Hmmm!Ezek is mi vagyunk! Újratöltve
2012. október 06.
Csapatunkat is elérte az ősz kellemesen simogató szele és most már a kosárpályán is bizonyítaniuk kell. Horváth Zsófi az előző idényben is elkápráztatott minket nagyszerű írásaival és ez nem lesz másként a 2012/2013-as szezonban sem. Itt az első!

 

Itt van az ősz, itt van újra…
 
Talán a tavalyi első blog is így kezdődött, de a történelem ugyebár ismétli önmagát és amúgy is mit tehetünk, ha a bajnokság ősszel indul?! Eljött a bajnoki nyitány, vagyis az már meg is volt, csak sajnos nélkülünk, de nem rohanjunk ennyire előre!
 
Kis csapatunk pontosan két hónapja szorgoskodik Zalaegerszeg különböző pontjain, futó-, foci- és kosárpályáin, valamint a Parkerdőben, konditeremben és már nem is emlékszem merre másfele, hogy megfelelő fizikális és mentális  állapotba kerüljön a 2012-2013-as szezonra. Az augusztus 6-i kezdés után természetesen a fizikai felkészülésen volt a hangsúly, amit nem mindig mosolyogva, de szorgosan hajtott végre a csapat, sajnos itt még légiósaink nélkül! Persze lehet, hogy Ők ezt a „sajnos”-t nem ugyanígy látják, de a jó társaság talán kárpótolta volna őket is a szenvedésekért! ;-) Tehát futás itt, futás ott, egy kis kör, egy nagy kör, Cooper futás, konditerem, medicin labda (imádott, hiányolt barátaink), bója, létra (Legújabb, legjobb barátunk, amitől már néhány játékos lába úgy pörög, hogy szemmel sem lehet követni! Gondolok itt Szanira és Virágra, akik mindig a sor elején vannak és mutatják, hogy is csinálják a „nagyok”, mi többi halandó ember meg csak próbáljuk őket követni és nem „lebombázni” az egész akadály pályát, amit Tubi összeállított nekünk!  )és persze azért idővel már találkoztunk kosárlabdával is! Ez természetesen eleinte nem volt annyira szemet gyönyörködtető látvány, de remélhetőleg sikerült elérni a megfelelő szintre és ezt ma meg is mutatjuk!
 
 Az alapozás napjai után eljöttek a felkészülési meccsek, ahol már teljes csapattal álltunk ki. Szerencsére (kopp-kopp-kopp) a nagyobb sérülések elkerültek minket végig ebben az időszakban! Itt egy hétre átköltöztünk Sopronba, ahol az edzések mellett sok közös programot tudtunk szervezni, ami jót tett a csapat hangulatnak! Az első meccseket itt, a Krasznai kupán játszottuk, ahol talán számunkra is meglepő, de egy élvezhető nyitányon, 19 pontos győzelmet arattunk a cseh Brno csapata ellen. Bár ők sem a szezon alatti formájukat hozták még, de mivel mi itt léptünk először pályára „igazi” meccsen, nem kell mentegetni senkit, ez egy szép eredmény volt! A második meccsen sajnos egy rossz kezdéssel, fáradtan mozogva alulmaradtunk a házigazda csapata ellen, ami önmagában nem szégyen, de biztos vagyok benne, hogy a szezonban ennél mindenki egy sokkal jobb meccset szeretne játszani! A következő mérkőzésünk a Szekszárd ellen volt, hazai pályán, ahol magabiztos győzelmet arattunk és talán tudtunk sok mindent gyakorolni a játékunkból, amire addig nem volt lehetőségünk. Majd jött a szokásos Göcsej kupa, a hazai tornánk, ahol a szezon előtti utolsó hétvégén ismét egy rangos torna jött össze. Három Euroliga-s csapat mellett mi voltunk a negyedikek. A szezon korábbi kezdése miatt, csak két mérkőzést játszott minden csapat, hogy ez ne lehessen ok fáradtságra a szerdai első meccseken. Nekünk ugyan a héten így is három összecsapás is jutott, ami talán ki is jött a csapaton, de sajnos nem sikerült nyernünk egyik meccsen sem. Először a győri csapattal birkóztunk és egy nagyon hullámzó meccsen maradtunk alul ellenük. Másnap pedig a Sopron ellen gyengébben játszó és vereséget szenvedő Galatasaray volt az ellenfelünk. Sajnos nekünk nem sikerült velük felvenni a ritmust és így végül a tornán a 4. hely lett a mienk.
 
Itt pedig eljött a várva várt hét és a szerdai szezonkezdés. Sajnos mi csak az interneten követhettük ezt és lejátszottuk a jól megszokott hétközi edzőmeccsünket a „titánok”(ZTE-s fiúk) ellen, akik a mérkőzés elején kicsit gyorsabban mozogtak, de megpróbáltuk felvenni a ritmust és gyakorolni pár dolgot, még utoljára a szombati, igazi rajt előtt. Ami a szerdai szezonkezdést illeti, pontosan nem tudom, hogy is alakult, hogy nem tudtunk játszani, de ha jól tudom ellenfelünknek nem volt terme az adott időben és korábbi napon pedig nem engedték a játékot. A lényeg, a lényeg, ez a mérkőzés később lesz pótolva, de addig is előre a többi érkőzés felé! Szombati ellenfelünk az első fordulóban nagyarányú vereséget szenvedett Diósgyőrben. Sajnos ez nem sokat árul el, mert szerintem még nem túl sokat tudnak egymásról a csapatok. Az egész bajnokság kicsit nyögvenyelősen indult, hogy mennyi csapat lesz, ki hol játszik, stb. de legalább elkezdődött!  Hogy klasszikust idézzek „kicsi is, savanyú is, de a miénk”! 
 
Természetesen a Cegléd csapatából készültünk a héten, már hétfőn kezünkben volt az összes figurájuk lerajzolva és átbeszéltük a játékosaikat is. Volt egy videónk is egy meccsükről, amit még a felkészülés alatt játszottak, ezt is megnézte a csapat. Így talán kijelenthetem, hogy felkészülten várjuk az összecsapást, de biztos mindenkiben van egy kis feszültség is az első mérkőzés miatt! Reméljük, hogy mikor feldobják a labdát sikerül mindennek a helyére rázkódnia és egy jó meccset játszunk itthon, a mi bajnoki nyitányunkon és sikerül megmutatni szurkolóinknak, hogy idén is érdemes lesz meccseinkre járni!
 
Természetesen ne feledkezzünk meg a többi „kék-fehér” csapatról sem! A fiúk is ma kezdik a bajnokságot, Fehérváron, ők is megmutatták a Göcsej kupán, hogy érdemesek a támogatásra, szurkolásra! Tehát ki itt, ki ott, de hangosan szurkoljon a csapatoknak! 
 
Hajrá, Zalaegerszeg!
 
Horváth Zsófi
 
 
Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg