Hmmmm!Ezek is mi vagyunk! - Ez már az elődöntő
2012. április 03.
Csakl úgy rohan az idő a Magyar Kosárlabdában, egyébként amúgy is. Az elmúlthéten még a négyről álmodtunk, most meg már elődöntőt játszik csapatunk. Hoyg ezt egy játékos szemszögéből hog yélhetjük meg, abban segít nekünk Horváth Zsófi.

Mai nap elkezdődik a csatározás a döntőbe jutásért és szerencsére ennek a csatározásnak mi is résztvevői vagyunk! Igazán jó érzés ezt így leírni, hiszen a tavalyi év után újra a legjobb négy közé játszotta be magát a „csipet-csapat”. Ugyan ezt a megszólítást kicsit kezdi kinőni a társaság, de aki követi a csapatunk életét, az tudja, hogy honnan is indult ez. Ezzel, hogy a Magyar Kupa és az alapszakasz 4. helye után a rájátszásban is bebiztosítottuk magunkat a legjobb négy közé, már tényleg bizonyítottuk, hogy ott a helyünk és nem csak véletlenek eredménye ez!

A Fradi elleni párharcot szerencsére sikerült 2-0-ra megnyernünk és ezzel elmondhatjuk magunkról, hogy nagy riválisunkat idén minden tétmérkőzésen megvertük. Ez igazán szép eredmény és büszke vagyok csapatomra, hogy ugyan nem mindig a legszebb játékkal, de küzdéssel és csapatmunkával hoztuk ezeket a mérkőzéseket!

Ámde most jön a Sopron! Nem kisebb feladat áll előttünk, mint az idei bajnokság eddig veretlen csapatának otthonában lépünk pályára és természetesen nem szeretnénk mi leenni a „vörös szőnyeg” amin kényelmesen besétálnak a döntőbe! Itt megint csak azzal a közhellyel kezdem, hogy a teher nem rajtunk van ezen az összecsapáson, DE mi szebb lehetne ennél?!

Természetesen tudjuk, hogy a sportoló soha nem veszíteni megy, amikor kilép a pályára egy adott meccsen! De ne feledjük el (gondolom senki sem tette :- ( ), hogy idén elmaradt az a (legalább egy) bravúr győzelem a „nagyok” ellen, amit mindenki várt. Hát itt van még pár alkalom, hogy pótoljuk ezt a hiányt! Mi más is lehetne értékesebb, mint „elkapni” azt a csapatot, aki idén,, magyar porondon még nem tapasztalta meg azt a szomorú érzést, hogy egy meccs után a táblán az ő neve mellett van a kevesebb pont! Tudom ez nem egy egyszerű feladat, de ugyebár… a labda gömbölyű! :-)

A FTC ellen győzelmünk után másfél szabadnapot kaptunk és csak péntek délután találkoztunk újra, a szép időnek hála, egy jó kis átmozgató futásra a Parkerdőben. Azóta már a megszokott kosaras edzések zajlottak, ugyan a sportcsarnokban lévő táncverseny miatt, változó helyszíneken, de úgy gondolom a szükséges munkát így is sikerült elvégezni! :) Ugyan nem először találkozunk idén a soproniakkal, de természetesen újra átbeszéltük a taktikát ellenük, hiszen pont az előző meccsekből tanulva, remélhetőleg kicsit tudunk előre lépni!

Tehát akkor, előre a sikerért! :)

Ma este 18:00 órakor lépünk pályára Sopronban. Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit oda is, de aki esetleg :) ma nem tud velünk tartani, szerencsére nézheti a mérkőzést a neten! Sopron nincs messze, az energiák is biztosan odaérnek! :)

Forrás: ztenkk.hu / Horváth Zsófi / Jóna István

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg