tudtuk felvenni a kesztyűt és csak a második helyet szereztük meg.

De, csapatunk alakul, egyre több figurát tanulunk be és ezeket a meccseken is próbáljuk jól játszani, több-kevesebb sikerrel. Még egyelőre ezen a ponton teljesen normális! Eljön a hazai tornánk, a Göcsej Kupa. Már nem is létezik felkészülés nélküle, a 44. alkalommal léphetnek pályára a csapatok és a Mi csapatunk mellett, neves gárdák sorakoznak, akikkel fel kell vennünk a versenyt. Mindenki játszik mindenkivel, hiszen a lányoknál csak 4 csapat van, ez így pont bele is fér a torna 3 napjába.

A  szombati napon sajnos nagy veszteség éri Csipet-Csapatunkat, ahogy Szike szokott fogalmazni, hiszen a meccs első perceiben Szani lesérül. sad Aki látta a mozdulatot, sok jót nem mond, sajnos be is igazolódik a következő héten, hogy elszakadt a térdszalagja és így ezt a szezont valószínűleg ki kell hagynia! crying A tornán csak harmadikok leeszünk, de talán tanulságos napokat tudhatunk magunk mögött, minden szempontból.

És ezzel elérkeztünk az utolsó rohamhoz a szezon előtt. Még két hét és kezdődik a bajnokság. De milyen bajnokság is, hogyan?! Ezt pontosan én magam sem tudom leírni és nem is értem igazán, de egy biztos október 5-én dobják a labdát. Ez a két hét még természetesen sűrű programmal, felkészüléssel zajlik. Bár a bajnokság első két körének „nincs tétje”…..na de hogy lehet ilyet mondani egy sportolónak, aki két hónapja teszi a dolgát, edz és igazából csak ezt a napot várja?! Maradjunk annyiban, hogy a pontvadászatban nem lesz benne ennek a 6 meccsnek az eredménye, de számunkra különösen fontos meccsek lesznek ezek!

Mivel továbbra is kevesen vagyunk és a próbajátékra érkezett svéd lány, Stef sem maradt velünk, ezért most ezzel a kerettel ugrunk neki a meccseknek. Mindenkinek meg kell találnia a helyét, a szerepét és úgy gondolom, hogy csak így fogunk tudni eredményesek lenni! Ezek a mérkőzések segíthetnek ebben, megtalálni magunkat, megérezni egymást, CSAPATTÁ kovácsolódni! Természetesen a cél a győzelem, mint mindig! Ez nem is kérdés!!! De ehhez a fent említett dolgok kellenek!

Hát itt vagyunk most! Október 5. és 17 órakor dobják is a labdát, Budapesten, a Vasas otthonába. Kezdődik tehát a 2013/14-es szezon! Remélem szurkolóink velünk tartanak ebben az évben is és talán még többen is lesznek. Testben, lélekben, távenergiával, mikor mivel számítunk Rátok! Jó szórakozást, remélem lesz egy újabb, jó évünk Együtt! Hajrá, Volán!

Ui.: Természetesen nem feledkeztem meg „Fiainkról” sem! Ők rögtön az első mérkőzéssel egy igazi rangadót játszanak egy csapattal, aki nem is tudom honnan jön!? wink Aki esetleg nem jönne el Velünk, a pasaréti arénába, az ma este jöjjön ki a Városi Sportcsarnokba és szurkoljon a ZTE-nek, hogy egy jó meccsen, győzelemmel kezdje a szezont! Csak a kék-fehér!yes

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg