Hmmm! Ezek is mi vagyunk! - Csak a kék-fehér!
2012. október 21.
Felfokozott hangulatban utaznak a lányok a baranyai megyeszékhelyre, hogy megvívják soron következő csatájukat a PEAC vendégeként. A hangulatról Horváth Zsófi írásában olvashatnak.

 

Egy igazi kihívás előtt állunk a mai meccsel! A PEAC otthonába utazunk vasárnap délután, hogy az eddigi talán legkeményebb csatánkat megvívjuk. Egy fiatal csapattal kerülünk ma szembe, akik nagyon jó felfogásban és nagyon agresszívan kosárlabdáznak. Ők már találkoztak a két élcsapattal, valamint az Adria ligában is mérkőzéseket játszanak hetek óta. Ez lehet ugyanúgy negatív, mint pozitív is, hisz egyértelmű, hogy a több mérkőzés, nagyobb összeszokottságot eredményezhet, viszont az is biztos, hogy egy erőltetettebb ritmust kell követniük a lányoknak.

Nekünk sajnos az összeszokottság és jó ritmus megtalálása még folyamatban van, de talán megtettük azt a bizonyos, kicsi, első lépést a hétközi mérkőzésünkön!? A múlt hétvégi vereség után nagyon jól jött ez a szerdai, nagyobb különbséggel megnyert mérkőzés! Remélem ez lendületet adott a csapatnak is és talán szurkolóink is láthatták, hogy nem vagyunk még „elveszve” teljesen erre a szezonra! Remélhetőleg haladunk tovább a pozitív irányba és ma megtesszük a következő lépésünket a jó Csapattá válás útján!

Ez ma egy nehezebb lépés lesz, amihez nagy koncentrációra és nagyon kemény, okos játékra lesz szükség! Mint már említettem, mai ellenfelünk nagyon agresszív védekezéssel próbálja megállítani a csapatokat és kevés pontot kapva akarnak győzelmet kiharcolni. Fel kell vennünk a kesztyűt és meg találni a mi agresszív védekezésünket, ami jellemezni szokta ezt a csapatot, támadásban pedig nem szabad engedni, hogy megtörjék a ritmusunkat és türelmes, gyors, pontos játékkal megtalálhatjuk az ellenszerét a védekezésüknek. A fekete-fehérek játékosait átbeszéltük, (ismerős is volt a listán, hisz Cuki idén hazatért játszani) kinek mi az erőssége, milyen védekezést csinálunk különböző posztokon és minden szükséges taktikai információt, most már csak meg kell valósítani ezeket a pályán!

Nem biztos, hogy ez lesz a forduló leglátványosabb meccse, de a lényegen ez nem változtat, hogy győzni utazunk Pécsre! Nem szabad feltett kézzel pályára lépnünk, hisz ez is egy szükséges győzelem, hogy közelebb kerüljünk a kitűzött céljainkhoz!

 

Remélhetőleg a tegnapi Fiú meccsből minél több energiát tudtunk meríteni, hiszen a nagyon jó hangulatú meccset láthattunk, ami mindig inspiráló lehet egy sportolónak. Ezúton is szeretnék gratulálni a győzelemhez! Bár valószínű a mai meccsen nem lesz ilyen hangulat, sem közel teltház, de talán a kellő motiváció megvan, hiszen, bár nem ez a pécsi csapat, de sokszor törtek már a baranyaiak borsot az orrunk alá! 

Hajrá, Lányok!

Csak a kék-fehér! wink

Horváth Zsófi

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg