tippmix
Végig vezetve sikerült legyőznünk a Győrt
2019. szeptember 15.

A Forest Hungary 50. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa zárónapján a Győr csapatával játszottunk. Utoljára az elmúlt szezon bronzmérkőzésén találkozott a két együttes és mint akkor, most is küzdelmes mérkőzést játszottak egymással. 

ZTE NKK- UNI Győr Mély Út 83-79 (27-18, 19-22, 19-14, 18-25)

ZTE NKK: Kovács 6, Delic 11/3, Burkholder 18/3, Ndiba 4, Horti 16, csere: Hayes 23, Preisinger-, Kuttor 2, Horváth Fru. 3/3, edző: Molnár József

UNI Győr: Ygueravide 23/3, Varga 6, Dombai 5/3, Hruscakova 10, Barnai 6, csere: Török -, Devaugh 14, Papp 9, Czank 3, Mansare -, Baffy 3/3, Kéita -, Edző: Milos Pavlovic

Nagy Dórát igaz nevezte Molnár József a meccsre, de nem küldte őt pályára. Két gyors győri kosárral kezdődött a találkozó (0-4). Másfél perc elteltével Burkholder szépített büntetőből, majd gyorsan ki is egyenlített (4-4). A 4. percben még mindig csak Burkholder neve mellett ált pont az eredményjelzőn, így kiírhattuk volna, hogy Kirby- Győr (6-8). Sikerült ritmust váltanunk és a jó védekezés, gyors és pontos támadásokat is eredményezett. A negyed felénél Horti büntetőivel egyenlítettünk Hayes tempójával már vezettünk. Lendületben maradtunk és a frissen pályára lépő Horváth Fruzsi elsüllyesztett egy hárompontost a győri gyűrűben, majd Burkholder lemásolta csapattársa dobását (16-8). Győri időkérés után Papp és Hruscakova faragott a hátrányukból. A negyed hajrájában Horti pontjaival sikerült kilenc pontos előnyt kiharcolnunk (27-18). 

A második negyed elején is pontosan játszottunk. Hayes szinte nem tudott hibázni. A játékrész felénél Kovács büntetőivel és egy Hayes-Delic akcióval már 15 ponttal vezettünk (39-24). A Győr Ygueravide és Hruscakova pontjaival tartotta a lépést. A negyed hajrájában csökkent a koncentrációnk és ezzel párhuzamosan a csapatok közti különbség is (46-40). 

Burkholder kosárral kezdtük a második félidőt, majd kapkodóvá vált a játékunk, amit a Győr pontokkal büntetett. A 23. percben Ygueravide pontjaival négy pontra csökkent az előnyünk (50-46). Sikerült rendeznünk a sorainkat és Horti harcos játékának és pontjainak köszönhetően újra tíz pont fölé kúszott a különbség (60-48). A negyed hajrájában állandósult a tíz pont körüli vezetésünk. Az utolsó percen belül Hayes 2+1-re Devaugh büntetői érkeztek (65-54). 

A negyedik játékrész elején felváltva potyogtak a kosarak. A 32. percben Burkholder remek helyzetfelismerés után szerzett kosarat (69-58). A Győr próbált faragni a hátrányából, de mindig volt egy hazai kéz, aki válaszolni tudott egy-egy ponttal. A mérkőzés hajrájában sok hibát vétettünk, eladott labdák, kimaradt ziccerek, ponttalan passzok. A Győr Ygueravide ponterős játékával visszajött a meccsbe és a 38. percben kettő pontra csökkentett a hátrányát (76-74). Delic triplája a legjobbkor jött (79-74). A nagy akarásban Ygueravide eladta a labdát, Hayes pedig egy kiharcolt fault után büntetőzhetett (81-74). 40 másodperc volt hátra, amikor Papp 2+1-vel még felcsillant a győriek előtt a remény. Kovácsnak odaütöttek, aki mindkét büntetőjét értékesítve végleg eldöntötte a mérkőzést (83-77). 

2019. szeptember 15. ZTE NKK 

 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
ELTE-BEAC
ELTE-BEAC

2020. február 29. 17.00

Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok

Előző mérkőzés
TFSE-MTK
75
::
:
ZTE NKK
72
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Jurkó Noémi
Andjela Delic
Dömötör Dorina
Janis Ndiba
Horti Dóra
Kirby Burkholder
Horváth Fanni
Kovács Georgina
Horváth Fruzsina
Keyona Hayes
Preisinger Boglárka
Nagy Dóra
Kuttor Enikő
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV